Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako se zrediti

kako se zrediti

Star sem 17 let in sem premalo težak za svoja leta, zelo premalo! Hočem se zrediti in jem dosti, toda še zmeraj se nisem zredil! Katero hrano naj jem? (pa tudi da bi zrastel, saj nisem ravno dovolj velik za svoja leta)

Uroš

Ce se ne redis se vedno jes premalo! Za visino pa ne mors kaj dost pomagat, razen ce ti zdravnik predpise kake hormone, pa se tist vcasih nic ne pomaga!

LP

Dejmo tole skrajsat: zacni se ukvarjat s fitnesom. Ce se odlocis za tak nacin ‘rejenja’, si pejt prebrat cel forum na http://www.maxximum-portal.com/forum

Za rast naj bi pomagalo skakanje – npr. v kakšnem športu, kjer je veliko skakanja (košarka ipd.) ali preprosto skakanje s kolebnico ali kaj podobnega, saj se s tem stimulira rastni hrustanec na nogah.

Ej model a si ti tud na tem forumu?

Sej je ze skor vsak drugi!

LP

Zivjo, kje si to prebrala?

Pozdrav! 🙂

Eh, ne se sekirat, kg se kako hitro pridejo za nami… Tam par let se pocakaj, pa bos videl, na cem si. Lahko pa je le, da si taksne konstitucije in imas “sreco”, da ti telo zelo dobro metabolizira (presnavlja). V tem primeru bi ti priporocala cim manj sekiranja… Poznam veliko deckov, ki imajo enake “tezave”, s to razliko, da gre delno res ze za prave tezave – 60 kg pri 190 cm za 20, 25-letnega fanta je kar malo “kruto” (kar se psihe tice). Je pa tezava v tem, da se fantje (in dekleta) take konstitucije (po mojih izkusnjah) nikakor ne zredijo – ceprav pojedo na tone hrane (tudi mastne, veliko sladkarij…), hodijo na fitnese ali se “bildajo” z raznimi proteinskimi zadevami. Vcasih se clovek mora pac sprijaznit s tem, da ga je mati narava pac takega naredila :).

Če si vprašal mene, kje sem prebrala – učili smo se v šoli pri biologiji (oziroma nam je profesorica povedala izven redne snovi, ni bilo v učbeniku :-)) – se pa splača poskusit po mojem, škodit ne more, če slučajno ne deluje, dobiš vsaj kondicijo, če pa deluje, pa toliko bolje! Sicer pa se mi zdi smiselno – zakaj pa se košarkaši tako “potegnejo”?

Ja, vprasal sem tebe 🙂 Samo tako, iz radovednosti. Me je zanimalo ce je bila to kaksna posebna knjiga o teh zadevah ali samo splosno izobrazba.

Lep pozdrav!

Se hecas? :))))

ja tko je se mi zdi! jst tud ful pojem-vsega pa sm suh&se enkrat suh!

Sej ni tako tezko – enostavno imas zelo hitro prebavo. Tudi sam sem bil preprican da se ne morem zrediti, potem pa sem si porihtal prehrano – vem kaj jem in koliko. Pridobil sem 5kg misicne mase v slabih treh mesecih (ce se slucajno komu to zdi malo, je bedak)! Zrediti se v mascobo je pa se manjsi problem – kupi si en weight gainer, in ga zri po 100g na dan. Ce se v enem tednu ne zredis, povisaj na 150g..in tako naprej. Garantiram vamp :)))

jack, se strinjam, da je 5 kg za nas, suhe, ogroooomno!!! 🙂
kaj si paj jedel, da si se toliko zredil? jaz se tudi želim za kakih 5 kg, pa ne gre in ne gre!
lp, mojca

P.S. no, vampa ravno nočem… 🙂

5 kg misicne mase v 3 mesecih brez AS je skor maximum kaj lahk dosezes!
Svaka ti cast ej (seveda ce je blo brez AS)!

LP

Bilo je brez AS, zato sem z rezultatom tudi zelo zadovoljen.

Mojca, ce zelis ti lahko napisem svoj trenutni jedilnik. Samo dvomim da ti bo pomagal… ce ne zelis vampa je (kar se mene tice) le ena uporabna moznost – fitnes. Drugacno pridobivanje telesne teze (vsaj zame) ne pride v postev. Seveda se ob zelo visoko kaloricni prehrani in brez telesne aktivnosti nabira le mascoba – zaradi tega je potem vecina ljudi prepricanih, da jih redi le mascoba ki jo pojedo in zacnejo kupovat razne jabolcne kise v tabletka, pa BioForm ananas v tabletkah, pa Cang-Slang (se ni v tabletkah 🙂 …. meni gre le na smeh… ceprav je zalostno kako lahko se ljudje pustijo nategnit :))))

LP!

sem stara 14 let in imam 47 kilogramov..zelo rada se bi zredila samo kile nočejo gor nevem kaj na j storim.velika pa sem približno 173cm..vendar je moj oče tudi precej visok ter ni suh ne debel…prosim za vaš nasvet..hvala že za v naprej..

PROSIMM ČE MI ČIM PREJ ODGOVORITE…HVALA

povecaj vnos ogljikovih hidratov in beljakovin, vendar naj bodo kvalitetne, ne se filat s pizdarijami ala hamburger in pomfri. lahko bi s tem tezo dobil, amapk mascobo in tudi telo ne bi dobivalo kvalitetnih hranil

jej veckrat, en se nazirat, ampak vseeno pojej dovolj.
jej testenine, riz, zgance, polento, ajdo, bla bla in od belo meso, piscanca, purana, ribe…zraven zelenjavo.

jej kruh, namaze, pij veliko.

z leti se bos zagotovo kaj zredil, ne se bat 😉

New Report

Close