Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se znebiti miši???

Kako se znebiti miši???

Pred kratkim smo kupili hiško. Vse lepo in prav, mir, lepo okolje, dobri sosedje čist zrak ,… potem pa nekega dne najdem mišje kakce v kuhinji na mizi, v viseči omarici z živili, na tleh je bilo objedeno jedro oreha, načeti pajsi briketi, nekaj jih je bilo raznešenih oz. prinešenih v skledico na mizi. In to se dogaja že cel teden, o miški ne duha ne sluha. Vse sem preiskala, vsak kotiček, nič. Tudi naš kuža ni nikoli pokazal nobenega vznemirjenja, čeprav je zelo firbčen kuža in takoj vse opazi. Ne gre mi v glavo, kako bi miš lahko prišla v prvo nadstropje? Vrata v pritličju vedno zapiramo. A pleza po steni?? Kje potem pride ven, saj so ponoči vsa okna zaprta. Kako pride v zaprto visečo omarico?? Meni se že počasi meša :(((
Kako uloviti miško? Mož je nastavil past, na karton je nastavil košček sira, okoli pa namazal lepilo, ga dal zvečer na mizo … lepilo nedotaknjeno, sira pa nikjer.
Torej, kako uloviti miš? Ne bi je pa rada ubila, samo ulovila, potem pa daaaaaaaaaaaleč stran izpustila. Pa muc ne pride v poštev, ker je kuža alergičen na njih.
Če mi lahko kdo svetuje, bom res zelo hvaležna.

Tudi pri nas smo imeli gostjo. Smo v drugem nadstropju in miši znajo plezat po stenah (in to zelo dobro). Seveda sem bila sama kriva, ker sem na okenski polici imela suh kruh-za race, pa odprte balkonske vrata…pa je prišla not mal “posesat” za našim tamalim.

Ne vem kako ste namazali, da je lahko pojedla sir in se ni nalepila. Samo, če res hočeš miško spustit, potem lepilo ne pride v poštev. Ko se namreč nalepi jo je nemogoče celo odlepit. Mi smo jo ujeli z mišnico. Dobiš jo npr. v Merkurju (mislim, da za ene 600 sit). Pač v iglu napeljana žička, na vrhu luknja in pri stani so majhna vratca. Pa namesto sira dajte noter košček čokolade.

Dober ulov, pa poročaj kako bo šlo.

LP

No, pri nas imamo odprta vrata na vseh 4- ih balkonih, pa na vsakem se najde kakšen pasji briketek. Tista past z lepilom pa je bila narejena brez moje vednosti. Saj sem ga skurcala zjutraj :)). Očitno je pametna miška, pa je lepilo preskočila hahaha
Katka, hvala za nasvet, bomo kupili to past, čokolada je pa že tako doma 🙂

Tudi mi smo že imeli gostjo in ta packa mi je pojedla prav vse čokolade. Preden je meni potegnilo, kaj pomenijo tiste črne packe…je trajalo. Mož si je vzel dopust, da jo je ulovil, kajti ni pomagal ne lim ne past. Letos smo najeli hiško na morju. Glej ga zlomka, spet miš. Lim, past, nič. Po enem tednu smo ušli mi domov. Veliko sreče pri lovljenju!

prebiri post 4 vrstice nižje, tam boš našla rešitev svojega problema.

Lepilo+ sir, dobra kombinacija za miško! Kaj pa če ni miška? Podgana??? Mlade podgance se hitro nalovijo, z mamo podgano pa je treba imeti potrpljenje!( tudi 2 meseca)! Zdaj ko bo zunaj mraz, ko ne bo več živeža se bo morda ujela, dokler je pa zunaj še lajf bo pa malo težje! Vseeno nastavi past( past za polhe) pa naj kar dežura!
Jaz sem jo čakal in čutil da hodi gledat okoli pasti( sledi, drekci), plesniva salama jo je vseeno premamila!
Veliko sreče!

megaboy, muc ne pride v poštev. Zunaj jih je že tako dovolj (sosed ima 3, ki hodijo tudi k nam), v stanovanju pa ne mislim imeti poleg mišjega klanja, še pasje in mačje boje :))

Jao, cveto, a bi rad da postanem še bolj panična kot sem že??? Podgana mi še na misel ni prišla. Malo prej sem našla obgriženo potico, ki sem jo spekla za mami :((((( Kot da bi me zezala, no. A je tudi od vas ni nihče videl prej kot takrat, ko se je ujela?

Pa hvala ane, jo bom potrebovala 🙂

Panična! Verjetno tvoja živalca pušča kakšno sled( drekce)! Prouči jih!!! Če co majhni svaljki- miška ali mlada, saj veš kaj! Če pa so drekci malo daljši pa večji potem je pa zagotovo,,,…!?
Ali ste v bližini gozda? Lahko je tudi polh, čeprav je za polha že malo pozno da bi bluzil okoli!!!
Lp

O, pa še kako pušča sledi, cveto. Drekec pri drekcu. So pa zelo majceni, tako da navijam za miško hahha. Meni se res že meša, še ponoči ne spim, ker se bojim, da mi ne zleze v posteljo, pa sam drekce iščem,…
Sem bolj na podeželju, a vseeno blizu mesta, tako da je pred hišo cesta, okoli hiše živa meja, pa precej drevja na parceli. Za hišo pa kolikor daleč seže pogled, le travniki, njive, drevje, hiše pa nobene … konji. Uh, kako je lepo :))

Pa kako lahko nastavljate lepilo mišim, ki so ljudem ob fizičnem kontaktu popolnoma nenevarne oz. nenapadalne? A si vi želite umreti tako, da se v grozi počasi dušite? Prasice.

