Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako si dovolite z bolnim otrokom…

Kako si dovolite z bolnim otrokom…

Spodaj sem brala odgovore na post neke mamice, katere otrok je zbolel in ima visoko vročino, ona ima pa že vse spakirano za dopust. Presenetili so me odgovori v stilu: Kar pojdite, saj lahko leži tudi tam, …

Res ne razumem, koliko egoizma je v vas. Predstavljajte si, da vas nekdo vleče z visoko vročino naokrog. Jaz bi ga ubila. Ubogi otroci, katerih starši ne premorejo toliko sočutja, da bi jih vsaj takrat, ko so bolni, pustili v miru počivati v domači postelji. A vam bo pa fino na dopustu z otrokom, ki ne more nikamor? Kako si sploh predstavljate dopust z bolnim otrokom? A ga boste res pustili tam ležati? Po moje ga boste še tam vlekli naokoli, da ne boste vi česa zamudili… Groza, no, tega res ne razumem.

zdej je odvisno koliko je otrok bolan,koliko prenese in kaj mu je.če ima visoko vročino bi najverjetneje odložila potovanje ali odpovedala,saj zaradi bolezni dobiš nazaj 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.vem da ni vse ampak je otrokovo zdravje na prvem mestu.če pa je imel kakšno lažjo bakterijsko vnetje in ima npr.že 5 dan antibiotik in se seveda počuti dobro pa mislim,da mu kakšen gorski ali morski zrak na sončku seveda ne bi škodil.vse ostalo odpade:kakor si rekla-tudi nam ni všeč hoditi bolni okrog ampak počivamo doma.

Mal kruto si tole pisala! Vse je odvisno kako je otrok bolan in menim, da nihče ni tako neodgovoren, da bi tako bolanega otroka vlekel naokoli!
Se odločiš po nasvetu zdravnika, videzu in počutju otroka…ne pa na vrat na nos gremo na dopust in otroka vlečemo po mestu s seboj, da ja kaj ne zamudimo..ma lepo te prosim no!
Otroci različno prenašajo bolezni, vročino…nekdo je res pravi revež, nekdo prenaša normalno …

Jaz se pa strinjam z Brino – tudi bolan odrasel bi se moral v tem primeru ustaviti in bolezen odležati, kaj šele otrok. Ampak danes je bolezen luksuz in je v miru ne more preboleti niti otrok. Ne gre samo za to, koliko prenese in kakšen je v tistem momentu, ampak tudi za to, da si mora po preboleti bolezni tudi opomoči, saj ga ta precej izčrpa, tudi če ni videti tako. Dober primer so norice, ki jih otrok sicer na videz preboli skoraj mimogrede, pa se kljub temu lahko pojavijo hudi zapleti, če ga preforsiramo (recimo pljučnica). Imunski sistem je pač obremenjen in lahko pregori. Privoščite sebi in drugim mir, če se le da, ko ste bolni. Da o odgovornosti do drugih, ki bi morda prišli v stik z otrokom (prav lahko gre za kakšen virus, če je prisotna vročina), niti ne govorim.
Izjema je morda res odhod na morje, ampak ne na višku bolezni, temveč ko ta že izzveneva, če pač otroku morska klima ustreza (so tudi takšni z dihalnimi težavami, ki jim bolj ustreza visokogorski zdrak).

Ko zbolim si želim postelje. To bi želela tudi otroku.

se popolnoma strinjam

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

To leti na mene in tudi resnično tako mislim, kot sem napisala.

Kolikokrat se nam je zgodilo, da je eden od otrok zakuhal na predvečer odhoda na dopust.

Brez rdečega grla, brez bolečin – sploh nič. Ja pa ne gremo. Drugi otrok v jok…..Zjutraj pa ni ne duha ne sluha o vročini. Vročina je narasla samo od VZNEMIRJENJA pred odhodom. Zato ne delam panike.

Kaj pa naredite v primeru, da otrok zboli na dopustu? Se vsedete na prvo letalo?

Otroka pa ne vlečem takoj k zdravniku in hop antibiotik. Mislim, da bi se morala vsaka mama malo poučiti kako ravnati z otrokom.

– s pomočjo žličke in male baterije posvetiti otroku v grlo

– pretipati okolico ušeščk – če otrok reagira na bolečinski dražljaj

– poiskati morebitne povečane bezgavke na vratu

– nežno pretipati trebuh

– pri fantkih pregledati genitalije

– pregledati kožo, če so kakšne spremembe

– zavedati se moramo tudi, da vsak kašelj ni pljučnica in vsak šmrkelj ni razlog za jemanje antibiotikov.

