Kako se obnese nadpultni umivalnik?
Hmm395, 17.04.2023 ob 13:57
Nam se obnese. Imamo pa čez leseni pult zaščitno steklo, da ne bi začel ” cveteti”.
Mi zaščitnega stekla nimamo in je začel cveteti. Voda pač šprica tudi malo okrog, ko se umivaš. Zdaj ravno razmišljamo o menjavi in tale ideja z zaščitnim steklom se mi zdi zanimiva. Druga varianta je pa navaden umivalnik, ki je vgrajen v omarico. Pri tistem šprica manj okrog.
19 let in je kot novo.
Naredil mizar podložni pult iz masiva javor desk, gor je Catalano beli keramik umivalnik, tagloboki odlično, tudi zelo dekorativno v kopalnici in lepo izgleda. Minimalističen skandinavski stil, a vseeno toplo zaradi lesa okoli, prijetno za oko in uporabo.
Enostavno čiščenje in vzdrževanje. Super. Res pa da rutinsko vsak večer pobrišem kapljice vode po plošči , umivalniku, pipi.
Če bi danes ponovno bilo odločanje kako, bi enako izvedbo, ker mi je še vedno ta stil najbolj všeč.
kopalnica529, 17.04.2023 ob 13:36
Vidim, da so sedaj popularni nadpultni umivalniki. Torej keramična skleda, ki se jo postavi na lesen pult. Zgledajo res lepo, sploh v kombinaciji s kakšnim lesom, koliko je pa to praktično? Se tisti pult spodaj hitro uniči, ga je treba skoz brisat?
jaz imam iste pomisleke kot ti avtorica… jaz bi naredila tako, da bi pac v trajnost kopalnice ob prenovi predvidela tam kamniti pult… pa skrbi izginejo
…je moderen stil les kamen.
V kopalnici na vikendu imamo lesen podstavek in gor kamnito skledo. Naredili smo v lastni izvedbi. Les je kostanjev ploh debeline 8cm , pooblan in lakiran z navtičnim lakom. ( spodah pa stara ladijska leseno- železna konstrukcija)
Ni spremenil nobene barve, oblike ali kar koli. Tudi glede čiščenja je enostavno krpa voda in redno čiščenje …
Ne razumem v čem folk vidi komplikacijo v takih umivalnikih !?!… opažam pa da komplicirajo taki ,ki niti nimajo niti nikoli niso od blizu videli.
halooo, 12.02.2024 ob 16:07
Ravnokar obnavljamo kopalnico in ni šans, da dam noter tisto skledo na pultu. Za videt mi je ok, uporabnost pa mi ni, razen če je zelo velika skleda. Da bom umivala roke 100 x na dan in pazila na vsako kapljo oz. po vsaki uporabi brisala umivalnik ? Saj nisem na glavo padla.
Ja, boš pazila, da ne boš floskala po celem pultu in tudi brisala, če nočeš, da začne cveteti. Ne zdi se mi nek grozen napor za opravilno sposobno osebo. Drugače pa obstajajo tudi za ta problem rešitve kot so steklo čez pult ali pa pult iz umetnih mas/kamna/itd.
23e23, 12.02.2024 ob 17:12
Ja, boš pazila, da ne boš floskala po celem pultu in tudi brisala, če nočeš, da začne cveteti. Ne zdi se mi nek grozen napor za opravilno sposobno osebo. Drugače pa obstajajo tudi za ta problem rešitve kot so steklo čez pult ali pa pult iz umetnih mas/kamna/itd.
Ne ne, mi smo kupili ep velik umivalnik. Mi je uporabnost pred estetiko.
Že nekaj let, 12.02.2024 ob 16:29
…je moderen stil les kamen.
V kopalnici na vikendu imamo lesen podstavek in gor kamnito skledo. Naredili smo v lastni izvedbi. Les je kostanjev ploh debeline 8cm , pooblan in lakiran z navtičnim lakom. ( spodah pa stara ladijska leseno- železna konstrukcija)
Ni spremenil nobene barve, oblike ali kar koli. Tudi glede čiščenja je enostavno krpa voda in redno čiščenje …
Ne razumem v čem folk vidi komplikacijo v takih umivalnikih !?!… opažam pa da komplicirajo taki ,ki niti nimajo niti nikoli niso od blizu videli.
Videvam večkrat, občasno tudi uporabljam. Pa vseeno menim, da je to v resnici nepraktično in večinoma bolj problematično kot pa ne. Zato tega doma nimam in tudi vsakemu odsvetujem če me vpraša.
Anonimno 6964, 12.02.2024 ob 19:16
Videvam večkrat, občasno tudi uporabljam. Pa vseeno menim, da je to v resnici nepraktično in večinoma bolj problematično kot pa ne. Zato tega doma nimam in tudi vsakemu odsvetujem če me vpraša.
V hotelih je tega veliko in tam stalno brisem pult pod umivalnikom. Mene to nervira, brezvezno dodatno delo. Tudi ce je kamnit pult, mi je zoprno, da je moker, pokapljan, posprican s kapljicami vode in brisem.
Doma tega ne bi imela. En velik umivalnik vgrajen v omarico je super prakticna stvar.