Miši lovim že celo življenje, ker imamo podeželsko hišo, kjer je trajalo leta in leta, da smo uspeli najti in zapackati vse mikro odprtine, kjer so lezle noter. Čisto vse mi je uspelo ujeti z mišnico (pa ne tisto starinsko, ki je miš poškodovala, ampak sodobnimi) in jo izpustiti v naravno okolje. Najbolje so prijele na sir, sladkarije ali sadje, kakšna tudi na salamo.

No, Janis, pomiri se ženšče :))
Preden se po nepotrebnem razburjaš, si dobro preberi kaj piše. Mi ne pride na misel, da bi miško mučila ali ubila. Ne rečem, če bi bila tako napadalna kot si ti … :)))))))))))))

Ni dvakrat za reči, glede na to, da si panična zaradi nekaj cm velike in plahe živalice.

http://pest.shoply.com/product/1-x-rat-snapper-trap-pro-plastic-catcher-with-teeth-pest-control/

Problem je, ket ti taka drobna plaha miška, ki jih imam tudi jaz za domačo živalco. No moje niso spuščene! Te divje, če se lahko tako izrazim, naredi velko ekonomsko škodo, pregrizne talno pa si tam!!!!!

Mate nasvet, kako se jih znebit, mi se jih že 4 leta od kar bivamo v hiši brez uspeha!!!!

Miši so v steni. Zato jih ne najdete. Imamo isti problem. Lp

Tudi menui ni prislo na misel, da bi misko mucila ali ubila.  Prej smo ziveli v mestu brez misi. Potem smo se preselili na podezelje in dobili macko. In ta macka je prinesla v hiso misi, vecino mrtve, in par zivih. Potem smo zaceli dosledno zapirati vrata, da so darilca ostajala zunaj, a ocitno se je ena noseca mis izmuznilo nasi pozornosti. In veselje se je zacelo.

Nobenih kakcev, nic, ampak preden smo se zavedli, kaj se dogaja, je mis imela mlade. Trajalo je nekaj tednov, da smo se jih znebili. Vsaj tako smo mislili. Potem smo sli na dopust, prisli nazaj in misi so spet bile. Drekci ob steni na tleh, a vsaj na mizo in na kuhinjski pult niso plezale. V casu dopusta so ocitno ravno prav zrasle. In to se je ponovilo se enkrat. Tokrat smo pred odhodom nastavili pasti in v nasi odsotnosti sta se ujeli dve misi, prvo noc, ko smo bili nazaj, pa se ena. To je morala biti ze naslednja generacija, ker so bile misi se majhne. Potem smo  nastavili nove pasti in bil je mir. Zmaga!

Ob stenah v kuhinji sem polozila kaksne 4 pasti, v dnevno sobo 2 in v druge prostore po eno past. Ujele so se vecina v kuhinji in dve v dnevni sobi, ki je zraven kuhinje, drugje ne. Vse pasti so bile na vzmet, tiste, ki jih stisnejo in so mrtve v trenutku, brez trpljenja. Stran z vabo sem obrnila proti steni, a sem pustila vmes nekaj prostora za potko za mis. Na tla sem dala polo papirja, da ne bi bila kri direktno na tleh, na papir pa past.  Arasidovo maslo sem namazala na spodnjo stran tiste policke, na katero naj bi jo dala. Ce je bilo arasidovo maslo na zgornji strani, ga je vcasih mis pojedla, ne da bi se past sprozila.  Ujele so se ponoci. Takoj zjutraj sem pregledala pasti in ko se je kaj ujelo, sem mis s pastjo vred vrgla v smeti, zamenjala papir in na isto mesto nastavila novo past.

Ko sem bila ze cisto obupana, sem rekla ali one ali mi. Konec je. Gremo v zadnjo bitko na zivljenje in smrt in sem kupila se lepljive pasti. Kruta metoda, ampak ko si obupan do konca, te to vec ne gane.  Te pasti se naj bi zlozile v nekaksno hisko, a jaz sem jih polozila kar cele na tla ob steno, da je bila povrsina z lepilom vecja. Na te pasti se ne sme dati nobene hrane, ker mascoba zmanjsa efektivnost lepila. S temi pastmi sta se ujeli obe misi v dnevni sobi pol metra stran od kuhinje. Aja, enkrat se je macka ujela na lepljivo past, zato sem potem pred njiju postavila dve skatli, da macka ni vec mogla zraven.

Z misjo afero smo zakljucili in upam, da ostane tako za vedno.

V trgovini z tehniko, kupi plasticne misolovke z vabo… Se isti dan si resla problem 😊

New Report

Close