Če ne najdem nič od tega in ima otrok vročino čez 39, ga ohlajam z obkladki. Če se vročina ne zniža tri dni, gremo k pediatrinji na odvzem krvi.

Ne in nisem egoistična – sem mati dveh otrok, ki imata oba enake pravice do mene in posledično tudi jaz do njih. In če eden od njih zboli in to ni nalezljiva bolezen, pljučnica, hude prebavne motnje…………ne vidim razloga, da ne bi šli na dopust .

Sploh pa me zanima kako se je končalo z spodnjo mamico, ki ji je šlo včeraj vse narobe – me prav zanima.

Meni osebno se zdi pa nesramno nekaj drugega. Bolan otrok spada v posteljo, da se spočije in ne okužuje drugih. Tako pa vlečejo starši s seboj otroke, ki potem okižijo vso okolico in jo skupijo zdravi otroci. Recimo na kakšni lutkovni predstavi…jaojj tako se je veselil, nisem ga mogla pustit doma…

Brina, jaz se temu ne čudim. Delam v vrtcu, otroka dam domov z 38 vročine, drugi dan je v vrtcu s pojasnilom, da doma ni imel več vročine. Hec je v tem, da enkrat, dvakrat še verjamem takšnemu pojasnilu, ampak potem ne več. Ko vidim otroka, ki drugi dan po vročini pride ves kilav, ki se mu na očeh vidi, da ga nekaj kuha, v vrtec pride pa brez vročine, pomislim na to, da je dobil zjutraj tableto ali svečko. Kaj lahko storim? Nič.

Mene nič več nič ne čudi, 100 ljudi, 100 čudi.

Se strinjam z Loti. Tudi moja je dobila vročino od vznemirjenja, tako da ne delam panike po nepotrebnem. Če pa dobi vročino sin, ki je podvržen vročinskim krčem, ostanem doma tudi jaz, ker sem edina, ki ve, kdaj je potrebno otroka ohlajati, da ni prepozno. Odvisno je od otroka do otroka, tako bom rekla.

Punce, poznam primer, ko sta starša zjutraj “vlekla” v varstvo, sicer k babici otroka z vročino in potrjenim bronhitisom. Otroku je v pljučih že piskalo, ker so ga peljali k zdravniku šele po petih dneh vročine.
vseto so preverjeni in verodostojni podatki, saj sem dan prej govorila z očetom otroka, kateri me je prosil za nasvet.
OBA STARŠA sta bila doma. Od tega en zdrav, eden pa prehlajen in sta svojo odločitev komentirala v stilu, da si moreta malo spočiti.
Ni zanemarljiv tudi podatek, da je bilo zunaj krepko pod nulo.
Me vem, takrat ste bile v večini proti meni in da starša potrebujeta, bla, bla, bla, da je otrok v dobrih rokah…
vse lepo in prav ampak zame to ni opravičilo.
Čedalje več je stršev, ki se ne zaveda odgovornosti in se do svojih otrok obnašajo neodgovorno in mačehovsko.
Groza.
Tko

A ti si tista? Zdaj si naložila še pet stvari več kot takrat.

Ste me pa prav razočarale, zgoraj sem vam lepo napisala na kaj mora biti egoistična mama biti pozorna.

Neegoistična mama pa ve samo telefonsko številko urgence ali pa še to ne in si UPA otroka z vročino 40 in več vlačit po ambulantah.

Najprej si preberite kakšen zdravstveni priročnik – osnove. Tam je vse lepo napisano.

Babika, ne zdi se mi pa fer – da govoriš o primeru, ki ga poznaš…..to je že malo opravljanja.
Če nisi ravno najboljši prijatelj ti najbrž družinskih zadev niso razkrivali, če pa si prijatelj pa sploh ne bi omenjala tvojega pisanja v javnosti.

Mojih otrok ne zavijam v vato in jim ne privzgajam večvrednostnega občutka in zbijanje samostojnosti kot – saj bo mama šla v šolo in se pomenila…..

Ja mačeha sem.

ja, pač poste pišem tako, da se pač nihče ne bi prepoznal, tudi v slučaju če tole bere. Bi bilo pa dobro, če bi se kdo vsaj malo zamislil, saj je takih več.
Kaj si misliš ti mi dol visi.
Jaz sem napisala kako je bilo in je, to vem in tudi svoje mnenje sem podala.
Ti in tebi podobni pa zaradi mene lahko svoje otroke vozite vsak dan kamor hočte, zato moje in tudi mnenje kar nekaj ostalih forumk ne bo nič drugačno.
Tko

Zakaj vedno ene iz nečesa naredite tako sranje??

