Kako sta se spoznala
sam-ski, 29.03.2025 ob 20:36
Najbolj zanimivo pa je to, da so me ženske iz tega foruma še prejšnji teden prepričevale, kako je treba spoznavati v živo, imeti neke hobije in ne vem kaj. Sedaj pa te iste ženske pišejo, da so tipa našle na Ona-on, SČ, Kupidu, celo preko radia. Ena je tako neposredna, da prizna, da je iskala sex. Ko pa sem jaz pisal, da iščem kaj resnega, dolgotrajnega, pa “ne, ne, to pa ne gre tako, treba se je najprej družiti in osebo spoznati”.
Itak si bral samo tisto, kar ti je bilo všeč. Koliko jih je pa opisalo prvo srečanje v živo? Te si pa preskočil. Tipično.
Pač tudi online nekateri znajo biti simpatični, nekateri pa ne. Kot v živo isto.
Če ti ne gre in ne gre, pomeni da delaš nekaj narobe.
Midva sva kontakt navezala prav tukaj gor na sč. Jaz sem odprla eno temo in je stekla debata. Je pustil svoj kontakt, pa sem sprva ignorirala, ker me je vedno odbijalo navezovanje stikov prek nekih spoznavnih portalov. Potem mi čez kakšen dan ali dva nekaj ne da miru in grem nazaj iskat temo. Mu pišem tak za šalo na mail. Je bil tako iskren in odprt, da sem mislila, da je nekdo ukradel njegovo identiteto in se norčuje. Matral me je firbec, ko sva se prvič zmenila za kavo, da me en napizduje, da se bo pripeljal samo na 1 kavo na drugi konec Slovenije. Pa je prišel in je najina kava trajala celih 7ur. Trajala bi še dlje, če ne bi zapirali kafiča .Ko sva prvič kot prijatelja šla na tridnevni izlet, je spoštljivo rezerviral apartma z dvema spalnicama in sva vsak večer zunaj na terasi čvekala do jutranjih ur. Šla vsak v svojo spalnico spat za par ur in ponovila vajo, hehe. Nekje pol leta sva prijateljevala in se spoznavala – on se je kao takoj zaljubil vame, jaz sem ga previdno preučevala in se zaljubila kasneje. Kaj naj rečem, uživava skupaj in to noro. Oba sva dala skozi težko obdobje partnerstva in se včasih pogovarjava, da sva en drugemu najlepše darilo po vseh življenjskih viharjih.
ja seveda, 29.03.2025 ob 21:10
en incel, 29.03.2025 ob 20:16
Jaz sem svojo bivšo spoznal v študentskih letih. Takrat smo jedli na študentske bone, ki so bili takrat še v fizični obliki. Ona jih je prodajala v Rožni Dolini, zato sva se videvala, dokler nisem zbral poguma. Sedaj pa sem že 13 let samski – avtorica bi mi rekla incel, zato je ta tema namenjena tudi meni.
Jaz razumem, da nekoga po nekem naključju videvaš in na neki točki narediš korak naprej. Ne razumem pa, da greš nekam smučat in ker te je nekdo povabil na čaj, se začneš videvati. Tudi ne razumem, da greš na koncert na Dunaj, tam srečaš Slovenca, ki je lahko iz čisto druge regije in se kar začneš videvati. Ali pa da greš na neko zabavo, tam te nekdo prosi za ples in se potem z njim kar začneš videvati. Kako iz nekega enkratnega, spontanega srečanja pridete na srečevanje? A vas tip kar vpraša “Bi se še kdaj dobila?” Ali vam kar direktno reče: “Tako si mi všeč, rad bi te še kdaj videl.” Ta del mi ni jasen. Če ste že temo zame odprli, pa še razložite.
