Kako se znebiti takega hrepenenja
Ne bodi žalostna mila moja, si na pravem mestu, da ti dokažemo da vse to kar govoriš ni pomembno.
Vse ti oprostim, vem, ni bilo lahko. Imela si čustvene in impulzivne trenutke. Pri 18 si dala na wcju oralni seks, ker si mislila da moraš to naredit da te bo družba sprejela. Potem si menjala partnerje, tudi vaškega frajerja z bicepsi in bemwejem si morala sprobat. Sedaj veš da te ni noben imel rad. Vmes sem čakal in se trudil, vsa ta leta sem verjel da en dan bo tako, da se vrneš k meni. Žurala si po Španiji in Erasmus se je zavlekel, imela si zlomljeno srce ker si ljubila poročenega, vmes tudi morala iti na svoje, prevzeti odgovornost, to ni življenje za mlado žensko! Brez zaščite, brez podpore svojega moškega!
Oj Bože, sedaj si na varnem! Sedaj bo vse v redu! Samo da te imam, in čuvam! Čakal bom dokler bo treba, tudi do poroke, da boš sprejela vse zakramente in postala spet svetla čista duhovna devica. Zame boš vedno kot Marija!
Amen!
Žalostna avtorica, 22.11.2024 ob 21:32
Znašla sem se v situaciji in ne bi rada da jo takoj obsojate. Živim sama in sem še samska, sem pa že čez 30 in zadnje čase me popada panika, strah pred izločenostjo iz družbe, pred iztekajočo se biološko uro. Pač posledica mojih preteklih napačnih odločitev. Vse mi je jasno, moja pretekla nezrelost in tudi to, da me moški več ne jemljejo za kaj resnega, ne zanimam jih več v tem pogledu. Tudi to počasi sprejemam. Ne rabim poudarjati, da je bilo tam od 18-25 leta veliko dobrih fantov, jaz pa….
V vsej tej zmedi v glavi in popadih žalosti me “najde” en poročen znanec. Sprva mi ni bil čisto nič posebnega in tudi vsa leta prej ne. Potem sva se vedno pogosteje kje srečala, se tudi tipkala.. naenkrat se je pri meni zgodil klik. Od takrat naprej mislim nanj neprestano, ko vidim njegovo ime v sporočilih, sem vzhičena, za tisto uro, dve. Po tem se pojavi še večja praznina, kot če nebi bilo nobenega moškega nikjer. Kot da bi me osrečevale že samo drobtinice nekoga, ki nikoli ne bo moj. Vem, da s tem tonem še nižje.. itak družine ne bo zapustil in tudi nočem da jo. Velik problem imam le jaz, da mi en nedosegljiv sproža take občutke. Ne morem.si ga zbiti z glave, ne pri teku, ne pri delu, ne nikjer.
– ko pomisliš nanj, se prekini
– začni kaj novega
– spremeni kaj na sebi
– času daj čas