Kako se obleči za roditeljski / pogovorne ure
Ok ja, malo čuden naslov, pa vseeno. Sem mnenja, da z urejenostjo pokažemo spoštovanje, tako mi kot naši otroci. Sepravi urejena frizura, negovana koža, priložnosti primerno oblečeni. Temu nekako sledim. Včeraj na roditeljskem, pa mi je ena od mam rekla, kaj se tako uradno oblačim, saj je samo roditeljski. Imela sem kostim s krilom, škornje z malo pete in svileno ruto. Kot se oblačim za v službo. Po tem komentarju sem začela res malo okrog sebe gledati in sem videla ženske v kavbojkah, tudi v trenirkah, kakšna je bila tudi v Salamonke obuta. To se mi zdi primerno za šport, za roditeljski pač ne…
Mnenje?
Se strinjam z vami. Glih v petek imam govorilne. Prideš urejena; oprani lasje – ni treba k frizerju saj je urejenost osnovna če smo lepo umiti in pocesani. Čista oblačila, torej ne v trenirki, pajkice ali sopergah pač pa lepe hlače in čiste čevlje.
Nohti postreženi, ne dišavi se ker boš v zaprtih prostorih pač pa dezodorant. Tudi z ličilo zmerno, nič živih barv in kričeče.
zakaj mnogi starši prihajajo v trenirkah? Ker so starši še vedno otroci in živijo pri starših s svojim otrokom. Vidim kako ležerno eni pripeljejo otroke v vrtec recimo, se jim nikamor ne mudi, po tem vidim, da jih kar mnogo sploh ne dela. In ne niso kar vsi v popoldanski izmeni. Če hodiš delat, ne prideš slow motion in v trenirki.
Menim, da je pravilno, če prideš na govorilne oblečena kot v službi, če pa pač pridejo drugi bolj športno, pa tudi nič narobe, važno, da si urejen.
Vsak se oblece, kot si zeli, mene se to ne tice. Smo ziveli v lastniski hisi, v blizini je bilo blokovsko naselje, kjer je veliko druzin bivalo v neprofitnih ali subvencioniranih stanovanjih. Max 5x garnitur starsev iz razreda, smo se za razne dogodke, ki jih je organiziraa sola, lepo uredili. Ostali so oblekli to, kar so imeli v omari. Verjetno so se tudi oni potrudili z boljsimi oblekami, ki jih imajo.
Dejansko se ne spomnim, da bi kadarkoli kateri od “so”staršev na roditeljske sestanke ali govorilne prišel tako neprimerno urejen, da bi izstopal. Nisem tudi imela občutka, da bi se kdo prav posebej urejal. Nihče nikoli ni prišel v oblačilih, ki bi bila umazana, strgana itd. A je kdo prišel v trenirki-najbrž ampak še enkrat, ni bilo opazno. Kavbojke zagotovo. Ne verjamem, da bi si mama ali oče, samo zaradi tega, ker gre v šolo, kupila “boljša” oblačila. Hodim v službo, zapovedanih pravil oblačenja nimamo. Lahko sem v kavbojkah. A naj si grem zdaj kostim kupovat?
če si ti prišla direkt iz službe, tako je tudi pri meni, ko včasih grem direkt iz službe v šolo in moram ravno takrat biti v službi urejena, sestanki itd.. in imam krilo, pete, pač poslovno..potem si pač tako oblečena..če pa grem jaz na sestanek od doma, potem pa valjda ne bom oblačila kostima, ampak bom šla v kavbojkah..Kaj je narobe s kavbojkami na roditeljskem..zame nič.
Na govorilne ure in na roditeljske sestanke sem hodila vedno tako oblečena kot za v službo. Hlače, bluza ali majica, jakna, čevlji, rutka okrog vratu. Lahko tudi krilo. Nič posebnega, samo čista in urejena. To je vse.
Ne spomnim se, da bi kdaj prišla kakšna mama v trenirki, ali pa umazana ali zapackana. Vse so bile primerno urejene.
ldlao, 13.11.2024 ob 09:40
če si ti prišla direkt iz službe, tako je tudi pri meni, ko včasih grem direkt iz službe v šolo in moram ravno takrat biti v službi urejena, sestanki itd.. in imam krilo, pete, pač poslovno..potem si pač tako oblečena..če pa grem jaz na sestanek od doma, potem pa valjda ne bom oblačila kostima, ampak bom šla v kavbojkah..Kaj je narobe s kavbojkami na roditeljskem..zame nič.
točno tako..tudi jaz in moj mož..včasih, če je šel on na sestanek, ker jaz nisem mogla. Za v službo mož hodi v moški obleki s kravato in je pač tak šel tudi na sestanek. Seveda si pa ne bi posebej za sestanek nadel kravate in obleke.
ah ja, 13.11.2024 ob 10:46
Nikoli ne oblečem v kostima. Tudi pet ne nosim, sem pa vedno normalno urejena, lepo oblečena in taka sem hodila tudi v šolo. Nikoli nisem gledala kako so drugi urejeni ali pa niso. Pri ljudeh me na splošno moti edino to da zaudarjajo, imajo neurejene zobe, lase in nohte. Ostalo pa kakor komu paše.
ja eni ljudje res smrdijo, kljub osebni higieni. Jaz imam srečo ne smrdim, niti noge mi ne smrdijo. Tu si ne morejo dosti pomagat, edino tuš 6x na dan.
Ponavadi uletim na te sestanke v pisarniških cotah, ker grem direkt iz šihta, oz si moram še celo kako uro prosto vzet.
Če sem ravno doma, si nataknem kavbojke, kakšno lepšo majico in jakno.
Lase imam vedno čiste, stuširana sem tudi, nohtov nimam nalakiranih nikoli in tudi šminkam se izredno redko (mogoče za kako gledališče, večerno zabavo – čez dan samo maskaro in lip glos).
Na RS grem ponavadi iz službe in ja, sem precej urejena, oblačila, frizura, make-up, ponavadi bolj kot preostali starši. Ampak se poznamo, vemo od kod je kdo pritekel. Od doma nihče ne hodi oblečen na ta način. Če bi šla od doma, bi šla manj formalno oblečena. Zagotovo pa ne v trenirki.
Ssm se pa zdaj spomnila, pred leti na prejšnji šoli, mami od sošolca najstarejšega sina, precej pomembna gospodarstvenica, ponavadi je prišla v športni opremi, ker je šibala potem na rekreacijo. No, enkrat je prišla pa iz službe, ja, drug človek v strogo poslovni obleki.
Bila sicer simple, nezakomplicirana, neobremenjena ženska. In kot taka si upala na rs tudi v kr. Hlačah. Meni je bila super.
Ni to dogodek, ki bi zahteval kakršnokoli poseben dress code.