Vprašaš če bi se mogoče še kdaj dobila oz. če si lahko kontakte izmenjata. Jasno. Kako pa naj bi šlo drugače? Kaj pa se lahko zgodi če vprašaš? Bo rekla ne? Prav. Potem boš na istem kot si bil pred tem. Lahko pa reče da To jasno ne pomeni da sta sedaj par. Ampak se pa lahko potem dogovorita za zmenek in tako naprej. Jasno traja da nekoga spoznaš. Ampak treba je nekje začet. Če noben ne vpraša za kontakt….pač do tega ne bo prišlo.
Ne vem, kako bi šlo drugače, a logično se zdi, da nekdo mora narediti prvi korak. Hočeš reči, da moški potem ne izpade obupanec in sexfehtar, ker tako direktno nakaže, da mu je ženska všeč? Na tem forumu smo nedolgo nazaj lahko brali kontradiktorne trditve.
Jaz sem bil v zvezi z njeno starejšo sestro in sva živela v mansardi hiše njenih staršev. Potem pa sem enkrat zabluzil še z njo, ko je pač kot mlajša sestra že bila v isti hiši, še v svoji otroški sobi. In potem je ful hitro zanosila. Njun foter je bil najprej ful jezen na mene. Potem pa se je unesel, ko je videl srčkanega vnuka in lahko sem ostal v njegovi hiši. Je pa res, da moji po porodu ni dost do seksa in takrat pač grem spet v mansardo k moji bivši.
sč, 29.03.2025 ob 21:16
Midva sva kontakt navezala prav tukaj gor na sč. Jaz sem odprla eno temo in je stekla debata. Je pustil svoj kontakt, pa sem sprva ignorirala, ker me je vedno odbijalo navezovanje stikov prek nekih spoznavnih portalov. Potem mi čez kakšen dan ali dva nekaj ne da miru in grem nazaj iskat temo. Mu pišem tak za šalo na mail. Je bil tako iskren in odprt, da sem mislila, da je nekdo ukradel njegovo identiteto in se norčuje. Matral me je firbec, ko sva se prvič zmenila za kavo, da me en napizduje, da se bo pripeljal samo na 1 kavo na drugi konec Slovenije. Pa je prišel in je najina kava trajala celih 7ur. Trajala bi še dlje, če ne bi zapirali kafiča .Ko sva prvič kot prijatelja šla na tridnevni izlet, je spoštljivo rezerviral apartma z dvema spalnicama in sva vsak večer zunaj na terasi čvekala do jutranjih ur. Šla vsak v svojo spalnico spat za par ur in ponovila vajo, hehe. Nekje pol leta sva prijateljevala in se spoznavala – on se je kao takoj zaljubil vame, jaz sem ga previdno preučevala in se zaljubila kasneje. Kaj naj rečem, uživava skupaj in to noro. Oba sva dala skozi težko obdobje partnerstva in se včasih pogovarjava, da sva en drugemu najlepše darilo po vseh življenjskih viharjih.
@Sč
O bravo. Lepo je to prebrati, očitno so tudi tu normalni moški
Narobe si vprašala ChatGPT, 29.03.2025 ob 08:11
Born to die, 29.03.2025 ob 01:33
Jaz vam pa upam potrditi, da ste se narobe spoznale :D. Dvomim, da je katera pomislila na to, da se človek ne odloči kar “s tem bom bila” iz neke kao “kemije” oz. saj načeloma nastane kemija, ampak ChatGpt trdi, da se zveza oblikuje na:
“Yeah, people love to say “chemistry is the key,” but what does that even mean? Most of the time, they’re talking about that instant spark, the excitement, the butterflies—basically, the Hollywood version of attraction. But real chemistry isn’t just about instant connection; it can also grow over time through shared experiences and deeper understanding.
If chasing and forced interactions feel stupid to you, then forget them. Instead, focus on putting yourself in environments where you actually feel comfortable—places where you can be yourself without forcing some “dating” mindset. That way, if chemistry happens, it happens naturally, without all the nonsense.”
