Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se obnese zimski vrt?

kako se obnese zimski vrt?

Mene pa zanima ali ima kdo zimski vrt. ZAnima me namreč koliko je uporaben. Ali se poleti preveč segreje oziroma kolikšen del leta je sploh uporaben. Jaz bi naredila pokrito teraso, ki bi bila malo povečana iz mere hiše in zastekljena kot zimski vrt. tako bi imeli pozimi zaprto teraso, poleti pa bi odprli okna oziroma jih dali dol. Tako bi bila odprta terasa.

Ima kdo kaj podobnega in kako se obnese. Na kaj moramo biti pozorni?

Sprašujem na tem forumu ker me zanimajo izkušnje tistih, ki zimski vrt že imajo.

Hvala
vanja

Slovenija nima primerne klime (razen primorske) za zimske vrtove.
Zimski vrtovi pridejo v poštev tam, kjer so zime mile z veliko sonca in so ti prostori tudi pozimi prijetni za bivanje.
V Sloveniji pa bo iz tega prostora pozimi velika izguba energije (brez ogrevanja bo premrzlo), poleti pa bo v njem pasja vročina.

nam se super obnese

sicer je res, da je pozimi samo za prezimovanje kakšnih rož in poleti čez dan ni uporaben zaradi vročine, smo pa pomladi, jeseni in poleti zvečer pridobili dodaten prostor v hiši. Balkona namreč zaradi stalnega vetra nikoli nismo uporabljali.

odvisno je tudi od tega, kam je obrnjen. naš je na jug. poleti je ene 10 dni takih, da moramo imeti prižgano klimo, ostale dni pa ni treba. zasenčen je s senčili. spomladi in jeseni je v njem čista uživancija, pozimi pa verjetno nekaj več pokurimo, sploh kadar ni sonca. če je pa sonce se pa hitro segreje.
pri nas je zimski vrt povezan z ostalimi prostori ( dnevna in kuhinja). če bi bil popolnoma ločen, bi se dalo pozimi prišparat, da zapreš vrata. nam je svetloba pač pomembna in uživamo v njem. imamo tudi talno gretje.
kolikor sem te razumela, bo vaš ločen od ostalih prostorov.eni dajo namesto stekla kar pravo streho, ampak potem zame ni več to zimski vrt

Mi imamo talno gretje na zimskem vrtu, samo toliko, da na tleh ni mrzlo, in nikoli, ampak res nikoli še nismo vklopili dodatnega gretja. Zimski vrt uporabljamo celo leto, poleti damo dol žaluzije, pozimi pa kot rečeno – rahlo talno gretje, in to je to. Iz njega imamo širok prehod v kuhinjo (1,5 m) in malo ožji prehod (1,2m) v dnevno, brez vrat vmes. Nikoli ni mrzlo, je pa prelepo.

pri nas je prehod 3 metre. edina slabost zimskega vrta se je pri nas pokazala ob vlažnih mrzlih dneh, da profili rosijo- je iz aluminija-ampak to je verjetno stvar izvedbe. naš ni bil med najdražjimi in smo pač to vzeli v zakup. če si pa lahko privoščoš four season, si pa na konju.

Kaj je to four season?

Hvala, V

saj imajo večkrat reklame (v delo in dom npr), to so fuuul dragi zimski vrtovi-ko smo mi našega delali je bilo razmerje v ceni 1:4 (pred 7 leti). je pa izredno kvaliteno vse skupaj,zasteklitev in profili, izolacija je zaradi tega kot bi imel zidano steno in nič ne izgubljaš. ampak ti tega ne rabiš, ker boš imela zim vrt ločen od stan prostorov. za nas je naš zim vrt del dnevne sobe, smo jo povečali in polpšali in ga celo leto uporabljamo. ampak vseeno nismo bili pripravljeni dati tok denarja zanj, pa že naš ni bil poceni

evo zastopniki za sloveniji ( delajo se v USA)

FOUR SEASONS ZIMSKI VRTOVI D.O.O.

Poštni naslov
GREGORČIČEVA ULICA 19
2000 MARIBOR Naslov

MARIBOR

New Report

Close