Zakaj tako nesramno,črnogledo in vse najslabše…zakaj ne razumete, da nekateri otroci pa bolezen prenašajop brez problemov, da nekateri otroci lahko zbolijo od pričakovanj, dobijo povišano vročino..da nekateri otroci si želijo iti na počitnice tudi z vročino…kaj res menite, da je toliko neodgovornih mamic, ki bi resno bolanega otroka vozile po svetu, samo zato, da bi šli lahko na počitnice??

jaz pa verjamem, da je še vedno več takih staršev, ki vedo kdaj smejo z otrokom na pot in kdaj ne, kajti kot starš vem tudi sama, da je bila včasih vročina samo čez noč, brez vzroka in je zjutraj ni bilo več, da je bila včasih vročina od vsega pričakovanja…če je bilo kaj hujšega pa tudi poznaš otroka in veš, zaslutiš po obnašanju, gestah, kdaj je hudo in kdaj ne in seveda poslušaš zdravnika.

Ne tako črnogledo prosim no, zakaj morajo ene resnično iz vsake besede narediti piko na i v tako nesramnem stilu…

Saj razumem,seveda so tudi egoistični starši, ki so zmožni delat to in ono..ampak prosim lepo, ne soditi potem vseh na tak način, zakaj ne bi raje pozitivno in mogoče naše besede spreobrnejo tudi take starše.

poznate “Reise Fieber”? lahko je prav to…

lp

MC

OK, otrok zvečer zboli z 39 vročine. Zjutraj naj bi šli na pot. Pač ne bomo šli, bomo počakali en dan, šli zjutraj do zdravnika, če bo tako kazalo, zaradi tega ne bo konec sveta, če dopust začneš en dan kasneje in se prepričaš, kaj se bo iz tiste vročine izcimilo. Ne vem, jaz ne bi nikdar mogla otroka enostavno nabasat v avto in odit, pa upat, da je samo “reisefiber”. Kaj pa, če ni? Če ni nič, bomo dopust pač začeli dan kasneje, če pa kaj je na stvari, pa še sreča, da se je pokazalo pred in ne po odhodu.

Še naslednja stvar pa je odgovornost do DRUGIH, ki jih z napol zdravim (ali bolnim!) otrokom lahko okužimo. To je itak večna tema, ker nekateri nočejo in nočejo razumet, da niso samo oni na svetu.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Eni res ne želite ali ne znate brat, razbrati bistvo, saj o tem govorimo, pišemo, nekatere pa obračate vse na najhuje, kako bolanega otroka nabašeš v avto in gremo na počitnice.

Narediš tako kot praviš ti ja…greš do zdravnika, počakaš na jutro, vidiš kakšen je otrok, kaj se dogaja, se posvetuješ še z zdravnikom in nato, če je vse nedolžno in bo mimo dan-dva, greš, drugače pa itak ostaneš doma.

Bravo loti….vsaj nekdo na tem forumu,ki razmišlja normalno in s trezno glavo.

Loti ne oziraj se na mnenja drugih, drugič bodi raje tiho, ker mnenje tu na forumu se te lahko tako dotakne, da te vrže iz tira; vso stvar še poslabša, kot da ni dovolj slaba sama po sebi. Ti sama zase in za otroke veš najbolje, vsak otrok je unikaten. S ponosom lahko dvigneš glavo, ker otroka smatraš ravno tako kot bi svojega, pa čeprav si mačeha, sicer pa, saj v bistvu je tvoj otrok. In verjemi, vse doboro se ti bo z dobrim povrnilo. Lepo popoldne vam želim!

