Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se podpišete tisti z dvema priimkoma

kako se podpišete tisti z dvema priimkoma

Tisti, ki imate dva priimka, kako se podpisujete? Vedno z obema ali kdaj samo z enim priimkom? Se moraš vedno podpisati tako, kot imaš v dokumentih (tam je samo eden), ali pa se lahko zaradi prepoznavnosti z obema, kljub temu, da je uradno eden?

OD SMEHAAA LOOOOL

Jaz se podpišem s kraco. Je veljavna že 23 let, kolikor sem poročena.

Lahko razložiš, zakaj?

In zakaj bi imel človek dva priimka, potem bi se pa podpisoval z enim?
No jaz nimam dveh priimkov, mi eden povsem zadošča.

Tudi jaz se že vsaj toliko let podpisujem s kraco. Sem pa neporočena in z enim (dekliškim) priimkom.
V mladosti sem se podpisovala z začetnico imena in s celim priimkom. Sčasoma pa se je ta podpis zaradi množičnega in hitrega podpisovanja spremenil v kraco, ki ni podobna ničemur. 🙂

A ma J*beno veze kako se podpišeš?? Navsezadnje, da kar nekaj nakracaš, je povsem dovolj saj, naj bi bil, to tvoj podpis ane?! Idioti eni bebasti kaj sprašujete haha ni čuden zakaj mi solze tečejo LMAO

Podpišem se z začetnico imena, dekliškim priimkom in prvo črko poročnega priimka.

Najprej se odloči, koliko priimkov imaš.

Najprej se odloči, koliko priimkov imaš.[/quote]
V dokumentih imam samo možev priimek. Zdaj pa bi dala zraven še dekliškega, ampak samo pri podpisovanju neuradnih zadev. Hotela sem vprašat samo, če to lahko naredim, ne da bi spreminjala dokumente.

Najprej se odloči, koliko priimkov imaš.[/quote]
V dokumentih imam samo možev priimek. Zdaj pa bi dala zraven še dekliškega, ampak samo pri podpisovanju neuradnih zadev. Hotela sem vprašat samo, če to lahko naredim, ne da bi spreminjala dokumente.[/quote]

Neuradne dokumente lahko podpišeš, kakor želiš.

Lahko tudi tako, kot se objavlja v osmrtnicah: Mojca Pokraculja, rojena Kekec.

Če imaš uradno en priimek, imaš enega. Od kod ti torej drugi? Ga dodaš kar tako, da malo lepše zgleda?

Ja, zato, In?

Ja, zato, In?[/quote]

A?

Ja, zato, In?[/quote]

A?[/quote]
Zakaj pa imaš ti še tale Yo zraven? Se tako pišeš?

Ko urejaš formalnosti za poroko, moraš določiti tudi svoj novi priimek in svoj novi podpis. Kraca, ki jo tu narediš, se evidentira kot tvoj podpis. In ta priimek in ta podpis potem uporabljaš. Če se kako drugače podpišeš, tvoj podpis ni veljaven.

Ne vem pa, kaj je to “neuraden dokument”.

A?[/quote]
Zakaj pa imaš ti še tale Yo zraven? Se tako pišeš?[/quote]

Zakaj imaš pa ti toliko yo-jev? Si morda obsedeno?

Zakaj pa imaš ti še tale Yo zraven? Se tako pišeš?[/quote]

Zakaj imaš pa ti toliko yo-jev? Si morda obsedeno?[/quote]
A odgovorit pa nočeš? Tale yoyoyoyoyoyoyoyo……je pa tukaj čisot slučajen.

Kaj naj ti odgovorim? Ti morda ločiš med nick-om na forumu in uradnim imenom in priimkom?

Imam dva priimka. Največkrat se podpišem samo iz moževim priimkom. Ja na uradnih dokumentih pa iz obema. Ni mi pa jasno zakaj bi ti zdaj dodajala še svoj priimek kateremu si se odrekla ob poroki.

Zmago Jelinčič Plemeniti

Očitno ji možev priimek ni všeč, ampak je bila ob poroki preveč zaljubljena, da bi povedala, da hoče obdržati svoj priimek.
V kolikor hočeš spremeniti priimek, te bo stalo cca. 40 EUR + stroške novih dokumentov. Da bi se (čeprav se v resnici tako ne pišeš) podpisovala na neuradnih dokumentih (karkoli že to je) podpisovala z enim dodatnim priimkom, je pa fejst smešno. Če že misliš, da bi te nov priimek osrečil, ga uradno zamenjaj – brez soglasja moža ga lahko zamenjaš tudi v celoti in privzameš nazaj svoj dekliški (ali pa en čisto četrti).

p

Jaz enako!

Jaz imam dva priimka. Podpisujem se s tistim, ki sem ga dodala ob poroki, pa čeprav sem že kar nekaj let ločena. Mater, kako si nekateri komplicirate življenje s takimi nepomembnimi stvarmi.
btw. kaj so neuradni dokumenti? Ali so uradni, tam se podpišeš tako, kot si se odločila ob spremembi priimka, ali pa niso dokumenti. Kako pa se podpišeš na voščilo teti Micki za rojstni dan je pa čisto vseeno.

Se mi zdi, da bi avtorica v nekem pisemcu ali sporočilcu rada še posebej poudarila, da je od svojega očkata hčerkica in da je njena rodbina to-in-to. Sicer si nekako ne znam predstavljati situacije, ki bi zahtevala tako zmišljevanje identitete.

Sama imam dva priimka in to oba moževa. Svojega sem opustila. Tiskano se podpisujem z obema ali samo s prvim (tudi mož redko oporablja oba). Lastnoročno pa s kraco že od srednje šole, ki je nastala iz zapisa mojega osebnega imena.

New Report

Close