Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se znebiti srebrnih ribic?

Kako se znebiti srebrnih ribic?

Vprašanje je v naslovu. Kako naj se znebim te gnusobe, preden se mi odfuzla. Opažam jih cca kakšen mesec, pa še zdaj ne vem, od kod prihajajo. A naj celo hišo pošpricam, ali kaj? Torej – kje se ponavadi zadržujejo in ali je biokill ustrezen za uničevanje? Hvala za odgovore.

Ne vem zakaj so ti tako ogabne. Ne daljo škode, ne plazijo po tebi.

Prehranjujejo se s snovmi, ki vsebujejo polisaharide: lepila, papir, lasje, blago (bombažno, svileno in sintetično), sladkor, mrtve žuželke itd. Človeku niso nevarne, niti ne prenašajo nalezljivih bolezni, škoda, ki jo napravijo pa je zanemarljiva. »Nadležne« so zaradi odpora ljudi do žuželk.

Najbolj naraven in učinkovit način zatiranja je, da odstranimo vlago, oz. da prostor trajno osušimo. Če tega ne storimo in srebrne ribice zatremo z drugimi sredstvi, se bodo čez čas ponovno pojavile. Ravno tako skrbimo za čistočo in redno odstranjujemo prah in umazanijo, ki se nabira pod omarami.

Seveda lahko za zatiranje uporabite tudi ustrezne insekticide, ki so v obliki razpršila ali v obliki vab, ki jih lahko kupite v vsaki specializirani trgovini. Če pa bi se radi izognili strupenim snovem, potem pa poizkusite s krompirjem. Zvečer položite izdolben krompir v prostor, kjer se zadržujejo srebrne ribice, najbolje v bližino njihovega skrivališča, zjutraj pa jih boste našli na krompirju in jih enostavno polovili in odstranili

Sej, sej, zlate bi pa mela, a???

http://www.svarog.si/biologija/econtent/images/48/7901/zuzelke_srebrna_ribica_7901.jpg

Tole so srebrne ribice- če jih ti želiš, jih kar mej in naj se ti namnožijo (največ jih je ponavadi v kopalnici).

Živjo,
jaz jih imam tudi, pa moja sestra v sosednjem bloku tudi, pa njeni sosedje. Po moje so v celem bloku. Jaz sem z njimi že obsedena in non stop pregledujem in sesam, kontroliram, premikam. Biokil pomaga, ampak najbolj od vsega bi bila učinkovita pa obdelava celotne hiše (bloka).

Ali so v LJ, ki je najvecje urbano okolje v SLO, res tako pogoste, kot pravijo?

Kako se jih naj znebim? Nekateri pravijo, da jih moram obravnavati kot pajke. Jim pac pustiti sobivanje.

Jaz, jaz tudi kakšno vidim, a le ponoči,  podnevi ne. Pustim jih, ker jih tako redko vidim. Tko so kot pajki. Stalno kakšen pride notri…

Če je čisto, jih ni. Ni ne muh, ne pajkov, ne ribic…. Vsaj ne veliko.

Ko so bili sedaj tisti na počitnicah, ki so pogosto v stanovanju, tudi muh ni bilo, vsaj ne toliko kot prej. Že samo če bos hodiš po tleh, to privlači muhe, znoj, švicanje…. tko kot v štali, kjer je polno muh,…

Pa če so ravno zdaj prisle izdatni na plano, ko nas zaradi morja ni bilo doma in je bil mir.

Pobarvajte jih, da bodo zlate, ne samo srebrne.

Morda ti kašna zlata izpolni željo…tudi, da izginejo iz tvojega stanovanja 🤭

S čistočo.

Kaj je to čistoča na več kot 200 m2?

Kako pogosto?

Čistoča, jaz če se le da, posesam vsak dan. SrebrnA golazen je bila prisotna do renovacije. Delamo tudi na čiManjši vlagi…je pa jeba ta svinjarija, isto kot ščurki

Odgovor na objavo uporabnika
Čistoča, 15.07.2024 ob 22:08

Kaj je to čistoča na več kot 200 m2?

Kako pogosto?

Pomeni premakni omaro, posteljo, vse kar je. Ne samo posesaj, ampak obriši. Špranje zafilaj. Znebi se kupov odvečnega sranja. Treba delat.

A to vam kar po celem stanovanju lezejo? Mi smo jih imeli parkrat v kopalnici okoli odtoka. Potem so same od sebe zginile. Da bi se pa razsirile po celem stanovanju pa prvic slisim. Pa mi nimamo vse sterilno. Zadrzujejo se, kjer je vlazno.

V starih, lesenih podbojih jih je največ. Kdor ima prenovljeno in seveda čisto stanovanje jih nima.

Tudi v novogradnjah so.

Pa so te vecinoma minimalisticne in ciste.

Potrebujejo minimalno hrane.

Srebrne ribice se lahko odpravijo, če potresete kjer se nahajajo cimet, soda bikarbona, ne marajo pelina, tudi biokill odžene, vendar je treba vztrajat. Najbolj pomembno je, da se čisti oziroma redno vsepovsod sesa in brišejo redno tla. Čistoce ne marajo, ker se nimajo s čim hranit. Tudi razne kartonaste škatle, stare knjige in vse je treba dati v pvc zabojnike. Redno je treba zračiti in v stanovanju mora biti svetloba, ker so rade v vlažnem in temnem prostoru. Luč jih bo tudi pregnala. Odtoke je treba pokrit, da iz njih ne morejo lest itd. Stric gogl vse zna. Sigurno bi se našlo še več nasvetov.

Ali jih je uspelo odgnati?

Tudi mi. Jih imamo po dopustu polno hišo, povsod.

New Report

Close