Mogoče edino Anonimno712 ne, ker se je spoznavala, ostale pa ste se “1xspoznale”.
Pa mislim, da teorija pije nafto, ker vsak intelekt ima ponavadi probleme s situacijo, da ne čuti kemije, ker se nonstop srečujejo v neki umetni “igri”, ki nikamor ne pelje. Vsi, ki so se pa spoznavali dlje časa pa so prišli do ugotovitve, da je do “kemije” prišlo organsko skozi sproščeno druženje… Ampak ljudem se ne da družiti, pač pa iščejo instant rešitve in zaprte skupine… nimajo pa nobenih poglobljenih odnosov in potem pričakujejo “kemijski presežek” :-D.
Napačno vrašanje si postavila mašini. Kako sta se spoznala, ne kako sta se spoznavala in ugotavljala, ali sta za skupaj.
Najprej se moraš srečati in spoznati, da se lahko začneš spoznavati.
Nihče ne govori o kemiji na prvi pogled.
Da pa rabiš ChatGPT za navodilo spoznavanja človeka, je pa zastrašujoče. A ni vsakemu jasno, da se za zvezo odločiš šele, ko človeka dovolj dobro poznaš? Se z njim dovolj časa družiš, izmenjuješ mnenja in stališča, da ugotoviš, ali sta za skupaj?
Logično je tudi, da si ne greš iskat partnerja v okolje, ki ti je tuje. Če ne maram nogometa, menda ne bom šla gledat za navijači na stadionu. Če ne maram pijancev, ne bom gledala tipov za šankom.
Je pa res, da je potrebno iskati v sebi primernem okolju. Pomeni, da moraš najprej poznati SEBE, da bi lahko spoznaval druge in vedel, kaj iščeš in kje boš uspešno vozil skozi življenje.
Glej ne moreš izpodbijati tega kar sem zapisal, ker imam preveč fundamentalne argumente in se boš morala bolj potruditi. Nisem od danes, da ne bi vedel, kakšne so dandanes zveze in kako osladni so ljudje, kadar verjamejo, da so si našli long-term partnerja, a na koncu se izkaže, da temu ni tako. Sploh pa ne bi imel nobene pripombe, dokler se ljudje med sabo spoštujejo – ampak tema je namenjena “incelom”. Pravzaprav bi imel pozitivno mnenje o temi… Moraš pa biti precej zloben, da moške enačiš s prispodobo, ki so si jo nadeli čudaki… ampak biti zloben je slabše kot biti incel…
In če bi vedela, kako algoritem ChatGpt, ki temelji na OpenAI deluje bi mi lahko kntrirala, tako pa se iz moje perspektive samo smešiš. In “mašina” sklepa iz vzorcev življenja realnih ljudi. Sploh pa ni bil to point… razen to, da sem si podkrepil argumente… razumeti bi morala kontekst…
Ne in ni vsem logično, da se je treba spoznavati, družiti, biti z ljudmi, ki ti v osnovi morda ničesar ne pomenijo, ne pa sklepati in delati zaključke na pomanjkljivih informacijah. In kolikor jaz opažam obstajata 2 tipa ljudi, tisti, ki skačejo iz veze v vezo ter tisti, ki v nobeno ne upajo (tudi sam sem v slednji… ampak jaz rabim druženja, ki jih dandanes ni, ker se težko odločim katera ženska me prepriča…). In potem one iščejo zvezo v nekih njihovih sferah in upajo, da bodo tam našle potencial ter se omejujejo. Mah na koncu najdejo pijančka, le da ni bil takrat v gostilni pač pa na konferenci…
Tvoj problem je, ker partnerja iščeš po karakteristikah, to pa organsko ne gre skozi. Gre za njegove osebnostne značilnosti, šarm, karizmo, alter ego, dušo oz. psihologijo osebnosti, ki ti je blizu, vse ostalo je skozi življenje le spremenljivka. Poiskati si moraš partnerja s katerim sta si tako zelo blizu, da te bo poslušal, te razumel, spoštoval in obratno… samo na takšnem nivoju bo zveza odlično funkcionirala in šla skozi vse probleme. Iz pijanča lahko na koncu koncev rata podjetnik in iz podjetnika brezdomec, pa ne govorim o dejanskih situacijah, samo karikiram… saj boš razumela, nisi tako neumna…
A tako osebo ne moreš spoznati v nekaj mesecih, pač pa preteče kar nekaj časa… In ljudje se dandanes ne družijo, zato je tudi že skoraj polovica prebivalstva samska, ker dejansko ne najde primernega partnerja, niti ne vejo, kdo je njihov “soulmate”, pač pa iščejo instant “kemijo”.
