Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako spraviti nalepko z avta

Kako spraviti nalepko z avta

Na avtu imam že malo bolj bogo nalepko Baby on board. Včeraj sem vprašala v avtopralnici, pa mi niso znali povedati, kako naj jo odstranim. Imate že kakšne izkušnje s tem, prosim?

Živjo, poskusi jo najprej namočiti z zelo vročo vodo, da se zmehča.
Ali pa jo najprej zgrej s fenom za lase.
Če je nalepka na steklu, jo potem lahko odstraniš s posebnim odtranjevalom za čiščenje stekel (tudi za zamrznjena stekla), ki jih dobiš na črpalkah.

alkohol, razredčilo,
madeže, ki ostanejo na koncu odstranis s coca colo (brez smeha)

dve nalepki smo tako spravili vstran, sedaj pa spet lepimo 🙂

lpNatasa

Poskusi tako, da prej dobro namočiš z nečim, potem pa uporabi tisto “lopatko” za čiščenje steklokeramičnih plošč – jaz sem tako dala dol nalepko za registracijo.

če je na steklu, se po moje lahko komot lotiš tudi z bolj agresivnimi rečmi – recimo NITRO razredčilo – s tem jaz dol spravljam nalepke po šipah v stanovanju. Najprej postrgam kolikor gre – vsak zgornjo gladko plast, ki ovira namočenje s čistilom, potem pa napojim in z nitro gre hitro.

lp tanja

S fenom pa res ne počni tega,ker boš nalepko prav fino zapekla na plehu.
LP

Dobre moje, če ne bo šlo vsaj na en način, potem pa res ne vem. Hvala.

Pojdi v knjigarno Mladinska knjiga in kupi “Odstranjevalec nalepk”. Majhna tubica s tekočino, ki odstrani nalepko tudi s časopisnega papirja. 300 tolarjev? Ne vem, če je več.

Kam recimo vklopiš fen, če maš avto na parkirišču? :-))))))))))))

LP
Miro

Meni so sploh najljubše variante take, ko ne rabiš vložiti preveč časa. Avto imam zunaj, veselo lije po njem, bom videla, če se bo nalepka razmočila, da bom najprej poskusila z lopatko za čičenje ledu s šip, če to ne bo ratalo, pa še ostale možnosti.

Je pa dobrodošlo vedeti za naprej, s čim si lahko vse pomagaš, nalepk imamo v obeh otroških sobah precej, enkrat jih bo treba odstraniti.

Hvala!

New Report

Close