Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako se upreti sladkarijam

Kako se upreti sladkarijam

Vedno sem lahko pojedla vse, kar mi je pasalo. Zdaj se mi pa kakšno leto pozna že skoraj vsak grižljaj. Saj nisem debela…še, a ne morem si pomagat. Vsakič ko sem v stresu ali kadar delam kaj dolgočasnega (likanje)
vedno pospravim kako tablico čokolade.
Kaj naj storim, da se ne bom razlezla?? Kakšna dobra metoda?

No, če imaš zlo rada sladkarije, je to res hudič. Jaz jih sicer pretirano ne maram (tortic, kremšnit ipd.), zato sem se prepričala, da jih RES ne maram in me tudi ne premamijo. Mož sladkega absolutne ne mara, zato tudi peciva pri nas ne pečemo prav pogosto. Res pa je, da ko me zgrabi PMS, zmažem celo milko ali kaj drugega (kar je pač pri roki!). Seveda mam slabo vest, ampak kdaj pa kdaj kakšna pregreha, to še gre. Pač nisem tak karakter, da bi se 100% držala. Pol pa mal več miganja, pa gre.

Kupi si suhe fige, ali kaksno drugo suho sadje, ki ti odgovarja, a fige so najboljsi nadomestek cokolade.Pri meni je bilo enako, pa sem gricknila u figo, pojedla ene par in cez kaksen teden ugotovila da cokolade ne pogresam vec.

Ena čist preprosta stvar. Verjem da deluje, ker sem bla jst ta hujš primerek 🙂 Jej redno in zdravo pet manjših obrokov na dan, ki naj vsebujejo zadost beljakovin, pa vlaknin. Npr za zajtrk ovsene kosmiče, ki so bogati z vlakninami, pa kompelksnimi OH in ne boš lačna do malice. Malico tudi imej načrtovano, zdravo malico, npr jabolko pa jogurt pa kake mandeljne. Za kosilo pojej veliko skledo solate zraven, pa še nekaj druge zelenjave, pa preverjeno spet ne boš lačna. isto za popoldansko malico nekaj takega, pa za večerjo ne jest OH ampak sam kako tuno(+ zelenjava npr.), zrezek, jogurt, skuto, če se ti pa sept zdi, da boš lačna, pa zraven velik solate.

Ravno delam dieto za enga kolega, on ma isti problem kot ti. Sem mu strogo prepovedala sladkarije in alkohol, če bo upošteval določena pravila, kot npr. da se obrokov ne sme izpuščat, da naj pije velik vode, ipd. pol mi sploh ni treba skrbet, da bi ga kaj zavedlo, ker ga niti zamikalo ne bo. preprosto nisi lačen in ne cedijo se ti sline, res.

Zgleda, da si ene sorte stručko na to temo. Pa mam še eno vprašanje. Kako si postaviš merila, kolk lahko poješ, ker men ni nikol dost.
Se lahko še tko napokam, pa z lahkoto zmažem čez še kakšno sladico.
Si narediš tabelo kalorij al kaj?

Hm, to pa je zanimiva tema. Očitno nisem osamljen primer, ampak jaz sem pa res NORA na čokolado in sladoled, pa tudi druge sladkarije. Najbolj pa vse kar je čokoladnega. Sladkarij ne jem, ko in ker sem lačna…….pojem obrok in potem…….sem sposobna zmazat še celo čokolado……..ker imam lušte. Ker sem jo v stanju pojest tudi 30dkg naenkrat……sem se morala včasih kar skrivat, ker so pol padale opazke, da sem nemogoča in me je blo sram. Jedla sem jo kadarkoli, tudi v postelji pred spanjem. Vedno sem govorila, da bom verjetno svojim otrokom vse čokolade pojedla. Sem bila takrat še pa suhec in se nisem preveč obremenjevala s količino zaužite čokolade.

Ko sem zanosila sem se bala kaj bo ratalo s tega. Pa se mi, glej ga zlomka, v času nosečnosti čokolade niti enkrat ni zluštalo……če pa sem jo že kdaj pojedla me je pekla zgaga…….zato sem jo črtala z jedilnika. Zanosila še v drugo in sem imela s čokolado in sladkarijami cca 3 leta mir. Zdaj so mi pa očitno hormoni podivjali in bi jo lahko spet jedla do onemoglosti. Tudi preobjest se je ne morem. Ampak zdaj pa mam kil preveč in bi rada shujšala……..s čokolado valjda ne bo šlo.

