Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se ubraniti pred komarji pred hišo?

Kako se ubraniti pred komarji pred hišo?

Nimamo stoječe vode oziroma po vsakem deževju spraznim posodice, kjer bi se lahko razmnoževali.
Radi bi kdaj imeli kosilo na terasi, malo posedeli, pa je zaradi komarjev prav neznosno. Kako se ubraniti? Ali tiste sveče kaj delujejo – tudi podnevi?

Hvala za kak pameten nasvet.

Ne bom vam odgovorila ravno simpatično.
Ampak. Če želite imeti mile zime, imate zdaj to. Tok kot je letos klopov, je nenormalno. Da o drugih žuželkah ne govorim. Ker ni bilo nič od zime.

Netopirje na podstresje, pa bo malo bolje. Baje naj bi en sam pomalical od 500 do 1000 komarjev na noč.

Mi imamo ob terasi paviljon, na odprtinah pa komarnike. Za vrata je drsni, ostali fiksni. Noben sprej, spirale itd nič ne pomaga.

a milo zimo si naročamo po spletu al kako?? nisem vedela, ker že nekaj let molim za malo več snega za bolj normalne smučarske pogoje.

a milo zimo si naročamo po spletu al kako?? nisem vedela, ker že nekaj let molim za malo več snega za bolj normalne smučarske pogoje.
[/quote]

Nisva se razumeli. Marsikdo mi je rekel, da ne rabi mrzle zime in snega. Rekli so, da kdor hoče sneg, naj gre v hribe. Tam bo imel snega, kolk mu srce poželi. V nižinah marsikdo ne želi snega. Ker je “žlavsa”, ker je vse mokro,, sam drek,…..In ni fajn za hodit, za sprehode…
Jaz pravim. Zima naj bo zima. Mrzla in obilico snega naj bo. Pa bo golazen od komarjev večinoma pocrkala. Tako pa……..

V Italiji se je dal dobit en sprej, ki si ga našprical po travi ali živi meji, skratka po rastlinah. Tisti je bil zelo učinkovit več ur, ker se komarji niso približali. Žal se ne spomnim imena.

Ta: https://www.masterbrico.it/prodotto/vape-open-air-spray-ml-500-antizanzare-per-esterno-5-ore-senza-zanzare-esterno/
ali ta:
https://www.amazon.it/SARATOGA-bomboletta-Repellente-insetticida-antizanzare/dp/B07R1XLJ35

Svetujem, da okoli terase nasadiš sivko.

Pa sivka res deluje?

Nisva se razumeli. Marsikdo mi je rekel, da ne rabi mrzle zime in snega. Rekli so, da kdor hoče sneg, naj gre v hribe. Tam bo imel snega, kolk mu srce poželi. V nižinah marsikdo ne želi snega. Ker je “žlavsa”, ker je vse mokro,, sam drek,…..In ni fajn za hodit, za sprehode…
Jaz pravim. Zima naj bo zima. Mrzla in obilico snega naj bo. Pa bo golazen od komarjev večinoma pocrkala. Tako pa……..
[/quote]

Sem te čisto dobro razumela. Meni je kristalno jasno, da folk ne mara zime. Ampak tebi očitno ni jasno, da zim ni zaradi drugih razlogov, ne zato, ker jih folk ne mara. Zadeva ni izbirna in zadeva ni taka, ker, ja, to imate zdaj, kaj si pa želite zime brez snega. Zato so taki simpatični ali nesimpatični odgovori povsem odveč in konkretne situacije vprašanja ne rešujejo.
Letošnje leto je ekstremno, kar se komarjev tiče. Za večerno posedanje zunaj je omrežen paviljon skoraj nuja. Komarji ne marajo dima, ampak tudi sosedje ne, zato ta recept ni za strnjena naselja. Na vikendu mi zakurimo manjše kresove okoli klopi, dodamo še nekaj sveč citronele in na mize tleče spirale proti komarjem. Kljub vsemu smo še vedno popikani.
Problem je, ker ljudje puščajo odprto zbirano vodo povsod po vrtovih, pa tudi v tem, ker ribiške družine ali usihajo ali ne vlagajo več toliko mladic v vode, ne vem točno. Mi je pa to povedal en ribič. Država ne plača, prostovoljstva pa imajo vsi vrh glave. Bistveno več rib bi bistveno bolj počistilo z komarji, ker komar rabi za svoj razvoj stoječe vode.

Število komarjev nima absolutno ničesar skupnega z milimi zimami. Sibirija je ledenica, a imajo vsako poletje toliko komarjev, da zrak kar brenči.

Vse zadeve od sveč, sivke, dreves catalpa/catambra itd. so larifari. Edina stvar, ki zares pomaga proti komarjem in ostalemu mrčesu je škropivo Fendona. Iz 50 ml narediš 10 L škropiva in lahko poškropiš celo teraso, dvorišče, fasado, grmičevje, rože, skratka vse površine, kjer se lahko zadržujejo komarji. Škropivo uporabljajo v notranjih prostorih kot so javne kuhinje, skladišča hrane, bolnišnice… za odstranjevanje mrčesa. Škropivo ni strupeno za toplokrvne živali (in ljudi) zato nima karence. Če se ne motim, je učinkovito do 3 tedne oz. do prvega večjega naliva, ki spere površine. Dobite ga v agrocentrih, kjer prodajajo tudi ostala škropiva.

Preizkušeno in deluje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Pa predhoden test za netopirja na koronavirus.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Kako pa vpliva na čebele? Ne uporabljam ničesar, kar lahko privede do njihovega pogina. Na vrtu jim puščam cvetočo deteljo, zato bi lahko kontaminirala njihovo pašo.

V posodico daj mleto kavo in prizgi. Med tlenjem bo spodila vse zuzke. Preverjeno

Seveda deluje.

Kako pa vpliva na čebele? Ne uporabljam ničesar, kar lahko privede do njihovega pogina. Na vrtu jim puščam cvetočo deteljo, zato bi lahko kontaminirala njihovo pašo.
[/quote]

Iz preventive cvetočih rastlin ne škropiš. Škropivo deluje tako, da nastanejo drobni kristali s katerimi se komarji hranijo in poginejo ko jih zaužijejo. Čebele imajo drugačne prehranjevalne navade.

Tudi pri nas je tako.

Iz preventive cvetočih rastlin ne škropiš. Škropivo deluje tako, da nastanejo drobni kristali s katerimi se komarji hranijo in poginejo ko jih zaužijejo. Čebele imajo drugačne prehranjevalne navade.
[/quote]

Sem iz radovednosti pogledal še na seznam čebelam nevarnih škropiv. Tega škropiva ni na seznamu.

http://spletni2.furs.gov.si/FFS/REGSR/FFS_CEB.asp

New Report

Close