Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se rešiti “vsiljene pošte”?

kako se rešiti “vsiljene pošte”?

Vsak dan dobim po e-mailu kar nekaj vsiljene pošte. Nikoli je ne odprem, takoj izbrišem. Sem si odprla nov mail, pa so me tudi tam že našli. Danes sem po 3 dneh pogledala sporočila in jih je bilo 17.
Kaj mi je storiti?

tudi meni se to dogaja in se sploh ne ubadam s tem ampa samo brišem:)

Očitno puščaš sledi na internetu. Na eni strani pustiš e-mail, ti začnejo težiti. Potem se hočeš odjaviti in kar naenkrat imaš kup nezaželene pošte. Jaz sem jih potem ignorirala, se nehala odjavljati in zdaj me pustijo pri miru. Se mi zdi, da ko se odjaviš, si tvoj e-mail kar podajajo.

Dala sem jih na seznam blokiranih pošiljateljev.

Živjo

Če prejemaš spame, se jih lahko rešiš tako, da se ti zbirajo v posebni mapi. Greš na orodja/sporočilna pravila/pošta/pravila za pošto/ označiš, drugi kvadratek za 1. pogoje – če vrstica zadeva vsebuje…, potem kličkeš moder tekst v tretjem kvadratku, da določiš, katero besedo naj se izloči v posebno mapo- npr. *****SPAM*****. Nato odpreš novo mapo, kamor spami letijo, potem pa jih zbrišeš. Upam, da je kaj pomagalo.

L.

Je čisto enostavno: samo označiš mail, narediš pravilo za pošto in nato blokiraš pošiljatelja.

1. Meni Sporočilo -> Ustvari pravilo iz sporočila… V pravilu izbereš Če-jčke in kaj s takim sporočilom naredit. Najboljše se obnese, če izbereš “Če telo sporočila vsebuje določene besede” in “Izbriši iz strežnika”. Spodaj klikneš link “vsebuje določene besede” in v okence vpišeš besede, ki se največkrat pojavljajo. Kasneje jih na enak način tudi dodajaš v že obstoječe pravilo.

2. Ko imaš pravilo narejeno, pošiljatelja blokiraš. Meni Sporočilo -> Blokiraj pošiljatelja… Vendar samo blokiranje pošiljatelja NE pomaga!! Povedati mu moraš kaj mora blokirat. Tukaj je hakeljc!

3. Meni Orodja -> Sporočilna pravila -> Seznam blokiranih pošiljateljev…
Tukaj klineš blokiranega npr. mnzti712@aol.com in gumb Spremeni (ali pa dvoklik na blokiranega) in pobriši vse z @ vred, da ti ostane samo aol.com in V redu.

Sedaj bo vse, kar bo iz aol.com prišlo na tvoj naslov, romalo v koš. Pazit pa moraš, če imaš koga s komer se dopisuješ, da ne zablokiraš tudi njega s to varianto!

Zdi se zapleteno, pa ni. Važno je da deluje!

že pol leta dobivam vsiljeno pošto od 17 do 30 takih sporočil na dan.Sicer so sprejeti kot vsiljena pošta, pa vseeno pridejo v moj inbox.

kako naj se dokončno znebim teh mailov .

Kaj moram narediti, da ne bom več dobival vsiljivih sporočil.

hvala za pomoč

lp

Odgovor na objavo uporabnika
svetilnik22, 12.10.2023 ob 20:43

že pol leta dobivam vsiljeno pošto od 17 do 30 takih sporočil na dan.Sicer so sprejeti kot vsiljena pošta, pa vseeno pridejo v moj inbox.

kako naj se dokončno znebim teh mailov .

Kaj moram narediti, da ne bom več dobival vsiljivih sporočil.

hvala za pomoč

lp

Pusti jih kar tam. Po 30ih dneh se samodejno zbrišejo.

Ali jih sproti briši.

New Report

Close