Kako se oblečete za tek na smučeh?
V kratkem bom prvič preizkusila tek na smučeh in ne vem, kako naj se oblečem – verjetno lahko pričakujem kak padec, torej nepremočljive smučarske hlače, ampak ali niso preveč okorne?
Vem tudi, da se pri teku na smučeh hitro spotiš, torej raje več plasti zgoraj kot samo debelo smučarsko bundo, ampak kam pa potem odložite oblačila, ko vam postane vroče, če greste na daljšo progo in niste na krožni?
Vem, da so trapasta vprašanja, ampak hvala že vnaprej
niti ko sem prvic stopila na smucke nisem imela nepremocljivih hlac… dam si debele stumfe in cez termo nogavice in termo zimske legice, zgoraj pa sportno majico, da pije pot ali sm. sp. perilo ce ga imas in se nekaj cez ter smucarsko bundo… ne se zgoraj prevec obleci, ker sploh na začetku se bos takoj zgoraj segrela in ti bo prevroče. meni je sm. tek zakon… zaradi tega imam rada zimo, zaljubila sem se v ta sport…ze od nekdaj sem ga rada gledala po tv, letos pa, ko je bilo toliko snega, da sem lahko okoli doma malo tekla, dobila tisti obcutek fajni, ko lepo drsis s smucko v tekaskem koraku, pogledala se par instruktorskih videov na yt in se mi zdi, da mi gre ze v praksi bolje… zdaj sanjam, da bi sla na Roglo ali kam na urejeno progo, ker je potem mnogo lazje in se vecji uzitek v urejeni vrezani smucini ali steptan sneg, je se lazje teci, plus men je zasnežena narava okoli in prostrane planjave urejenih prog med gozdovi tako pravljicno… sport in sprostitev, zen meditacija vse v enem… si pa zelim druzbe, sami se mi ne da furat na smucisce… v glavnem top šport in zame edini zimski, kjer mi noge ne zmrznejo v sp. opremi oz. sp. obutvi… upam, da najdem druzbo za kak sp. dan na urejenih progah
Absolutno nobene bunde ali smučarskih hlač – se samo kuhaš. Je drugače kot pri smučanju, kjer se na žičnicah hladiš. Jaz oblečem smučarsko perilo, pohodniške hlače in flis. Med perilo in flis pa dam tanjšo ali debelejšo majico , odvisno od mraza. Zaenkrat se tudi jaz še učim. Izbiram krožne proge, kjer ruzak nekje odložim. Ko se učiš, bo ruzak samo dodatno breme.