Občudujem vse, ki se lahko sladkarijam uprete. Lp, K.

Jaaaaaaaaa!
Popolnoma enako je z mano. Potem sem pa enkrat poskusla in nehala jest sladkobo. Sem mislila, da se mi bi strgal. Sem bla kot en drogeraš, tresla sem se in vrtelo se mi je non stop.

Ja, če je treba pol si naredim tud tabelo. To npr. če naletim na kako oviro, da kaj ne gre tako kot bi moralo, pa pol tako vidim v čem je problem. Sam sedaj že točno vem kaj lahko in kaj ne, to ve vsak zase najbolje. Lažje mi je delat jedilnik zase, kot za koga drugega, ker nev em npr nič o njem. Sam, ko ga dalj lasa maš pod nadzorom, pa da te res uboga, pol gre. Pa pol tud vidi, kako se dajo dobre stvari nardit tud iz zdravih živil. Sploh se bolje počutiš.

Jaz npr. študiram v LJ in tam se nikol ne prekršim, mam en svoj red in nikol nisem lačna. Počutim se super. Ko pridem domov, mi moji težijo, da pretiravam, mama kupi sam kruh pa salame, pa čokolado, ob tem sem se zelo slabo počutila, sploh ker ni bilo rezultatov, pa še ker se vedno vmešavajo v tisto kar počnem. Takrat sem mela velikokrat napade tud po sladkarijah, zarad nepravilne prehrane. Sedaj tega ne počnem več, ne upoštevam nikogar, in je super. Tako da lahko rečem, da je res fora v tem kaj ješ. Pa to mi je nekakšen hobi postalo, brez slabe vesti pojem tisto, kar naredim, sedaj se je še brat navdušil 🙂
Je strasten jedec burekov, sam ko mu jaz naredim kako mojo specialiteto, pol burek odpade.

xtrm -> od kje črpaš te nasvete pa ideje?

Ker jaz se kuj javim, da še men kakšno tako special dieto sestaviš :))

Imam nekako normalno postavo, za koga me je verjetno preveč skupaj, ampak gledano realno, čis ok.
Sem pa nora na sladko.. Čeprav vedno manj.. Čokolade mi sploh niso ok in me ne potegnejo, mene bolj privlačijo kakšne biskvitne zadeve..
To je pa super.

Začenjam pa tudi jaz s čimbolj zdravo kuho in načinom življenja, zato ti bom za vsak nasvet neskočno hvaležna

čau čau Tea

Ej, Tea!

Si že poskusla kdaj makov biskvit s čokoladnim pudingom pa čokoladnim prelivom??
Greha vredna sladica, ti rečem. Ampak samo dve žlički!!!HEHE.

Mene te stvari zanimajo, ukavrjam se s športom, sedaj sicer sam na fitnes, pa veliko preberem o tem, v raznih revijah, na nteu, v knjigah… Pa tud kak tak forum, tud na med.over.netu. Se najde tud kak recept pa ideja vmes. sam mi manjka še velik velik znanja.

Lahko ti napišem kaj jaz običajon jem, količine so pa odvisne od vsakega posameznika. Za bolj natančno bi mogla vedet tvoje mere, obsege, težo, višino, odstotek TT, to ti zmerijo v fitnesu s kaliperjem pa pol izračunajo. Jaz niti formule ne vem, kako se to računa, sem že spraševala, sam ni nujno, da drži. Jaz delam tako, da npr enmu dam eno zdravo dieto, z določenim številom kalorij, kolker približno mislim, da jih porabi. Pol se on drži jedilnika, in napiše tud vse, kaj je zraven počel, npr. a je bolj sedel doma pred TV, al je telovadil, pa kako je telovadil…Pol si on vsak dan meri težo in mi čez en teden pove težo, ko je začel, in naslednje jutro, ko je začel z dieto. Če se teža spreminja v minus za pol kg, pol počakam tako dolg, dokler še gre kaj dol in mu še mal povem, kaj in koliko bi lahko zraven še treniral (tu me ponavadi ne ubogajo :)) Pa pol še mal prilagajam sproti dieto, znižam OH pa M.