Za moja pojme se partnerstvo razvije iz prijateljstva, ampak je težko, ker ženske težko prepričaš v neko skupinsko kolegialno druženje. Pa to povejo kolegice, da je z njimi težko, da so odtujene…
Čajanka, 30.03.2025 ob 00:03
Vprašaš za FB ali IG. Čez teden ali dva spet povabiš.
Nisem prepričan, če ženske kar tako delijo svoje profile neznancem. To, da sva malo poklepetala in morda kaj spila, še ničesar ne pomeni. Se mi pa zdi dobra ideja, ker žensko (če ti rata dobit profil) lahko malo preveriš. Če ji iskreno rečem “ej, tebe bi pa ful rad videl še kdaj” pa potem na enem od zmenkov izvem nekaj, česar ne morem tolerirat, bo razočaranje precejšnje. Končalo se bo pa tako, da bom jaz kriv, da sem se le igral z njo.
en incel, 30.03.2025 ob 23:21
Nisem prepričan, če ženske kar tako delijo svoje profile neznancem. To, da sva malo poklepetala in morda kaj spila, še ničesar ne pomeni. Se mi pa zdi dobra ideja, ker žensko (če ti rata dobit profil) lahko malo preveriš. Če ji iskreno rečem “ej, tebe bi pa ful rad videl še kdaj” pa potem na enem od zmenkov izvem nekaj, česar ne morem tolerirat, bo razočaranje precejšnje. Končalo se bo pa tako, da bom jaz kriv, da sem se le igral z njo.
Seveda delijo. Celo neznanci ti pošiljajo prošnje za prijateljstvo, na primer strinjajo se z tvojim komentarjem in ti pošljejo povabilo za prijateljstvo. Na letališču se pogovarjamo, pa mi rečejo, a imate FB, pa me kliknejo.
Če so ženske tako vesele novih prijateljev, kako to, da nobena (in to samska!) ne sprejme vabila za prijateljstvo, če ji ga pošljem kot nepoznan moški? Saj ženska ve, da ne iščem soigralko za poker, ampak bi jo rad spoznal in morda povabil na kak zmenek. Še pri tistih, ki to sprejmejo, ni rečeno, da boš lahko z njo tudi virtualno klepetal.
frend, 01.04.2025 ob 00:29
Če so ženske tako vesele novih prijateljev, kako to, da nobena (in to samska!) ne sprejme vabila za prijateljstvo, če ji ga pošljem kot nepoznan moški? Saj ženska ve, da ne iščem soigralko za poker, ampak bi jo rad spoznal in morda povabil na kak zmenek. Še pri tistih, ki to sprejmejo, ni rečeno, da boš lahko z njo tudi virtualno klepetal.
Zato ker te ne pozna!
Ti sploh ne ločiš to da nekoga fizično srečaš in ga dodaš, ali pa da en tam na netu (dobesedno lahko sploh ne človek) te doda. Ne živiš v realnem svetu. Ni ti več pomoči.
idiot, 01.04.2025 ob 11:11
Zato ker te ne pozna!
