Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kako se pravilno piše

kako se pravilno piše

Kateri primer je pravilen?

1) Čedalje bolj se povečuje vnos energijsko goste hrane, ki je obogatena z maščobami, s soljo in s sladkorji.

ali

2) Čedalje bolj se povečuje vnos energijsko goste hrane, ki je obogatena z maščobami, soljo in sladkorji.

Se predlog s/z pri naštevanju vsakič piše ali ne?

ne piše se vsakič

2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

2.

Zakaj pa potem v reklamah za zdravila rečejo in napišejo: “Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom”?

Drugače tudi jaz uporabljam 2. varianto, sem pa že razmišljala, ali uporabljam napačno, ali je napaka v reklamah. Mogoče pa je oboje slovnično pravilno. Kdo bi vedel?

Oboje je prav, čeprav ni nobene potrebe po tem, da bi pisali s in z, saj gre za isti predlog.

Lektorji bodo izbrali drugo varianto.

Zanima me, kaj je energijsko gosta hrana? Še nikoli nisem slišala za kaj takega. Verjetno mislite na energijsko bogato, oziroma visoko kalorično hrano.

Strinjam se, ni treba ponavljati predloga, tudi pomislek o energijsko gosti hrani se mi zdi smiseln. Še ena reč: sladkor je snovno ime in ga ne štejemo, zato je obogatena s sladkorjem ali pa z raznimi vrstami sladkorja (če se želijo poudariti različne vrste sladkorja).

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close