Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako se zlagati v CV-ju

Kako se zlagati v CV-ju

Nimam več živcev, imam v redu CV, dobra izobrazba, celo 2 leti izkušenj na tem DM, ampak žal imam vmes 4 letno luknjo brezposelnosti, ki se samo povečuje in sem prepričana, je glavni vzrok temu, da me ne povabijo na razgovor. 2 leti sem nisem iskala službe, iz osebnih razlogov in ne bi tu o tem, ampak zdaj pa jo 2 leti že intenzivno iščem. Res je, da gre za področje, kjer je malo novih zaposlitev, za tiste ki pa so, pa tudi vzamejo raje sveže iz faksa. Sem sposobna, to vem, ampak žal brez vez. Rada bi prišla noter, se dokazala… ker zagotovo ne bi bili razočarani z mano. Predlagali so mi (prijatelji in celo en karierni svetovalec), da malo polepšam svoj CV za ta prazna leta, ampak sploh ne vem, kaj bi lahko napisala. Kakšne redne zaposlitve definitivno ne, nič, kar bi se dalo preveriti. Ima kdo kako idejo… kakšno delo v tujini? Prosim samo za konstruktivne nasvete. Vem, da je to narobe, ampak sem v breizhodnem položaju in postajam vedno bolj depresivna. Aja, pa da prehitim tisto/ega, ki daje vedno en in isti nasvet: vsak dam športam 50 minut.

Nameso kronološkega narediš funkcionalni CV in se lukenj ne vidi.

Če znaš Nemščino pojdi gor preden ti, ki gredo gor poberejo vse službe.
Ali pa ti naj kakšen slamnat direktor kaj napiše. Recimo delo v Lihtensteinu.

Svetujem ti, da se ne lažeš. Vsak vsaj na pol sposoben rekruter te bo dobil in potem boš šele izvisela. Zase lahko trdim, da te najdem takoj. Napiši pavza iz osebnih razlogov, pojasnilo lahko podaš na razgovoru. Dvomim pa, da je to edino zaradi česar ne prideš zraven…

Bolje resnica, kakor, da te odkrijejo in takrat ti bo res nerodno in boš v veliki zadregi:(( se ne izplača! Si pač pavzirala, ne sme biti ovire, če si sicer sposobna za to DM!

Tega nikar ne počni ker ni težko človeka dobiti na laži, še posebej če gre za tekšne zadeve. Delodajalcu je figo mar kaj mu praviš, njega samo zanimajo dokazila in to je to. In me zanima kako bi laž tu skozi šla, pa slabe glas si lahko hitro ustvariš. Premisli!

Odkar ni več delovnih knjižic, jim moraš pred zaposlitvijo dati izpisek od ZPIZa (ga rabijo, da te sploh lahko redno zaposlijo) in najkasnje takrat te dobijo. Ali pa bo izpadlo čudno, ko jim ne daš izjave prejšnjega delodajalca (spet jo nujno rabijo zaradi regresa in dopusta) oz. je le ta že “porumenela”. Vsekakor pa s tem dobijo pravno podlago (laganje v prijavni dokumentaciji), da te “odpustijo”, še preden te sploh zaposlijo.

Spet ena, ki se dela pametno. Ja, seveda, ti vse spregledaš, si med najboljšimi v poslu, imaš sijajnega moža. Kolk mi grete taki na jetra.
In potem na koncu ne pozabiš dodat, da ima avtorica še sigurno kako drugo pomanjkljivost.
Wow, res.

Zakaj bi pa delodajalci rabili dokazila, če reče, da je delala v tujini, recimo in tiste firme ni več. Zakaj? k delovni dobi se ji itak ne bi štelo.

Ali pa avtorica, lahko v cv napišeš potem pa na razgovoru namigneš (samo namigneš), da je bilo delo na črno, potem itak ni uradnih podatkov.

Kaj pa recimo, če rečeš, da si prostovoljila? To tudi ni zaposlitev – redna. in ne vem, zakaj bi kdo hotel potrdilo o tem. Itak ne pomeni kake spremembe za tvojo zaposlitev

V teoriji že, v praksi pa to pomeni, da bo izvisela, takoj ko bo kak svež diplomant ali zaposlen brez prekinitev.

Mene niso dobili. Pa imamo zelo dobre rekruterje, tako da… odvisno, kako se pripraviš 😉 Je bila pa laž majhna in niti ni nikjer uradno zabeležena, tako da me ni strah.

Lahko bi rekla, da si takrat imela otroka, skrbela za starše, študirala, pomagala na kmetiji Oz. napišeš nekaj takega, da nisi zmogla zraven delat še redno.
Srečno!

da bi si izmislila, da si delal nekje v slo, raje ne, ker moraš prinest izpis od ZPIZa., jaz sem recimo delala pri zadnjem delodajalcu 9 let, napisala sem pa v cv-ju 10 let..in so me že spraševali na razgovoru,kaj je z tistim enim letom na začetku, pa sem potem hitro rekla na razgovoru, da je bilo prvo leto preko ŠServisa, potem pa so me zaposlili redno…

Imaš “dobro izobrazbo”? Kaj to pomeni, da imaš družboslovni fax? Torej že v startu razčistimo, da sploh nimaš izobrazbe. Ker izobrazba naj bi človeka usposobila za delo. Če misliš lagati, boš okoli prinesla samo kako samo vase zaverovano kadrovsko kokoš. Ostali te bodo v luftu našli. Potem pa si pogorela na celi črti. Vedi, da se ljudje istih poklicev dobivajo na raznih izobraževanjih, pa te bodo lahko tam “priporočili” še drugim.

Kakšne države kot so Srbija ali Nigerija.

Napiši,da si delala pogodbeno pri kakšnem majhnem podjetju. To ne bodo preverjali.

Tega ne preverijo in malo moraš znati Dansko.

Rač, da si bila na potovanju okoli sveta ali npr. v Ameriki, Avstaliji in da si se tam izpopolnjevala v angleščini. Če znaš dobro angleško seveda. PA fajn je, če si res bla kdaj vsaj malo v Ameriki, da znaš kaj povedat o tem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close