Kako sesuti računalnik
Mulc je ves čas na računalniku, igrice, fb, itd…
Prišel sem na idejo, da mu je treba onesposobiti računalnik, novega ne bo dobil. Kakšen virus, trojanc, mail, pojma nimam…zato se obračam na vas, ki itak vse veste. 😛
Kakšna ideja, kako naj to naredim? Pa ne me zmerjat, da sem slab foter (čeprav sem delal napake).
Hvala, naredili mu boste uslugo.
Zdravo,
Namizni/prenosni ? OS ?
Namizni/prenosni ? OS ?[/quote]
Žal ne razumem, kaj si s tem mislil.
Namizni je, sistem pa Windows? (ni najnovejši) XP ali pa 7.
Torej če je namizni…(vsaj pri svojem oz. Očetovem vem, da se tako da)… bi v BIOS-u določil kateri dan, katero uro se lahko računalnik “prižge” in potem ugasne. Dostop do BIOS-a pa potem seveda zavaruješ z geslom, da ne bi mogel kaj “tamper with”. Seveda je tudi to mogoče vse zaobiti (ne bom napisal kako, vendar nekomu je že jasno) – sploh če se da stranico od namiznega računalnika dol vzeti. No lahko tudi tukaj daš na obe stranici gor posebne vijake (Torx npr.), doma pa poskrbiš, da imaš samo ti takšen set z nastavki (in skrit daleč od sinove stikljive roke). 😉
Se je pa treba tudi vprašati kaj točno bi radi omejili – samo dejavnost “offline” ali online (torej internet). Če je problem online-related, se tudi to verjetno da dobro urediti v samem (brez)žičnem usmerjevalniku (no odvisno od modela in tipa; pa če je gor osnovni firmware ali neke custom variante (Tomato npr.)).
Je treba bolj definirat problem kje je, ker domišljija (moja je obsežna). 😀
Hvala za odgovor!
Ta nasvet ne bo vžgal, če se izklopi in bios zaklene.
Ker, če zna v bios bo tudi videl, da ima geslo in je nekdo “šaral” po njem.
Prejšnji teden smo imeli v službi problem z TeslaCrypt 3.0 virusom, ki vse možne datoteke spremeni v mp3 datoteko in jih tako ni več mogoče odpreti.
Se pa razširi vsepovsod in je zelo nadležen.
Preverite v spam pošti, če imate mogoče kakšen mejl, ki je to noter. 😛
Drugače pa so na internetu že napisane skripte in se bo računalnik sam od sebe po določenem času sam izklopil. Lahko se tudi samo resetira, odvisno.
Dovolj te znervira, ko se sredi pogovora ali igre računalnik izklopi pomoje, tako, da, če ne veš kaj je narobe odnehaš.
Brezveze se mi pa zdi navijat procesor tako močno, da crkne ali kakšno drugo komponento, saj bi tako sami sebi uničili del računalnika.
Forum je zaprt za komentiranje.