kako se rešiti “vsiljene pošte”?
Živjo
Če prejemaš spame, se jih lahko rešiš tako, da se ti zbirajo v posebni mapi. Greš na orodja/sporočilna pravila/pošta/pravila za pošto/ označiš, drugi kvadratek za 1. pogoje – če vrstica zadeva vsebuje…, potem kličkeš moder tekst v tretjem kvadratku, da določiš, katero besedo naj se izloči v posebno mapo- npr. *****SPAM*****. Nato odpreš novo mapo, kamor spami letijo, potem pa jih zbrišeš. Upam, da je kaj pomagalo.
L.
Je čisto enostavno: samo označiš mail, narediš pravilo za pošto in nato blokiraš pošiljatelja.
1. Meni Sporočilo -> Ustvari pravilo iz sporočila… V pravilu izbereš Če-jčke in kaj s takim sporočilom naredit. Najboljše se obnese, če izbereš “Če telo sporočila vsebuje določene besede” in “Izbriši iz strežnika”. Spodaj klikneš link “vsebuje določene besede” in v okence vpišeš besede, ki se največkrat pojavljajo. Kasneje jih na enak način tudi dodajaš v že obstoječe pravilo.
2. Ko imaš pravilo narejeno, pošiljatelja blokiraš. Meni Sporočilo -> Blokiraj pošiljatelja… Vendar samo blokiranje pošiljatelja NE pomaga!! Povedati mu moraš kaj mora blokirat. Tukaj je hakeljc!
3. Meni Orodja -> Sporočilna pravila -> Seznam blokiranih pošiljateljev…
Tukaj klineš blokiranega npr. mnzti712@aol.com in gumb Spremeni (ali pa dvoklik na blokiranega) in pobriši vse z @ vred, da ti ostane samo aol.com in V redu.
Sedaj bo vse, kar bo iz aol.com prišlo na tvoj naslov, romalo v koš. Pazit pa moraš, če imaš koga s komer se dopisuješ, da ne zablokiraš tudi njega s to varianto!
Zdi se zapleteno, pa ni. Važno je da deluje!
svetilnik22, 12.10.2023 ob 20:43
že pol leta dobivam vsiljeno pošto od 17 do 30 takih sporočil na dan.Sicer so sprejeti kot vsiljena pošta, pa vseeno pridejo v moj inbox.
kako naj se dokončno znebim teh mailov .
Kaj moram narediti, da ne bom več dobival vsiljivih sporočil.
hvala za pomoč
lp
Pusti jih kar tam. Po 30ih dneh se samodejno zbrišejo.
Ali jih sproti briši.