Kako se odzvati na vtikovanje ljudi?
Tudi njihovo vtikanje v tvoje življenje je žaljivo do tebe. In zakaj potem ne bi smela biti žaljiva ti? Očitno je to edini način komuniciranja, ki ga razumejo. Zakaj misliš, da oni tebe lahko žalijo, ti pa njih ne?
[/quote]
Hm…. Zakaj pa me nagovarjaš k žaljenju? Čudno. Saj uredim take zadeve, nič bati. Brez žaljenja. So pa vseeno takoj užaljeni, kot najnežnejše cvetke, to pa.
Tankameja, 02.05.2020 ob 05:22
Povejte mi, se ljudje vtikujejo v vas ali vi v druge in če se, me zanima, zakaj to počnete? Vame se vtikujejo se posebej zadnja leta in zdaj sem res kljub ne konfliktni naravi tik pred tem da mi ven vrže. Kaj v mojem primeru vtikovanje pomeni? To, da ob srečanju sprašujejo, zakaj imam oblečeno to in to (a niso oblačila iz Lidla ok, zakaj kupovati dražje. Sledi zgrazanje), zakaj se licim, zakaj sem vedno urejena, zakaj z možem skoz tisciva skup, pa take res brezvezne kr neki reči. Meni na kraj pameti ne pride, da bi šla od ene izmed teh žensk in jo vprašala ej, zakaj si pa ti ne umivas las? Kadarkoli te vidim si tako mastna? Mislim kako bi to zgledalo, kako bi se ona počutila? A obratno se to vedno dogaja! Zaradi tega sem se začela bolje počuti če naše na vlečem stara znucana oblačila, tako vsaj nisem pod pritiskom in nisem v središču pozornosti. Moj mož tega ne odobrava, čeprav se vtikujejo tudi vanj.
Verjamem, da sem na nek način sama kriva, ker to dopuščam Oz se v tistem trenutku ne postavim zase.
Skratka zanima me, kako se bi vi odzvali, če bi ljudje ob vsaki priliki komentirali vas videz in življenje?
Vprašaj nasvet kako mislijo, da bi bilo prav, oziroma, morda iščejo nasvet kje kupiti podobno opremo? Ali vam je všeč? Se pač družim z ljudmi, ki živijo na podobnem nivoju kot jaz. ………..
Nikoli se ne manjšam zato da se drugi boljše počutijo. Sem kar sem. Živim zase, ne za to da bom drugim ugajala. Sicer me takšnih stvari v večini ne sprašujejo, če pa že kdo pač rečem da zato ker mi je tako všeč. Živim po svojih pravilih. Recimo ne razumem zakaj slovenci tako radi o financah sprašujejo ljudi. To se mi večkrat zgodi. Rečem smo ok. To je to. Konec debate. Če ne dojamejo pač ignoriraš dokler jim ne rata nerodno. Nekateri imajo resno primitivne pripombe. Ampak to še ne pomeni da se moraš na njihovo raven dat. Ne morejo ti drugi diktirat tvojega življenja in tvojih reakcij. Drugih ne moreš kontrolirat, lahko pa sebe. Nekateri bodo mislili da si snob, nekateri da si prepotentna, ampak kaj ima to veze? Te res gane mnenje teh ljudi? Res rabiš njihovo potrditev? Ker naj ti povem eno skrivnost nekoga ki ni več najmlajši….nikoli jim nee moreš ustrečt. Lahko se trudiš, lahko se spreminjaš, manjšaš, skrivaš svoje dosežke….vedno bodo našli nekaj če jim je to v interesu. In kaj imaš ti od tega? Ni vredno.
Moja prijaznost me je s časoma drago stala. Vsiljivi ljudje, ker nimam teh omrežij, ne morejo vohljati za menoj, me pa kar direkt kaj vprašajo. Po navadi se to zgodi prav v trgovini. Kjer bi v par minutah radi izvedli vse, kar jih zanima. Jaz si resnično nikoli ne drznem znancev spraševati, kje delajo, kaj delajo njihovi otroci, sploh ne, kako živijo. Morala sem prav spremeniti moj odnos do ljudi, kajti postajajo zveri. Nezadovoljni s svojim življenjem gnjavijo ljudi. Zadnjič je eno mojo sovaščanko zaposleno na blagajni zanimalo, kako, da hodim v jutranjih urah v trgovino. Ali nisem službi? Tako, da te primitivne izjeme zaposlene po trgovinah, pričnite se obnašati profesionalno. In naj vas te kulture vodje naučijo.
Pa, folk ne drezajte v ljudi z osebnimi vprašanji. Zadnjič sem eni gospe jasno dala vedeti, da nisem na intervjuju in je naslednjič naredila velik ovinek. Nos do tal.
Nikoli ne posegam v ljudi, ki jih srečam z osebnimi vprašanji. In to ne dopuščam več niti do sebe.
Dejstvo je, da delajte na svoji samozavesti. Ko vam jo bo uspelo okrepiti se ne boste več ozirali na mnenja drugih, pa tudi poslušali jih ne boste ampak jim boste jasno povedali, naj se brigajo zase. S takimi ljudmi, ki ne najdejo boljše, pametnejše teme za pogovor, kot one z vami, se jaz ne bi družila.
Anonimno 10292, 28.12.2024 ob 18:20
Dejstvo je, da delajte na svoji samozavesti. Ko vam jo bo uspelo okrepiti se ne boste več ozirali na mnenja drugih, pa tudi poslušali jih ne boste ampak jim boste jasno povedali, naj se brigajo zase. S takimi ljudmi, ki ne najdejo boljše, pametnejše teme za pogovor, kot one z vami, se jaz ne bi družila.