kako se znebiti usi?
Pusti vse te kao naravne metode s kisom in petrolejem in vudu forami vred. Nismo v 18. stoletju … Pojdi v lekarno po konkreten šampon, cela familija naj si umije glave, preperi vsa ležišča, presesej stanovanje, avtosedeže itn in to je to.
Mi smo v vrtcu imeli serijo valov uši zaradi neke mame, ki je prisegala na bio eko vudu zvarke in njen mulo je konstantno imel uši in še ostale okuževal.
No, tudi šampon ti ne bo 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomagal. S šamponom pobiješ uši, ne pa gnid. Mi smo se uši rešili tako, da smo prvo uporabili Nix (ali nekaj takega) šampon, potem smo lase naoljili, da smo laže izčesali uši (gosti kodrasti lasje) in potem smo z likalnikom za lase scvrli gnide. Do konca šolskega leta je imela vedno zvezane lase, po možnosti tudi kakšno rutko… Je pa res, da morajo ob istem času se lotit uničevanja uši vsi. Dokler tega nismo vsi starši naredili naenkrat, ni bilo uspeha.
Mi je vseeno za pljuvanje in zgražanje tu, a ravno ta stari “pripravek” iz petroleja in olja 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pobije uši in tudi gnide. In to v enem poskusu, nobenih ponovitev ni potrebno. Če je strah, pa ponovi čez en teden. Samo je treba lase in glavo naoljit res dobro, pustit dovolj časa in zadevo aplicirat na vse družiske člane. Pa ugotovit iz kje se nosijo uši doma. Zmešaš petrolej in olje (kakšno ful mastno, dejansko je najbolje olivno, ni pa treba da je ekstra deviško) v razmerju 1/1, naneseš na lase in lasišče, pokriješ (jaz kar plenice zavijem okoli) in pustiš max. 45 minut. Opereš (bo treba 2x šamponirat) in to je to. Nobenega izčesavanja gnid, ker je vse mrtvo stopljeno, prhko.
Podoben učinek ima kokosova mast, ravno tako raztopi ovojnino gnid.
Neemovo olje pa deluje preventivno.
Kis je pa blažev žegen, edino malenkost preventivnega učinka ima, nikakor pa ne kurativnega.
Kar zmrazilo me je …. ko sem bila davna leta nazaj otrok in dobila uši, so mi dali neko mešanico petroleja na glavo, fino povili glavo in pustili nekaj časa. Jokala sem kot dež in ko je mama končno odvila povite lase … lasišče rdeče, vneto, pekoče. Še dobro, da imam danes kaj las na glavi …[/quote]
Saj ti verjamem, a kakšno razmerje ti je dajala na glavo in kolikom časa si imela zadevo na glavi, ne vem. Nam otrokom so tako sanirali uši, pa ni nikogar nič peklo (v oči pa res ne sme). To počnem tudi jaz pri svojih otrocih, pa ni nikomur še nič ni bilo (najmlajša je bila stara slabe 2 leti). Smrad je edina slaba stvar,a ker je petrolej zelo hlapljiv, se hitro razgradi.
Nic niso imune, problem je, ker se ne lotite iztrebljanja z glave pravilno- treba se je vsest zraven in z rokami oz. nohtimdol potegnit gnido za gnido-take srebrnkaste polprozorne luske, ki so,zahaklane na povrhnjico lasu s kaveljcem. To vam bo vzelo,zagotovo uro do dve nekaj dni, ampak le takk se jih boste resili.
sampon, petrolej in ostalo pomorimle zive usi, ne pa gnid, ki jih morate odstranit rocno!!!