kako se zrediti
Preprosto zame. Poskušaj jesti nepravilno, kot znamo nekateri. Ne, saj se hecam. Jej več ogljikovih hidratov. Po možnosti za večerjo. Pizze, testenine, kruh, sladkarije. Testenine prelij s kako sirovo omako. Vendar ne pretiravaj, ker se ti lahko kaj kmalu zgodi, da se boš začela preveč rediti, kot se je eni moji znanki. Poskušaj počasi.
Sicer ne vem, zakaj si presuha in zakaj se ne moreš zrediti. Recimo, da nimaš (nisi imela) nobene prehrambene motnje ali bolezni.
Potrebno je jesti večkrat na dan, zajtrk je obvezen, večji obroki pa so zaželjeni zvečer-toda ne direkt pred spanjem, ker pol ne boš mogla zaspat. Jej več ogljikovih hidratov in predvsem beljakovin, ampak ne smeš nehati paziti na zdravo prehrano(zelenjava, sadje), pa čim manj fast fooda, čeprav redi.
Veliko uspehov
Sanja, tudi jaz imam enak problem. Pred časom sem prebrala v neki zdravstveni reviji naslednje nasvete za ta problem:
– suho sadje za prigrizke (rozine, marelice,…),
– veliko fižola (vendar je treba količino počasi stopnjevati),
– uporabljati olivno ali kanolino olje (olje kanadske repice), na solatah se
lahko nadomesti z zmletimi jedrci,
– arašidovo maslo, vendar naravno, ker ne vsebuje hidrogenih maščob
– “mastne” ribe (npr. losos, tuna ali skuša).
Razpored obrokov naj bi bil namesto treh – pet ali šest na dan – tri večje in ostale manjše. Nekako tako naj bi se glasil recept za zdravo zreditev.
Lep pozdrav,
Tatjana
P.S. Mislim, da ne bi bilo pametno poslušati nasvetov kot so npr. “basanje” s sladkarijami, saj, prvič, pretirano suhim niti to ne pomaga, če ne upoštevajo(-mo) ostalih nasvetov (mdr. zgoraj navedenih), po drugi strani pa je to zelo nezdrav način in povzroči samo kopičenje maščob (in tudi številne druge zdravstvene posledice), ne pa zdrav razvoj mišičnega tkiva – za slednje je ob opisani prehrani seveda potrebno tudi precej gibanja – kakšne vaje za mišice, da se razvije muskulatura (saj ti najbrž ni cilj pridobiti čim več maščobnega tkiva).