Npr. kaj jaz jem:

ZAJTRKI:
Vipavska skuta z najmanj maščobe, včasih razredčim s sadnim al pa tud navadnim jogurtom, žlica lanenega semena, včasih kak sok pomaranče, ovseni kosmiči, al pa tud kak cel sadež.

Ovseni kosmičin skuhani v mleku pa mal vode, laneno seme.

Sunnybisk z melkom

Oni zapakirani kruhki, 3 beljaki, eno jajce, pripravim si brez olja na teflonski ponvi. Olja ne uporabljam, ker mi je brez isti okus, pa se mi pol zdi brezveze, sploh ker ga ni dober segrevat, pa ker ma 1 g kar 9 kcal, pa pol hitro preveč pride…

Zraven pijem pa kak čaj, kavo z melkom, pa pol litra vode obvezno.

MALICA:
osvisno od tega, ali sem doma, ali ne, ali je tam hlasilnik ali ne…

Najraj sicer kak proteinski prašek, da mi ni treba komplicirat… Plus kako sadje, al pa kreker, al pa oreščki. Včasih si kar kak šejk iz skute pa jogurta doma naredim. Če sem pa kje, kjer ni hladilnika, pol ponavadi polnozrnato žemljo s piščančjimi prsmi v ovoju, pa happx cow sirom, pa košček paradižnika pa paprike.

KOSILO:
danes npr tortilija z piščančjimi prsmi pa cvetača za prilogo. Tortilijo sem naredila iz ene jajce in enega beljaka, 20 g polnozrnate moke, piščančje koščke prepražila na teflonu, skuhala cvetačo, pa stopila sirček happy cow. Če sem na najbolj strogi dieti, pol moke ne jem, kruha tud ne, zjutraj sam ovsene k., za kosilo pa sam solata pa meso.

MALICA:
podobno kot prva, mogoče če sem doma raj kako solato z beljaki

večerja
tuna plus skuta + kumarice

jogurt

zelenjavna juha z mesom (no ja, hm 🙂 zelenjavna ? )

sadni jogurt s skuto

Npr. men ful njami :=) Por skuhan na pari, zraven tune v slanici, plus sirček happy cow gor stopljen. Za kosilo si včasih kr palačinko tako naredim, sam mal polnozrnate moke dam še zraven. Pa pride tak polpet.

Lahk še kdaj kej napišem, sej lahk da je komu čudno, sam men je res njami, ker ne maram kakih dunajskih, pa špagetov, ker smo to skos jedli, pa mi je bjeeek… Npr. moj očim vem, da se nikol v življenju ne more navadit na kaj drugega kot na tisto običajno hrano, njemu je zelenjava neki najbolj nagravžnega.

Delam si tud kake sladice, pa so zdrave. Probam kako priredit, sej ponavadi rata 🙂 Tud Staša na drugem frumu ma fajne ideje in kar sem njenega probala je super. Npr. kaka skutina pita.

xtrm, kar napiši še kaj……že kopiramo……tudi mi bi se radi bolj zdravo prehranjevali……zaenkrat mi še ne ratuje…….glede na moje apetite po sladkarijah. Lp, K.

par dni nazaj sem se podobno začela prehranjevati, sicer še ne čisto “po pravilih” , in sem večkrat zasledila na forumih kako zdrava je tunina. vendar jaz poznam samo tako v konzervah z oljčnim oljem. predvidevam pa de ne mislijo te, ampak kako drugo obliko. ti si danes npr. omenila, tuno v slanici. kje se to da kupiti?

če ne bom našla, sem pa razmišljala, da bi mogoče kar te klasične konzerve tune precedila in splahnila olje z rib na cedilu, čim bolj temeljito.
kaj misliš o tem?

Meni je tudi dobro: por (enega celega) narežem in na olivnem olju podušim(jaz up.olje, ker mi je boljši okus-velika razlika-seveda pa zadostuje malo olja), potem gor dam eno jajčko in je res dobro in zelo sitostno-dovolj za kosilo, obvezno brez kruha.

