Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako skuhati mehko proseno kašo?

Kako skuhati mehko proseno kašo?

Zase kuham proseno kašo (ki se kuha 10 minut) in ko je skuhana je še vedno občutek da je malo trda (kao al dente). Vem da ima hči rada kašo, ker jo imajo v vrtcu ampak ko jo je dala v usta je rekla da je neki not (se pravi da ji je trda). A jo mogoče prej namočite da je potem mehkejša?
Hvala

mogoče bi jo kuhala malo dlje, kot 10 minut?

Oj!

Prosena kaša se kuha 25 do 30 minut. Nikoli manj. Tudi tista instant, kjer piše da je kuhana v 10/15 minutah je po tem času še trda.
Torej najmanj 25 minut v rahlo osoljenem, vrelem mleku, na majhnem ognju. Ko je kuhana zamešaša vanjo za oreh masla in po želji dodaš žlico sladkorja.
Jaz zadnjih 5 minut kuhanja dodam nekaj mehkih suhih sliv in je že od tega dovolj sladka.

Taka kaša ni trda je pa zelo, zelo okusna in zdrav obrok predvsem za otroke.

Dober tek

Jaz jo namočim v vroči vodi.Skuham v mleku, na koncu dodam malo sladke smetane in še kakih pet minut kuham.

No saj jo kuham več kot 10 minut, mogoče ne ravno polure.

spet jaz: Za koliko časa pa jo namočiš v vročo vodo?

delam v razmerju 1 šalčka kaše-2 šalčki vode, malo posolim, kuhana je ko ni več vode. Potem pa jo zmešam z jabolkom, navadnim jogurtom, žlico meda in malo limoninega soka.

Jaz jo kuham NAJMANJ pol ure. raje več.

Tudi jaz jo kuham kar dobre pol ure (raje 45 minut) – mleko dolivam sproti, na koncu še malo posolim, dodam malo masla in sladke smetane.

Poskusi skuhati prosene kosmiče – dobiš jih v DM – Alnatura hirseflocken (oz. nekaj takega) Zakuhaš v vrelo mleko , kuhaš mogoče minutko, potem pokriješ za ca. 10 minut. Pride taka res mehka kaša. Nam je super.

Sem imela podobne probleme. Po naključju sem kupila Biotop proseno kašo, je sicer dražja, ampak tam moram paziti, da se mi ne razkuha, ker je hitreje kuhana. Še mož jo sedaj je, pa je prej ni preveč maral.

Ojla!

Biotop – bio prosena kaša je drobnejša in veliko bolj okusna kot navadna prosena kaša. Kuhana je v 10 minutah. Kdor želi mehkejšo, naj jo kuha 20 minut. Jaz včasih pozabim nanjo in se mi čisto razkuha.
Ponavadi dam zraven malo masla in malo kokosove maščobe, pa malo posolim že na začetku.

Zdaj kašo je cela družina, pa tudi dve sodelavke sem že navdušila z njo.

lp

V vročo vodo jo namočim za približno 30 min.

New Report

Close