Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se vam zdi to ime?

Kako se vam zdi to ime?

Moj sodelavec je dal svoji hčerki ime Aurora. Kako vam je všeč to ime? Meni apsolutno ni lepo ime. Saj sploh ne vem iz, kje izvira to ime oz. iz katere države?
Ko jo bo nekdo vprašal kako ti je ime, dolgo časa ne bo vedela razločno povedati svojega imena, ker ima te rrrr-jev.
Bi ve dale takšno ime vašim pupam?
lp,

Aurora v latinščini pomeni jutranja zarja.

Meni je to ime izredno lepo.

Meni je pa všeč, ker ne bo vsaka druga prijateljica z istim imenom 🙂 Kar se tiče črke R pa je tako, da je moja hči poudarjala R pri dveh letih. Lepo razločno je vedno povedala, da se piše R…R, da nihče ni mogel verjeti in je nato kar začenjala poudarjati.

Moja tiha želja, da bom nekoč imela hčerko, mogoče prav s tem imenom. Meni je ime ‘s težo’, zelo lepo, tudi v prevodu.

Je pa, mimogrede, tako ime hčerki Erosa Ramazzotija in Mischele H.
Od tod tudi poznam to ime. 🙂

Zdaj, če bi hotel zadeti še z dvojnim imenom, bi ustrezalo AURORA DIVINA…
Pa ne vem, če mu gre tako daleč.
:))) Ma, hecam se. Vsak naj imenuje svojega otroka, kot mu paše, dokler ni žaljivo do njega ali do drugih.

In zakaj tebe briga, kako je ime sodelavčevi hčeri? Mu boš pokazala ta svoj post? Mislim, no, baba pokvarjena…

BTW, Aurora je prelepo ime, kako ga bo malčica izgovarjala, pa tebe kratko malo nič ne briga.

Aurora – trdo, težko, hladno ime
Zarja – mehko, lahko, toplo ime.
Pomen pa isti!

mene spominja na tisto podmornico…

Ojoj kake ceremonije okoli tega R! Če bi pa bil fant in bi mu bilo ime gRegoR bi bilo pa vse ok! pa bi se pri dveh letih pač klical glegol, pa kaj!

Se ne obremenjujem z imeni otrok sodelavcev, niti ne bi šla pisat na forum, niti si ne zamišljam, da bi to storil, kdo od mojih sodelavcev. Pač okusi so različni in še dobro. Kaj pa če bi imeli vsi Taije in Liuje?

http://www.youtube.com/watch?v=KCfkLPwYx5I

Ali v prevodu, vse kar mi je domače, je toplo, tisto kar mi je tuje, je hladno. Nikogar drugega razen Slovenca in Rusa ne boš prepričala, da je italijansko ime trdo, medtem ko je slovensko mehko. Jaz, na primer, bi punčki dala ime Kara in mi je prav malo mar, da Slovencem Draga zveni mehkejše, lahkotnejše in toplejše.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Se podpišem pod Iza belin post:)

Krasno ime. Zelo zelo lepo. In mimogrede, moja tamla pri 20 mesecih razločno reče R.Zato ne vem, zakaj bi bil to tak svetovni rpoblem, pa tudi če otrok reče R šele pri 3 ali 4 letih.

aBsolutno, in ne aPsolutno!

Zelo všeč…:))).

Menda sva jaz in brat r že od začetka brez problema izgovarjala in sva bila zaradi tega dosti manj zanimiva kot bratranec, ki seveda kot odrasel brez problema izgovarja r. 🙂

sicer pa, mejbi si najd novi hobi, ker ta je dost tko beden.

Poznam eno tako luštkano Aurorco. Zaradi nje mi je tudi ime prisrčno.

Mene pa ime spominja na hrvaške hotele ob morju.Drgač pa je čist ok.

Eno izmed lepših imen za deklico! Pa kaj vas briga, kako starši imenujejo svoje otroke????

Moji hčeri sta zelo navdušeni nad Disneyevo Trnuljčico, ki ji je v originalu ime Aurora, ker je bila lepa kot jutranja zarja.

Zelo lepo ime, všeč mi je, ker ima POMEN, za razliko od sodobnih tričrkovnih imen,ki so brez pomena.

Meni je všeč. Lepše kot moje, ki ima tudi 2 R-ja: baRbaRa; pa še pomen je lepši.

Meni ni všeč.

Meni je tudi všeč. Na splošno so mi zadnje čase všeč imena, ki imajo nek pomen.

Drugače pa je Aurora tudi diskoteka na Hrvaškem, blizu Šibenika. Za tiste ki se tako obremenjujeta, kako imena niso primerna za otroke, ker obstaja s tem imenom ali sosedov pes ali pa ne vem kaj še vse 🙂

No, ampak meni je ime še vedno všeč, tudi če mi tista diskoteka ni ravno najbolj 🙂

New Report

Close