Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se znebiti kune na podstrešju?

kako se znebiti kune na podstrešju?

V našo novogradnjo so se že pred dalj časa naselile kune (ena ali več). Hiša je sicer “zaprta” z okni in streho, a še ni izolacije, ometov in tako si kuna nekje očitno najde pot v noter. Na ostrešju se redno naseljujejo ptiči, ki so idealna hrana za kune. No, te sicer pridejo tudi, če gnezda odstranimo. Te male nadloge nas sicer (še) ne bi toliko motile, če ne bi vsepovsod puščale polno iztrebkov :((.

Poskusili smo z odganjalcem na zvok – brezveze. Poskusili smo z radijem – je motil le sosede, kune so pa plesale. Psa ali mačke logično ne moremo imeti zaprte v novogradnji nekaj dni. Za nasvet smo povprašali že tudi enega lovca, ki nam ni znal pomagati. Kako ste se vi trajno in preverjeno rešili te male nadloge?

S pastjo. Ni druge. Čimprej, preden dobi zarod.

Kune so sicer zaščitene, če se ne motim, tako, da jaz na tvojem mestu nebi kaj preveč lovcev spraševala. nastavi past, pa bo. Drugače pa znajo fajn zgristi izolacijo, Tako, da ti lahko dosti škode naredijo- ne le drekcev

Lovca prosi za živolovko, pa naj jo potem odnesejo. Na mačke pozabi, ker bo kuna fentala mačko in ne obratno.

Jaz sem imela lani ta problem in sem se jo rešila. Kupila sem garden protektor, prav tako oddaja zvoke in še sproži fleš. Mali odganjalci zvoka pokrivajo samo en del telritorija in jih je treba nastavit več. Sem pa imela dva dni naglas prižgan tudi radio. Ni se vrnila.

kuna zver sem zmešala skupaj jetrca in strup za glodavce in jih tako pobila

ste vsaj brez kač, miši, os ipd.

pa tudi ko bo fasada bo našla kuna na podstrešje.

dokler ti smao serje koščice bodi zadovoljna, ko bo poniči zganjala hrup se pa oglašaj. ampak očitno ga ne.

Šopi pasje dlake okrog in okrog hiše. Prosi prijatelje, da ti zbirajo izčesano dlako. Pogosto menjaj. Kune vonja po psu ne marajo.

Ne radio, ne zvok….
Smo jo imeli že v nenaseljeni hiš. Ko smo se preselili je delala zgago pol noči.

Edina rešitev je, da zatrtpate vse vhode. Mi smo na žlebove med streho in žlebom privezali take prepreke, da ni več uspela plezat na streho. Ostal je samo en vogal, ki ga nismo dosegli, ker imamo prekratko lojtro. Problem je tudi , če čez dan zapremo, zvečer ne more na lov in začne grist ali pa pogine na podstrešju. Na netu se najdejo vse mogoče zgodbe o smradu in odkrivanju streh. pa še to je treba vedet. Mladiči se skotijo tam marca, aprila. Če mamica pogine, bodo tudi mladiči in spet je smrad.

Jaz sem dobila past. Polovili smo mamo in dava mladiča, tretji je šel sam. Ker se je to dogajalo konec junija, so bili mladiči tako veliki, da so znali sami poskrbet. Ujete žvalce smo dali s kletko vred v avto, in jih enega po enega vsak drugi dan zapeljali daleč stran (čez Savo) in spustili. tako lepih živali ne moreš pokončat, pa naj so še taka nadloga.

Potem smo naredili fasado, tako da niti na četrtem vogalu hiše ne morejo več not. Vsaj upam. Zaenkrat imamo tri leta mir.

Mogoče ima past kakšen lovec, ali na Zavodu za gozove, kjet imajo enega zadolženega za živali!

Kakšno past pa ste imeli,nam ne uspe. Prosim če mi lahko pošlješ na mail janaja.lafemme@hotmail.com

hvala

New Report

Close