Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se znebiti mravelj

kako se znebiti mravelj

V kopalnici so mravlje. S čim naj se jih lotim. Rada bi kakšno stvar, da bi jo nesle v gnezdo, ker ne bi rada pri dveh majhnih otrocih ravno špricala okrog s kakšnim strupom. Kaj je najbolj učikovito?

Bio kill. Špricaj nežno, na mesto od koder sumiš, da prilezejo.
Otroci naj tam par dni ne ližejo.

Tiste “HIŠKE” se kupijo, v katerih je nekakšna snov, morda sirup, ki ga mravlje po tem veselo nosijo v mravljišče, učinkovito.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

V DM se dobijo take bele pogačice. Jih samo postaviš tja, in mravlje odnesejo strup v gnezdo. Po mojih izkušnjam je to najbolj učinkovito in nič ne smrdi, nič ne špricaš.

Jaz vedno posujem pecilni prašek – ni jim všeč in gredo drugam.Sicer se sliši smešno vendar poskusite še vi…
anja

Sama sem jih (prav tako v kopalnici) uspešno iztrebila s pecilnim praškom, katerega sem posula “po njihovi poti”.

kaj pa če mravlje nimajo stalne poti?

Jaz jih namreč v kopalnici najdem, po dve ali tri, vsako na drugem mestu in ne vem od kje prihajajo.

Kaj pa v tem primeru? Kje naj posujem pecilni p.?

Jaz jih pošpricam z PENO proti mravljam, le ta jih zagotovo uniči, z ostalimi blagimi sredstvi se le preselijo drugam

Mi smo zgleda rekorderji.
Imamo jih odkar sem se vselila k možu se pravi skoraj 6 let, vedno pridejo marca aprila in so prisotne tam do septembra, najhuje je poleti, ko zapuščajo gnezdo une tavelike s krili, takrat je naša hiša eno celo mravlišče. Imamo jih povsod,kuhinja kopalnica hodniki,(samo v spalnici jih še ni) v kopalnici mi kar iz stene ven hodijo, kjer so cevi. Probali smo z vsem kar je možno, vsako leto so se vrnile, lani sva z možem “zakitala” vse luknje ma svašta, letos so spet, od praška pecilnega, limoninega soka, apno,kup pripomočkov in hišk, bio kill, pene (same packarije z njimi) celo strokovnjake smo poklicali(stara hiša, lesen strop) nič ne pomaga. Tako, da smo obupali. Najbolj zoprno je v kuhinji, ker je treba skrivat hrano in ker lezejo po pultu, ma……sem se jih že tako navadla, da se skoraj pogovarjam z njimi:))))

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Ne učinkuje ,nateg

New Report

Close