Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se vložijo feferoni cayene in mini paprike; v olju mislim..

Kako se vložijo feferoni cayene in mini paprike; v olju mislim..

na balkonu imava posajene manjše rdeče paprike in feferone cayene… kako se to vloži v olje in npr. nafila s feta sirom? Nikjer ne najdem recepta oz postopka ..
hvala

Paprike operemo, odstranimo pecelje in previdno očistimo notranjost.
V lonec damo belo vino, kis, začimbe, sol in zavremo, zmanjšamo ogenj, dodamo paprike in pokuhamo 4 minute. Paprike odcedimo in jih odlagamo obrnjene navzdol na krpo, da se fajn odcedijo. Potrebujejo nekaj ur, da se popolnoma posušijo. Najlažje je prvi del narediti zvečer in potem nadaljevati drugi.

Ko so suhi si pripravimo filo, napolnimo paprike, zložimo v kozarčke in napolnimo z oljem. Paziti je potrebno, da olje res prekrije paprike. Zdržijo pa tudi eno leto.

2,5dcl kisa
2,5dcl belega vina
Lovor
Poper
Origano
sol
Po okusu se lahko poigraš še z drugimi začimbami. Mi jih ne maramo preveč zato sem v tem delu bolj skromna.

Je malo več dela ampak se splača 🙂

Sem našla še tole:

http://www.kulinarika.net/recepti/11678/ozimnica/polnjeni-pekoci-feferoncki/

Sem našla še tole:

http://www.kulinarika.net/recepti/11678/ozimnica/polnjeni-pekoci-feferoncki/%5B/quote%5D

Praktično isti recept. Očitno še ena ljubiteljica italijanske kulinarike 🙂 Grem takoj prebrskat, če ima še kakšne meni nepoznane recept v bazi 🙂

Italijanska kulinarika je seveda zelo fajn. Če je pa še pekoče, pol pa itak 🙂

Imaš rada feferončke? Imaš sama kaj domačega?
Mi se radi s tem igramo :)))

Noup, zdaj nimam nič, ker sem brez vrta. Zdaj počakam na kakšno pošiljko vsake toliko iz Peruja in potem navali narod :))))
Sem pa imela ene 2 leti nazaj precej različnih čilijev, mi je en gospod, ki se prav s čiliji ukvarja, poslal semena. Njami 🙂
Trenutno se tolažim z omakco, ki je 650x močnejša od jalapeno čilijev 😀

Evo, savrinka, to je to, če te bo kdaj zamikalo 😉

http://gundamaustralia.com/forum/images/blairs_mega_death_with_liquid_rage.JPG

Evo, savrinka, to je to, če te bo kdaj zamikalo 😉

http://gundamaustralia.com/forum/images/blairs_mega_death_with_liquid_rage.JPG%5B/quote%5D

Joj ne :)))
Me je ravno en kolega nahecal z eno njegovo domačo omakco in me je mož komaj rešil 🙂
Se raje držim teh, ki zrastejo pri nas. So fajn aromatični ampak znosno pekoči.
Če bo kdaj kakšno seme viška se pa priporočam. Lahko menjamo za kakšno bolj blago omakco 🙂

Zmenjeno 🙂

Živjo
Si me zdražila in bi probal+ preživel omenjeno “omakco”.
Ali mi lahko pomagaš, da pridem do nje..

Poleti komot kakšno odstopim.

Evo, savrinka, to je to, če te bo kdaj zamikalo 😉

http://gundamaustralia.com/forum/images/blairs_mega_death_with_liquid_rage.JPG%5B/quote%5D
“YO”- kot sem spodaj napisal, sem na račun “omakce” nadražen..
– prosim, če mi pomagaš kako dobiti..
Hvala

Stopim v kontakt…

Tukaj malo poglej:
http://extremefood.com/Mega-Deat-Sauce/

New Report

Close