Kopiram en odgovor od Pušenjaka, samo v razmislek o takšnih in drugačnih “zdravih praških”.

Avtor: Stanko Pušenjak
Datum: 20-01-04 14:30

Hm….tip je definitivno čuden….predvsem pa napoveduje stvari kot nekakšen “jasnovidec”, saj iz % maščobe v organizmu vsega tega ni mogoče napovedovati. Kar zadeva “proteinske diete” je tudi to nevarno brez zdravniškega nadzora, saj v teh “fitness hranah” lahko najdemo vse mogoče, od hormonov do pretiranih količin določenih vitaminov in mineralov, ki jih organizem v času treningov za “mister univerzum postavo” morda res potrebuje, vendar naredijo na dolge roke prav tako več škode kot koristi.
Morda bi bilo bolje najti kak manj sumljiv “fitness studio”?

Če mene vprašaš, je za začetek tud tuna v oljčnem OK. dokler res ne prideš na čist strogo dieto. Drugač pa tuno v slanici dobiš npr. v Šparu, modra konzerva od Riom Mare, so pa še ene druge, pa ne vem če se dobi v šparu, nisem pa še videla konzerve. V Hardiju majo tud cenejšo, pa je menda OK. Ona od Rio Mare je men ful draga, glede na to, da je pojem kar precej.

Če jo pa spereš, hm, nekaj maščobe itak da ostane, sam ne vem če se ti splača glede okusa…

Katja bom probala tvoj recept 🙂

Jst si delam tud eno solato, iz riža al pa sojinih rezancov, notri pa dam, paradižnik, papriko, beljake, tuno, pa obvezno kisle kumarice, namest majoneze pa dam polovico jogurta, pa mal gorčice pa kisa, pa pride skor isto kot majoneza.

Kr vedno neki izumljam, pa neki nastane 🙂 Enkrat sem probala dat jajco na trdo kuhat v mikrovaluvko, sam pol jo je razneslo… ups :))

Jaz pa ko mi zapaše čokolada,
pa če je to vsaj dan ena jo pojem,
pa se nikoli nisem zredila zaradi čokolade,
al idobila mozoljev, je bila prej kriva kaka druga
hrana(kruh recimo ipd).

Jaz pravim, vsega po malo, v mejah normale,
tisti ki pa se odpovedujejo takim užitkom kot je
čokolada, pa vsi vemo da je zdrava(zopet v mejah normale),
pa svaka čast, jaz se je ne bom nikoli!

ela** jaz se na tak način sigurn prehranjujem bolj zdravo, kot pa nekdo ki je samo bureke. Tudi prekršim se. Ne pretiravam z ničemer.

Jaz tudi pojem čokolado ali kar koli če mi zapaše,seveda v mejah normale.Če pa se mi zdi da že pretiravam s tem,raje pojem sadje,jogurt…Včasih pa začnem zajtrk z medom na kruhu in imam po dveh kosih dovolj sladkobe za cel dan,pri meni to pomaga,lp

Jajco moraš ubit na krožnik, potem pa v mikrovelo, če nočeš pucat 🙁

Ja, sem pol ugotovila :)) Pa še pol jo je bolje z neči pokrit, drugač je vseen vse okol…

Kaj pa vem, jaz jo ubijem na krožnik in to je to, nič ne gre okol. Čeprav (ups) to vedno moj dela, tako da ne vem, na kaj nastavi, da vse štima 🙂

hehe
:)))

Probat ni greh 🙂

Superca 🙂

Ja men je zelenjava tud no. 1!
Glede na količino, ki jo jaz pojem, so mi ostali brihtneži povedali, da živim dobesedno od sladkarij.
Torej ti je lahko jasno, da drugače fuuuuul malo jem.

Premalo, pa premalo pijem-> to poskušam popravit!

LP

Živjo!

Jaz težavo s sladkarijami rešujem tako, da jih sploh ne kupim. Kupim si pa cel zaboj jaboljk in ful ostalega sadja in potem nap. grizljam jabolka in pomaranče cel dan. Tako nisem lačna, sladkorja ima že sadje v sebo več kot dovolj, pa še zrediti se ne moreš od tega – kar je je da imaš na začetku malo bolj “hitro” prebavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close