kako snemati glasbo z interneta?
Jaz sem pa začetnik in rabim nekaj čisto osnovnih informacij, kako doma posneti musko na CD.
1. kako na internetu sploh priti do albumov oz. posameznih komadov (zastonj seveda)
2. Kazaa sem že našel in poskušal nekaj downloadat, pa traja za en komad tudi po 10 minut (imam adsl), To mi ni čist jasno, sej piše da so mp3 fajli – pa res ni bi smelo iti tako počasi? Posnel sem 5 komadov, pa je pol CD-ja zasedenega. Nič mi ni jasno.
Kaj delam narobe?????????
Hmmmmmmm……. Ok, kazaa – o si si potegnil. Čeprav imaš oh in sploh povezavo ( ADSL), je download speed odvisna tudi od tistega uporabnika,od katerega vlečeš komad dol. Lahko , da ima on zanič vezo, ali pa ,da on od drugod vleče…. kaj vem recimo….. 10 komadov naenkrat . To vsekakor upočasni hitrost prenosa. Tako, da POTRPLJENJE. No, ko pa že enkrat potegneš dol ene 18 do 20 komadov ( v mp3 formatu). Je pa najboljš, da si jih namečeš recimo v winamp ali v bs player. Ko vidiš, da imaš tam ene 70 – 75 min muske , pa simple zalaufaš enega od programov za peko CD-jev ( sam uporabljam Nero-ta) , butneš v CD pogon prazen CD , greš na “SESTAVI NOV CD” , nato pa AUDIO CD. Potem pa v desnem okencu najdeš pravo mapo ( tam kjer imaš shranjene mp3) in začneš počasi željene komade enega po enega prenašati v levo okno. Ko naložiš dovolj komadov ( spodaj imaš modro črto, ki ne sme preseči 80 min.- če imaš 80 minutne CD-je,… če imaš manjše pa manj. V glavnem, ko to uštimaš klikneš zgoraj na gumb “BURN” . Odpre se novo okno kjer nastaviš hitrost snemanja ( jaz je ne dam nikoli več kot 8-kratno, čeprav imam možnost tja do 40) in klikneš V REDU. Potem pa spet potrpi ene 10 minut, da on svoje scvre :-))) in ….. voila čudo od CD-ja je gotovo.
pozdrav
Posavec
Kraljestvo video posnetkov, glasbenih in ostalih : www.youtube.com