Sicer sem nekaj odgovorila že spodaj, bom pa še tule.
Dopust smo odpovedali.
Dopust z bolanim otrokom namreč za naju z možem ni dopust.
Nikakor se ne bi mogla brezskrbno smučat (sama se tako ali tako ne maram), če bi vedela, da sta v apartmaju ostala mož in bolan otrok. Potem imam že raje, da smo doma vsi skupaj. Res, da so zdravniki povsod, samo je čisto drugače, če mu lahko razložiš v slovenščini, kot pa v polomljeni nemščini, pa še plačat ga je potrebno. In domača postelja, je domača postelja.
Za odpoved smo se odločili tudi zato, ker je bil včeraj zadnji dan, ko se je aranžma še dalo odpovedati, danes bi bilo žal že prepozno.
Ker smo seveda vplačali riziko odpovedi, aranžma pa je obsegal poleg apartmaja tudi smučarske karte, polni penzion in še smučarsko šolo, skratka vse skupaj je bilo dobrih 300.000 SIT. Smo se pač odločili, da ne gremo, da dobimo denar nazaj, in si kasneje lahko privoščimo kaj drugega.
Čakat, kaj se bo izcimilo, bi bilo malce predrago.
Smo pa danes dopoldne odšli do dežurne zdravnice. V ambulanti dr. Baniča je dežurala je dr. Pernetova. In vam povem, da smo si starši kar podajali kljuke. Za pregled smo se v bistvu odločili zato, da dobimo potrdilo za agencijo. Sva se z zdravnico malce pogovarjali in mi je omenila, da jih je bilo danes kar nekaj že s spakiranimi kufri, pa so mimogrede pripeljali še otroka na pregled, ker ni čisto OK.
No, hči še vedno kuha in razen rahlo pordelega žrela nima drugih znakov. Tako, da čakamo do ponedeljka in če ne bo bolje gremo na bris in v laboratorij.

Draga Rakica, mene neumnosti ne prizadenejo več, ker sem jim priča poklicno vsaki dan.

Silvy, je vprašala – sem odgovorila in ji skušala vliti upanje, da vse le ni izgubljeno……….ostalo pač vedo starši.

Zbodlo meje pa to, da je zdravnika v tujini potrebno PLAČATI. Če ga pa ne bi bilo potrebno je pa situacija drugačna?

Razumem pa Skr bno, ker ima pač otrok zdravstvene probleme. Tudi to bo minilo, sploh z prihajajočo pomladjo in toplim soncem……………

Na srce vam polagam mlade mamice, ne zganjajte kravala za vsak šmrkelj – prihranite materinsko razumevanje in borbenost za čas, ko ga bodo vaši otroci resnično potrebovali.

In nehajte se enkrat smilit same sebi, ker ste mame – ali se smatrat za nadraso ker to ste. ( mame namreč )

Bolan otrok s temperaturo nad 39 sodi v posteljo, ne pa pot in še manj na dolgo pot na dopust!!!

Pa ni pomebno od česa je tako visoka temepratura nastala. Temperatura od vznemirjenja, tako bedastih izgovorov pa še nisem slišal….pol bi kar vsi cepali od vznemirjenja in zakuhali na 39 40 stopinj ha-ha-haaa
Loti si pa res egoistična, neodgovorna in še lahkomiselna po vrhu, misliš samo na sebe in svoj dopust, otrok pa naj trpi na poti. On se še ne zaveda kakšne posledice lahko nastanejo in ni nujno, da se zmeraj tako lepo konča, kot si ti povedala v svojih primerih! Pa da ne omenjam še drugih ljudi in otrok s katerimi pride tvoj otrok v stik in prenaša bolezen.

In nakoncu so tebe punce razočarale, ker raje odpovejo dopust in se posvetijo bolnemu otroku doma, kot pa da grejo na vrat na nos z bolnim otrokom z 39 vročine na dopust!!!???

Tukaj je pa vsak komentar odveč!

Tadej, umiri živce. Nihče ni pisal, z 39 vročine na pot. Če pa za potovalno vročico še nisi slišal, pa ne pomeni, da ne obstaja. Samo tvoja splošna razgledanost bolj peša.

oh, tadej, poznam zelo dobro osebo, ki zaradi ‘potovalne vročice’ en dan prej in večino ‘potovalnega’ dne sedi na veceju zaradi diareje – druga skrajnost – poznam še bolj dobro – je oseba, ki je en dan pred potovanjem (pa je lahko oddaljeno samo 100KM) sitna tako, da se ji vsi umikamo izpred nog… tretja skrajnost sem jaz… pred daljšim potovanjem nikakor ne morem spati in se na koncu zgodi, da bedim tudi 48 ur skupaj, ali pa še več… in tudi dobim vročino…, da ne govorim o osebi z diarejo…

lp

MC

p.s. glede otrok pa, vsak pozna svojega, kaj ne? nobena pa ni po moje toliko neodgovorna, da bi brez posvetovanja bolanega otroka odpeljala bilo kam… ali pa se motim?

New Report

Close