kako se obnesejo lesene vrtne garniture
Rada bi se poslovila od svoje prve plastične mize in plastičnih stolov in kupila neko boljšo vrtno mizo s stoli. Miza bo stala na terasi, ki ni pokrita, v zimskih in močno deževnih dnevih pa jo lahko pospravim pod streho, vendar bo celo leto zunaj, ker notri nimamo prostora.
V mislih imam leseno garnituro, kovinske se mi zdijo prehladne. Kako se vam zunaj -ne pod streho- obnesejo garniture iz tika ali evkaliptusa? Kar sem do sedaj gledala, mi je evkaliptus bolj všeč, manj pa njegovo vzdrževanje (mazanje dvakrat letno).
Ali je treba res paziti, ali bo na dežju res hitro grdo, itd. Kaj pa stoli, zložljivi ali nakladalni?
Prosim za kakšno mnenje.
Mi imamo en komplet iz masivnega hrasta in to je večno. Namažem pa nekje na dve letu proti zajedalcem.
En kupljen lesen komplet mislim, da v obiju je pa zdržal 5 let in je sedaj samo še za na odpad. Tako, da fajn razmislite iz katerega lesa, kako bo to skupaj zlepljeno in potem vzdržujte sicer ne bo nič.
Če se ne motim je tik najboljša izbira. Pohištvo je sicer težko ampak res zdrži na prostem. Potem je sekvoja. Naše domače je pa pleteno iz vejic vrbe. Te tri nekako ni potrebno vzdrežavat.
Mi imamo Harbovo iz skandinavskega bora, odlično zdrži zunaj, tudi pozimi (sicer pokrita pred snegom), na tri leta jo obrusiš in ponovno namažeš z oljem in to je to. Tik je sicer tudi Ok, ampak ni tako odporen na vremenske vplive kot skandinavski bor.
Trenutno ima OBI in Bauhaus Harbo Linda, miza 280, stol 90 EUR, klop 180 evrov.