Ti sploh ne ločiš to da nekoga fizično srečaš in ga dodaš, ali pa da en tam na netu (dobesedno lahko sploh ne človek) te doda. Ne živiš v realnem svetu. Ni ti več pomoči.
Res si idiot. To da nekoga fizično srečaš, še ne pomeni, da človeka poznaš. Izhajamo iz tega, da nekoga prvič srečaš in izmenjata nekaj besed (tako je gor ena pisala). Par minut pretvarjanja, da si dober in prijazen, še ne potrjuje, da si tak tudi v resnici. Lahko bi bil prava nadloga, da večje ni. Torej, po nekaj minutah pogovora bo o meni nekdo vedel toliko kot o nekomu, ki ga nikoli ni srečal. Ni razlike!
frend, 01.04.2025 ob 16:31
Res si idiot. To da nekoga fizično srečaš, še ne pomeni, da človeka poznaš. Izhajamo iz tega, da nekoga prvič srečaš in izmenjata nekaj besed (tako je gor ena pisala). Par minut pretvarjanja, da si dober in prijazen, še ne potrjuje, da si tak tudi v resnici. Lahko bi bil prava nadloga, da večje ni. Torej, po nekaj minutah pogovora bo o meni nekdo vedel toliko kot o nekomu, ki ga nikoli ni srečal. Ni razlike!
Razlika je v tem da za prvega veš da je pravi živ človek ker si ga videl in govoril z njim. Tisti drugi je pa lahko en v nigeriji al pa faking bot
Plus, večina noče kar enih neznancev online spoznavat. Ni isto pač. Tudi če nič ne veš o človeku ki ga v živo srečaš, veš da obstaja. Si ga videl. Veš kako govori. Kako izgleda. Kako se obnaša. Ni isto!
No ampak kar še klikaj…..ker tako se ljudi spoznava. S klikanjem
Ni pravila če žensko dodaš na FB, da te bo sprejela ali ne. Vse je odvisno od njene zaupljivosti in odprtosti za navezovanje stikov. Prvo partnerko sem spoznal na zdaj že skoraj deset let ukinjenem forumu. Nekaj je napisala, pa sem ji poslal zs. Odpisala je, beseda je dala besedo in čez nekaj dni sva se dogovorila za pijačo.
Sem pa na FB že kakšni poslal prošnjo za prijateljstvo, pa ni sprejela. Ko sem na OO si dopisoval z neko žensko, sem jo po enem tednu povabil da se srečava. Takoj me je obtožila, da bi jo imel za praznjenje testisov. Začela je palamudit, da bi jo moral povabit po dveh tednih. Pa niti besede o spolnosti nisem omenil.
Bo že 40 let tega. Kot veliko mladih takrat, sva se spoznala v študijski knjižnici preko skupnih znancev. Najprej smo hodili skupaj na kavo in pijačo, kasneje pa v dvoje in še zvečer. Takrat nismo nič kaj dosti komplicirali. Če ti je bil nekdo všeč, si začel hoditi z njim in če je trajalo, je bila koruza in potem zakon ter otroci logična posledica. Zdelo se nam je tudi samoumevno, da če ni kakšnih posebnih težav (pijača, nasilje, varanje), ostaneš skupaj. Se kregaš, si greš tudi na živce, a ne iščeš nekih metuljčkov, ne primerjaš, ne hrepeniš po drugih. Veš, da ni vredno ogrožati družine. Mogoče dolgočasno, a manj stresno. Itak življenje hitro teče in naenkrat vidiš svojega fanta v vlogi dedka.
Obiskal sem jo, ko je ponujala najem svojih storitev po takratni ceni 80eur na uro, ter zakupil naslednjih 20 let po ceni 70eur na VSAKO uro v dnevu, prazniki dvojno.
