Kako se po zvezi s premožnim znova znajti
Mislim, da si resna in čisto logično razmišljujoča oseba, ne pa neka lovača denarja. Hm, težka bo. Moških, kot jih opisuješ, je namreč res precej več kot takih, kot je bil tvoj bivši oz. njegova družina. Iz napisanega sklepam, da sicer razhoda ne obžaluješ in da je zate to dokončno, ne glede na to, zakaj sta se razšla.
Kako torej naprej? Moj edini nasvet je, da sama poskrbi za vse to, kar bi si želela imeti v smislu varnosti. To je pomembno in te glede tega občutka zelo razumem. A v tem življenju se lahko in se tudi moraš najprej zanesti nase, potem pa šele na koga drugega. Si še zadosti mlada in imaš še vsaj 10 let v miru časa, da se posvetiš sebi in svojemu uspehu, brez da bi morala zdaj noro leteti za in v naslednjo zvezo. To te bo samo oviralo, da bi se skoncentrirala nase in na svoje lastne dosežke (ki jih manj uspešni moški dostikrat še posebej težko razumejo in sprejemajo).
Ko boš v tem smislu mirna in zadovoljna sama s sabo, pa se bodo na tvoji poti kar naenkrat znašli tudi taki moški, ki ti bodo bolj ustrezali (oziroma, vsaj en, ampak če je pravi, je to dovolj, kajne? 😉 )
Tudi sama sem šla po taki poti, sicer brez kakršnihkoli pričakovanj, saj se je moja zadnja zveza pred ‘popolno osamosvojitvijo od pričakovanj do partnerja’ tako kot vse prejšnje bolj klavrno končala. Nisem še imela 30 let. Nobene želje nisem imela po nadaljnjem srečevanju in spoznavanju, posvetila sem se sebi in predvsem karieri. Ker sem imela pač čas le zato, so zadeve napredovale z veliko hitrostjo.
Po nekaj letih, ko sem imela že odličen dohodek in dober karierni položaj, pa sem prav v povezavi z delom in nepričakovano spoznala tistega, ki je danes moj mož in s katerim se popolnoma nihče od preteklih partnerjev ne more niti primerjati. Najprej osebnostno in v odnosu do mene, potem pa še vse ostalo. Ne bom šla v podrobnosti, a lahko ti povem, da je bilo vredno vsega. Nekaj je pa tudi res – oba sva finančno povsem samozadostna (čeprav on kar nekajkrat več od mene), noben ni šel v zvezo s kako kalkulacijo, oba sva sposobna solidno živeti sama brez pomoči drugega, a sva skupaj, ker sva rada skupaj in sva bolj srečna, kot bi bila, če bi ostala sama. Kar se mene tiče, bi v primeru, da nisem naletela nanj, verjetno bilo točno tako. Pa kaj. Bolje biti dobro sam kot slabo v zvezi.
Vse dobro ti želim.
Ti si se cisto zaciklal s svojimi migetavcki, lol.
V bistvu gre za zelo realen/zivljenski problem s katerim se sreca vec zensk kot bi si kdo mislil. Na splosno je prepricanje o cash pickah je v dobri meri en velik tralala. To, da zenske privlaci premozenje/status moskega je tako jasno. V bistvu so dosti vecje izjeme tiste za katere to ne drzi. Te so sele fu.cked up, lol.
Problem je drugje. Za zacetek je problem v tem, da se clovek zlahka navadi na bolje. Po desetletju relativnega razkosja pa je lahko ozemljitev boleco. Ampak, ce ni druge, se ze prebrodi. Vecji problem je, da zenski tak tip postane neke vrste baseline po katerem bo celo zivljenje ocenjevala vse ostale. Njen SMP value pa je v primerjavi z njeno teenager verzijo dovolj padel, da do taksnega kalibra zdlo verjetno vec ne bo prisla. Zato bo z vsakim naslednjim cutila tocno to kar opisuje. Pa tudi, ko bo naletela na primerljivo situiranega, bo slednjega zelo verjetno odbila njena samoumevnost.
Na pamet mi padejo razne punce iz moje preteklosti. Pri cemer sem odigral razlicne vloge. Vecina se vas je zapiknila v denar, ipd. Ampak to ni edini faktor. Podobno velja se za marsikaj drugega. Vam pa zagotavljam, da je naslabsa partija za moskega zenska, ki nic nima, hkrati pa ji je samoumevno, normalno, da ji tip nudi nek wow nadstandard. Pri meni je tu hitro konec.
[/quote]
Mgtovčki se vedno sami od sebe izdajo.
Povsem razumem. Moj bivši je tudi premožen. In bil je zelo velikodušen, vsaj 3x letno sem dobila darila, kakršnih si sama kljub dobri plači ne bi nikoli privoščila. Nakit predvsem. Luksuz.
