Kako skuhati mehko proseno kašo?
Oj!
Prosena kaša se kuha 25 do 30 minut. Nikoli manj. Tudi tista instant, kjer piše da je kuhana v 10/15 minutah je po tem času še trda.
Torej najmanj 25 minut v rahlo osoljenem, vrelem mleku, na majhnem ognju. Ko je kuhana zamešaša vanjo za oreh masla in po želji dodaš žlico sladkorja.
Jaz zadnjih 5 minut kuhanja dodam nekaj mehkih suhih sliv in je že od tega dovolj sladka.
Taka kaša ni trda je pa zelo, zelo okusna in zdrav obrok predvsem za otroke.
Dober tek
Ojla!
Biotop – bio prosena kaša je drobnejša in veliko bolj okusna kot navadna prosena kaša. Kuhana je v 10 minutah. Kdor želi mehkejšo, naj jo kuha 20 minut. Jaz včasih pozabim nanjo in se mi čisto razkuha.
Ponavadi dam zraven malo masla in malo kokosove maščobe, pa malo posolim že na začetku.
Zdaj kašo je cela družina, pa tudi dve sodelavke sem že navdušila z njo.
lp