Najdi forum

kako se zaščititi?

Pozdravljeni!
Prosim vas za nasvet,kako se zaščititi pred sevanjem aparatur kot so:tv,radio,računalnik…Težava je v tem da imamo samo enosobno stanovanje,torej so aparati v spalnici.Zelo me skrbi škodljivost zaradi otroka.Svetujte mi ,prosim!
LP,RENI

Kadar aparatur ne uporabljaš jih izštekaj

Reni zdravo…

To je malce bolj težko vprašanje, pa vendar ti bom poizkusil po svojih močeh (izkušnjah) kaj svetovati, pa mogoče še kdo drug napiše svoje mnenje (izkušnje)
in boš videla kako in kaj..

Radio – nima sevanja sam po sebi toliko, ker on samo sprejema radijske signale
in jih pretvori v zvočne (tako nekako)
TV – ima kar veliko sevanja – ekranskega,
Skratka TV obrni tako, da ne bo sevala proti otrokom – oz. proti otroški
postelji, prav tako poglej, da se po drugi strani slika iz ekrana ne odbija
od kakega stekla v otroško posteljo, kar moti otroka pri spanju.
Računalnik – te škatle prav tako sevajo, podobno kot TV – ekran je tisti, katerega
prav tako poizkusi obrniti stran od otrokove postelje..

Prav tako preko noči (lastne izkušnje) prekrij vse svetleče lučke, ki so
ponoči prižgane, ker le te motijo spanec. To lahko povem iz lastnih izkušenj.
Namreč ponoči vse naprave, ki svetijo (lučke na napravah, LCD ekrančki, npr. na
video snemalniku (rekorderju)) motijo spanec. Torej poskrbi, da boste ponoči imeli
resno temno v sobi.
Za sevanje pa naredi nekako tako, kot sem ti zgoraj napisal..
Drugače pa Reni, danes sevajo že vse zadeve:
od mobitelov – do računalnikov in mikrovalovnih ,, itd…..

Lep pozdrav..

Hvala za nasvete in lep pozdrav…..Reni

Klemenxx (in tudi ostali): glede raznoraznih zaslonov, predvsem računalniških: baje je pri te zaslonih že večji problem sevanje z zadnje strani kot samo sevanje enkrana, ker so zakoni ki predpisujejo sevanje ekrana precej strogi, medtem ko ostalo pa ni tako zelo urejeno.

Živjo Niko.

Bodi prijazen, pa prosim povej kje to točno piše, da preberem in
si zapomnem to zadevo. Namreč od nekaj ljudi sem že slišal podobne trditve,
pa vendar ni nobeden navedel izvora podatkov, kjer bi točno to bilo definirano po
nekih standardih.

Lepa hvala..

Zdravo Klemenxx: Žal ti težko pomagam. Tudi jaz sem to pred časom nekje prebral, morda celo večkrat, in sem raje uporabil besedo baje, da me ne bi kdo držal za besedo.
Za primer lahko edino podam mojo izkušnjo, ko sem pred nekaj leti opravljal prakso v enem inštitutu, kjer so imeli pisarne ločene s tankimi predelnimi stenami. Tam je bil na vsaki strani stene računalnik, en z ekranom vzporedno s steno drugi pa z zadnjim koncem proti steni. In ko je slednji deloval je unemu na drugi strani stene potegnilo sliko povsem na levo. Lahko, da je bil prvi ekran tudi kaj pokvarjen, samo vseeno. Nenazadnje sami ne moremo ugotoviti kdaj določen aparat prekomerno seva.

Živjo Niko.

Ja ok – se ne da ugotoviti.
Zadnji del monitorja ima resno močno magnetno sevanje – če narediš tako,
kot si opisal zgoraj – drugemu monitorju “potegne” sliko. Monitor ni pokvarjen,
prav tako so neka “bojda” priporočila da naj bodo monitorji oddaljeni
eden od drugega vsaj 25 cm, to pa ravno zaradi tega – kar si dejal.
Saj vemo – danes že vse seva. Vendar, če imaš majhnega otroka v stanovanju
(mislim za Reni) je najbolje, da je monitor obrnjen stran od postelje kjer spi
otrok, da ga svetloba ne bi motila.

Drugače pa mislim, da računalničarji ponoči že kar “malo svetimo v temi”, tako, da jaz niti ne prižigam več luči – hehe bolj šala.

lp

Hehe, ja se strinjam z vsem s tabo.

Sicer sem pa še nekje zasledil, da so “najmočnejši” (z največjim dostopom v telo) povzročitelji elektromagnetnega sevanja brivski aparati in sušilniki za lase, ker imajo precej močne elektromotorje, uporabljamo jih pa blizu glave. Drugo so pa sevanja zaradi raznih anten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close