Po sporazumnem razhodu ga ne pogrešam. Vem, zakaj nisva več skupaj in ne sanjarim o njem. Čisto zadovoljna sem sama in ne isčem novega partnerja. Ampak občasno se zalotim, da pogrešam to brezskrbnost luksuza, ko sem npr kupovala čevlje, ker sem jih rabila, pa mi je zraven kupil torbico, čeprav je nisem rabila. In čeprav bi si jo lahko tudi sama kupila. Samo je vedel, da si je ne bi, zato mi jo je on.
In ko razmisljam o eventualnem novem partnerju, si res ne predstavljam, da bi mu finance preprečevale, da bi mi kaj podaril.
Mogoče je pri vsakem novem človeku v življenju treba gledat, kaj ti lahko ponudi od stvari, ki jih rabiš. V knjigi 5 jezikov ljubezni piše o tem. Mogoče ni samo sprejemanje daril my thing oz. mogoče je bivši pač samo to znal, pa sedaj to zmotno štejem kot univerzalni dokaz ljubezni. Mogoče bi me pa bolj osrečilo, če bi si nekdo res vzel čas zame ali naredil zame nekaj, kar bi mi res veliko pomenilo in mogoče ne bi bilo povezano z denarjem?
Samo razmišljam.
Peace!
Poznam ta občutek in ni fajn. Ko je ženska navajena luksuza, ni poti nazaj. Vsaj pri meni je ni bilo. Sem imela dokaj bogatega fanta in po njem samo še eno vezo, ki se ni obnesla, ker je on iskal bogatejšo in manj zahtevno. Ker sem privlačna, sem si vedno našla novega bogatega spremljevalca in nadaljevala v svojem stilu, to pri meni ni problem, vendar ljubezni ni bilo in se je zaključilo. Ko sem poskušala zaživeti z neuspešnimi moškimi, ni šlo, ne zaradi mene, ampak zaradi njih. Ob meni so se počutili manjvredne, meni so bile stvari samoumevne, obremenjeni so bili finančno, jaz nikoli, ker imam zase dosti. Vse take veze so se klavrno končale, ker so prikrivali finančno stanje in me na koncu hoteli še prevarati za denar. Ko niso uspeli, so me varali na drug način in se mi maščevali. Res je težko, ker moški ne priznajo finančnega dometa, ampak izigravajo in ti kradejo čas, ker se sami umaknejo, ko jih pogruntaš. Veliko ti. zgub tudi preži na denar žensk, žali ipd. Nekateri se z mano niti niso hoteli dobiti iz občutka manjvrednosti. Jaz sem naredila tako, da sem si našla službo, zraven odprla firmo, se povezala s prijatelji po svetu, h katerim potujem, najdem si poceni letalske karte, delim si stroške s prijateljicami, npr. na potovanjih, kupujem brendirano v outletu ali second hand shopih ali na znižanjih, zdravniške zadeve opravim v tujini, zrihtam si brezplačne karte za bankete preko znancev, sama prepleskam dom in skuham, zrihtam si fitnes karte s popustom preko športnega društva, tenis igram brezplačno, ker poznam lastnika kluba, smučam ceneje v predsezoni, na kozmetične storitve hodim zastonj promocijsko, itd. Stare cunje in darila sem prodala. Tako da imam še več kot ob vseh suggar dadyih, ki ti samo vzamejo opravilno sposobnost. Znat se je treba znajti sam pa zraven spustiti sebi enakega, ki bo že prišel, če je namenjen.
Ti si se cisto zaciklal s svojimi migetavcki, lol.
V bistvu gre za zelo realen/zivljenski problem s katerim se sreca vec zensk kot bi si kdo mislil. Na splosno je prepricanje o cash pickah je v dobri meri en velik tralala. To, da zenske privlaci premozenje/status moskega je tako jasno. V bistvu so dosti vecje izjeme tiste za katere to ne drzi. Te so sele fu.cked up, lol.
Problem je drugje. Za zacetek je problem v tem, da se clovek zlahka navadi na bolje. Po desetletju relativnega razkosja pa je lahko ozemljitev boleco. Ampak, ce ni druge, se ze prebrodi. Vecji problem je, da zenski tak tip postane neke vrste baseline po katerem bo celo zivljenje ocenjevala vse ostale. Njen SMP value pa je v primerjavi z njeno teenager verzijo dovolj padel, da do taksnega kalibra zdlo verjetno vec ne bo prisla. Zato bo z vsakim naslednjim cutila tocno to kar opisuje. Pa tudi, ko bo naletela na primerljivo situiranega, bo slednjega zelo verjetno odbila njena samoumevnost.
Na pamet mi padejo razne punce iz moje preteklosti. Pri cemer sem odigral razlicne vloge. Vecina se vas je zapiknila v denar, ipd. Ampak to ni edini faktor. Podobno velja se za marsikaj drugega. Vam pa zagotavljam, da je naslabsa partija za moskega zenska, ki nic nima, hkrati pa ji je samoumevno, normalno, da ji tip nudi nek wow nadstandard. Pri meni je tu hitro konec.
