KAKO SHUJŠATI
Potrebujem nekaj nasvetov kako shujšati za 5kg. Najbolj me ovirajo sladkarije, evrokrem… Ne morem se jim upreti. Mi lahko prosim poveste kako naj preprečim potrebo po sladkarijah, predvsem po evrokremu. Zanima me koliko kilogramov bi lahko shujšala do 26.4.2002 in ob kakšni dieti. NUJNO POTREBUJEM ODGOVOR! HVALA
DO 26.4. sicer lahko zgubiš 5kg, vendar rahlo težko 5kg čiste maščobe. Potrebno se bo strogo držati diete, to pomeni ZELO MALO OH (sploh ne enostavnih kot so evrokrem, sladkarije itd.), zmanjšat vnos nasičenih maščobnih kislin in jih zamenjat z esencialnimi (nerafirinirano laneno olje, MTC olje) ter povečat vnos beljakovin. Svetujem tudi uporabo dodatkov za hujšanje. Če te zanima kaj več mi piši na: [email protected]
LP, miki
Hvala za opozorilo Sasha, vendar vsi dodatki niso nelegalni. Tisti ki pa so…ma naj me Bog za jajca prime:P Itak to vsak konzumira na lastno odgovornost, izmenjava mnenj pa ni kaznivo dejanje. Zdaj sem pa zamudil dnevnik, baje se je govorilo o novem zakonu zoper preprodajo zdravil. Morem gledat ponovitev. Uživaj, se čujemo kaj!
LP, miki
nic lazjega, si kdaj pomislila na gibanje? kolesarjenje, tek?
se nekaj, kolesari, teci….ukvarjaj z aerobiko zjutraj na tesce pred zajtrkom.
izjemen cas za kurjenje mascob.
zakaj bi se drzala diete in stradala ko pa lahko s treningom povecas porabo kalorij, pa se lacna ne bos in padala v skusnjavo med kolesarjenjem (recimo) ko bo telo in mozgani zaposleno z drugim delom
V osnovi res ampak v praksi to vedno ne deluje ker so vzroki včasih tudi organske narave – pomanjanje encima, nepravilno delovanje katere od žlez in posledično preveč ali premalo izločenega hormona, to pa se odrazi na psihičnem stanju posameznika. Nekaterih bolezni ni možno odpraviti niti s terapijami zato je najboljša terapija dieta. Če ne verjameš ti lahko pošjem svojo obsežno zdravstveno dokumentacijo. Pa brez zamere!
P.S.: tudi dieta je eden test samonadzora in kot vidiš ga velika večina ljudi ne “položi”
LP, miki
Če hočeš shujšat moraš kombinirat oboje. Torej dieto in trening. Sploh če gledaš dolgoročno. Samo s hrano se da shujšat sam dobiš vse (+še več) nazaj, trening pa je itak priporočen, samo če se boš zravn basala z evrokremom… ne bo lih efekta!
Pejt na dieto (sadje, zelenjava, pazi kakšne jedi kombiniraš) pa kolesari, teči, … pa bo šlo vse dol… pa komot poješ enkat na tri dni eno žličko evrokrema-za tolažbo! Bolje to kot evrokrem vsak dan pa tolaženje samega sebe, da ti ne moreš shujšat! Vsak lahko!
mmm, sadje ne bo najboljsa izbira… fruktoza ni v redu, ce hoces shujsat, ker gre lahko ali v glikogen ali v mascobo. Deluje bolj nakljucno. Veliko zelenjave, beljakovine iz mleka, pustega mesa… Plus laneno olje. Lahko tudi MCT olje, kot je rekel miki. Dober vir energije. Ce pa lahko vneses dovolj kalorij le z zelenjavo in beljakovina mi, bo pa tudi ok.