Mislim da sem zaradi inflacije dobro prišel skozi. Kaj po bo preteku termina pa še ne vem. Mogoče nova pogajanja, mogoče jo odpustim. Bomo videli.
prvo partnerko sem spoznal na forumu, 01.04.2025 ob 19:42
Ni pravila če žensko dodaš na FB, da te bo sprejela ali ne. Vse je odvisno od njene zaupljivosti in odprtosti za navezovanje stikov. Prvo partnerko sem spoznal na zdaj že skoraj deset let ukinjenem forumu. Nekaj je napisala, pa sem ji poslal zs. Odpisala je, beseda je dala besedo in čez nekaj dni sva se dogovorila za pijačo.
Sem pa na FB že kakšni poslal prošnjo za prijateljstvo, pa ni sprejela. Ko sem na OO si dopisoval z neko žensko, sem jo po enem tednu povabil da se srečava. Takoj me je obtožila, da bi jo imel za praznjenje testisov. Začela je palamudit, da bi jo moral povabit po dveh tednih. Pa niti besede o spolnosti nisem omenil.
Jaz običajno pišem tudi takim, ki naj bi bile online samo za chat in spoznavanje. Vljudno jo pozdravim in še kaj pripišem (recimo: “Hej… vidim, da imava nekaj skupnih točk, pa bi te želel spoznati. Mi dovoliš?”). Ne namigujem, da bi se z njo rad takoj srečal, kaj šele, da bi z njo imel kaj intimnega. Gre se za čisto spoznavanje: Kdo si? Od kod si? S čim se ukvarjaš? in podobna vprašanja. Razumem, da imajo tudi take ženske ogromno sporočil, vendar če ne išče partnerja za resno zvezo, se ne rabi omejevat samo na nekaj izbrancev. Da pa niti taka ženska ne odpiše, je pa zame dokaz neresnosti. Ne moreš več spoznati niti take, ki naj bi bila online z namenom spoznavanja in klepetanja.
idiot, 01.04.2025 ob 19:00
Razlika je v tem da za prvega veš da je pravi živ človek ker si ga videl in govoril z njim. Tisti drugi je pa lahko en v nigeriji al pa faking bot
Plus, večina noče kar enih neznancev online spoznavat. Ni isto pač. Tudi če nič ne veš o človeku ki ga v živo srečaš, veš da obstaja. Si ga videl. Veš kako govori. Kako izgleda. Kako se obnaša. Ni isto!
No ampak kar še klikaj…..ker tako se ljudi spoznava. S klikanjem
a si ti ista kmetica, ki kozla podobne idiotizme po drugih temah?
prvo partnerko sem spoznal na forumu, 02.04.2025 ob 19:43
Spoznavni portali so se izpeli in tam že zdavnaj ni več možno spoznavati žensk. V vsakdanjem življenju z ženskami nimam stikov, zaposlen pa sem v moškem kolektivu. Kje sploh spoznati kakšno?
Ne moreš je. To nekateri že ves čas pišemo v številnih temah po tem forumu. Če si top po izgledu, lahko probaš preko družbenih omrežij (ampak moraš vedeti, da ženska sebe ocenjuje z 9, čeprav je njena realna ocena morda 6; tebe pa bo ocenila z 4, čeprav je tvoja realna ocena morda 7). Morda lahko kakšni ponudiš neko nagrado (kaj pa vem, 100€bi vsaki prišlo prav) v zameno za eno spoznavno kavico. Tretja možnost je, da naključje prinese neko tako priložnost, ko je ženska pripravljena izmenjat kakšno besedo. Četrte možnosti ni.
Ljudje so danes bolj zaprti za spoznavanje. Tisti, ki pravijo, kako ženske delijo svoje profile na družbnih omrežjih, imajo napačno dojemanje realnosti. Ženska te bo morda sprejela med prijatelje, ampak ne zato, ker bi te želela spoznat, pač pa zaradi tega, ker si tako širi publiko – več “prijateljev” pomeni več komentarjev in več všečkov. Ni boljšega, če si hoče pumpat ego.