Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se prav napiše

kako se prav napiše

Pozdrav,

jaz pravim, da je pravilno oreščki, na primer stavek Pojedla je 36 brazilskih oreščkov. Prepričujejo pa me, da je pravilnko oreški. Kdo ima prav?

Lep večer vsem, z oreš(č)ki ali brez 🙂

Oreščki. Prav imaš. 🙂

oréšček -čka m (ẹ̑) nav. ekspr. manjšalnica od oreh: nabrala je nekaj oreščkov; natresla mu je precej oreščkov ◊ bot. vodni orešček vodni orešek; gastr. muškatni orešček drobnemu orehu podobno seme muškata, ki se uporablja kot začimba ♪
oréšek -ška m (ẹ̑) nav. ekspr. manjšalnica od oreh: veverica je glodala oreške; natresel ji je polno torbo oreškov / daj mi orešek masla ◊ bot. orešek enosemenski zaprti plod, ki odpade kot celota; oreh; vodni orešek vodna rastlina z rombastimi listi, belimi cveti in rogljatimi plodovi, Trapa natans; gastr. muškatni orešek drobnemu orehu podobno seme muškata, ki se uporablja kot začimba ♪

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hvala! 🙂

Ali to pomeni, da je oboje pravilno?

Ali to pomeni, da je oboje pravilno?[/quote]

to je kopiran iz spletnega sskj, tko da zgleda da je izenačeno 😛

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

A zdaj ko je izenačeno to pomeni, da morava oba izpolnit stavo ali da nobenemu ni treba izpolnit stave? Kakšna so mednarodna pravila glede tega?

New Report

Close