[/quote]
Mora biti pa res težko na tvojem mestu, ko še nisi imel ženske, ki bi se zaljubila VATE in ne v tvoj denar. Ti lepe in iskrene ljubezni z žensko sploh še nikoli nisi doživel, zato pa potem na MON-u stresaš svojo zagrenjenost in razočaranje nad ženskami.
Mora biti pa res težko na tvojem mestu, ko še nisi imel ženske, ki bi se zaljubila VATE in ne v tvoj denar. Ti lepe in iskrene ljubezni z žensko sploh še nikoli nisi doživel, zato pa potem na MON-u stresaš svojo zagrenjenost in razočaranje nad ženskami.
[/quote]
ki v svoji mentalni strukturi nosiš napačne predstave o partnerski zvezi in se ti neuspehi v teh odnosih ponavljajo, zato raje spoznaj vzroke za to, da boš razumela lastne partnerske ‘kikse’ in zakaj se vrtiš v tem začaranem krogu. Ker šele, ko boš spoznala razlike med infantilno predstavo in resničnostjo in ko boš pripravljena vnašati spremembe v svojo predstavo, boš na dobri poti k odpravljanju težav in spreminjanju osebnosti v zvezi s pogledom nase, na druge ljudi in na svet. Šele na to bo tvoja infantilna (otroška/zaostala..) predstava o ‘ljubezni’ izgubila moč, ko jo bo zamenjala popravljena in funkcionalnejša. Ob tem se moraš zavedati, da ni mogoče najti partnerja, ki bo vedno najboljši, ker bo vedno v bližini kdo, ki bo lepši, zanimivejši, pametnejši, bogatejši, bolj seksi… In zlasti v času neizogibnih kriz, v krizi srednjih let, v raznih težavah itd.. je dobro vedeti, da emocije niso vse in da je treba tak odnos skrbno varovati z voljo za partnerstvo, saj le v tem primeru ne bo že manjša kriza pripeljala do razhoda, kot se to dogaja danes, zaradi česar živimo v nekakšni serijski monogamiji. In obstaja posebna kategorija kvazi zvestih žensk, ki se zaradi tega kar naprej razhajajo/zaljubljajo/ljubijo in ne skačejo (klasično) čez plot, toda življenje jim je (pre)pusto, in zato vekslajo partnerje, da lahko znova doživljajo začasni totalni fleš. Zaljubljanje, ki ga še omenjaš pa je oblika paradoksalnega narcizma, v kateri obstaja samo Jaz in še enkrat Jaz. Zaljubljajo se osebe, ki niso zgradile lastne identitete, zasnovane na resničnosti in niso sposobne zaobjeti realnosti drugega.
ki v svoji mentalni strukturi nosiš napačne predstave o partnerski zvezi in se ti neuspehi v teh odnosih ponavljajo, zato raje spoznaj vzroke za to, da boš razumela lastne partnerske ‘kikse’ in zakaj se vrtiš v tem začaranem krogu. Ker šele, ko boš spoznala razlike med infantilno predstavo in resničnostjo in ko boš pripravljena vnašati spremembe v svojo predstavo, boš na dobri poti k odpravljanju težav in spreminjanju osebnosti v zvezi s pogledom nase, na druge ljudi in na svet. Šele na to bo tvoja infantilna (otroška/zaostala..) predstava o ‘ljubezni’ izgubila moč, ko jo bo zamenjala popravljena in funkcionalnejša. Ob tem se moraš zavedati, da ni mogoče najti partnerja, ki bo vedno najboljši, ker bo vedno v bližini kdo, ki bo lepši, zanimivejši, pametnejši, bogatejši, bolj seksi… In zlasti v času neizogibnih kriz, v krizi srednjih let, v raznih težavah itd.. je dobro vedeti, da emocije niso vse in da je treba tak odnos skrbno varovati z voljo za partnerstvo, saj le v tem primeru ne bo že manjša kriza pripeljala do razhoda, kot se to dogaja danes, zaradi česar živimo v nekakšni serijski monogamiji. In obstaja posebna kategorija kvazi zvestih žensk, ki se zaradi tega kar naprej razhajajo/zaljubljajo/ljubijo in ne skačejo (klasično) čez plot, toda življenje jim je (pre)pusto, in zato vekslajo partnerje, da lahko znova doživljajo začasni totalni fleš. Zaljubljanje, ki ga še omenjaš pa je oblika paradoksalnega narcizma, v kateri obstaja samo Jaz in še enkrat Jaz. Zaljubljajo se osebe, ki niso zgradile lastne identitete, zasnovane na resničnosti in niso sposobne zaobjeti realnosti drugega.
[/quote]
zakaj pa neprijavljen pišeš .-) ne rečem, da se ne strinjam.
[/quote]
Kako pa ti mene poznas NE, lol, cela zagrenjena. Zajebano je zivljenje neumnih, lol.