Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se znebiti bradavic?

Kako se znebiti bradavic?

6 letni sin ima 2 bradavici, meni pa je ena nastala na roki? Predno greva k zdravnici, bi rada vedela ali se jih da znebiti s kakšno kremo ali domačim pripravkom?

Lahko kupiš olje čajevca, ga kaneš na bebi palčko in večkrat na dan držiš na bradavici. Ta se posuši. Fino je, ker nič ne boli, se ne naredi rana in lahko mažeš tudi bradavice, ki so na nežni koži. Je pa tako kot pri drugih sredstvih – če zraste še enkrat – ponovi vajo.

V lekarni se kupi neka t3ekočina za zamrzovanje bradavic. dobiš jo brez recepta.
Sem imela priliko videti uspeh odstranitve bradavic pri sodelavcu.

Nataša

Kaj so pravzaprav te bradavice?
Januarja sem dve opazila na hčerkini nogici, že tri mesece mažem z neko jodovo tekočino, po nasvetu pediatrinje, in nič ne pomaga. Tudi v vrtcu jih je imela še ena punčka, pa moja mami je dobila eno. Baje je virusno, ali kdo ve, kako se bradavic nalezeš? Z obuvanjem okuženih copatov?

naš sine jih je staknil na bazenu … smo mazali s tisto zadevo iz lekarne … 3 dni 3x na dan mažeš potem pa spraskaš odmrlo tkivo … prvič ni uspelo … drugič tudi ne … potem pa so se enkrat kar posušile in sine jih je sam spraskal … kot hrastice…. zdaj jih že več kot leto nima … čeprav še vedno hodi na bazen.

točno take sem imela jaz kot otrok … pa me je mami peljala k zdravniku da so jih postrgali dol … še vedno se točno spomnim tiste bolečine … je blo za znoret … pa sploh ni pomagalo … naslednjič me je peljala da so jih zamrznili z dušikom … je tudi bolelo ampak vsaj pomagalo je …

predlagam da mažete s to zadevo iz lekarne … nam je uspelo po več mesecih … se splača bit vztrajen 🙂

b.

Z navadno šolsko kredo naj si jih namaže. Fuuuul pomaga. Meni so tako vse izginile v OŠ.

Memo,

če si blizu Avstrije ali imaš možnost, pojdi do tamkajšnje lekarne, ti več kot priporočam kapljice MARQUART (Warzenmittel).

Sama sem dobila tri bradavide na prstih na rokah pred leti. Šla sem na dermatološko kliniko in seveda so mi jih takoj hoteli “žgati” (ali odrezati??). Skratka – tri dni zatem sem imela koncert in sem to povedala dermatologu, da pač ne morem imeti obvezanih prstov itd.

Pazi izjavo: “No, potem pa vam bom napisal recept, pa pojdite v Avstrijo in kupite to zdravilo!”

Mogoče sem dala na bradavico 3 x po eno kapljico, pa še to dvomim, ker so res TAKOJ izginile.

Priporočam vsem, le res je potrebno paziti, da ne pride tekočina na kožo poleg bradavice, ker res vse razje. Zagotovo ne gremo nikoli več na žganje, rezanje, karkoli že.

Pa kolikor se spomnim, stane manj kot 1.000 SIT.

Sama sem imela grozne težave z bradavicami tako na rokah kot na stopalih – poizkušala sem vse mogoče od zamrzovanja itd pa brez uspeha. Meni je pomagala odstranitev bradavic z laserjem – po tem se mi niso nikoli več pojavile, enako smo dali bradavice odstraniti tudi sinu, ki je bil takrat star 7 let in nima več težav z bradavicami.

Tale MARQUART (Warzenmittel) je rs strup. Dobiš ga le en mililiter, kar pomeni, da res mazi le z eno kapljico, ki je skoraj nevidna; ker peče kot hudič. Nekateri so se hoteli takoj znebiti bradavic in so dali več, jim je kljuvalo, bolelo, da še kaj hujšega ne omenjam…tukaj velja pravilo “počasi se daleč pride”.

LP
J.

Naš Luka (4l) je imel bradavice na podplatih. S švedsko grenčico (PERVIVO-dobi se v vsaki lekarni) sem mu jih mazala (z vato namočeno v tinkturo) vsak (no skoraj vsak) večer pred spanjem. Bradavice naj bi odpadle, ko jih 30x namažeš. Mazali smo jih nekaj časa (ca 1mesec) in bradavice so kar same od sebe odpadle; brez praskanja in strupenih mazil.

Joj, mi se tudi s tem ubadamo, moj sine jo ima pa na bradi. Eno smo že dali odstranit pri dermatologu, in ker se prenaša s krvjo mu je seveda sedaj zrasla nova. Ena gospa mi je rekla, da če s česnom ki ga stisneš in s tisto tekočino namažeš da pali v enem tednu, ampak naš mali se upira, ker pravi, da ga peče.
A tiste stvari z lekarne tud pečejo?? Jaz bi mu rada to zadevco odstranila, ne da spet hodiva k zdravniku po napotnico itd, vam je itak znano.

LP W

Tekočina za bradavice se dobi v lekarni, pa se lepo oluščijo v dveh tednih.

tudi jaz prisegam na MARQUART iz Avstrije. s to tekočino, dozirano res v mikro kapljici, se je moj mož znebil hudih bradavic.

New Report

Close