Kako ste izgubili nedolžnost?
Joj, zelo klavrno. V tretjem letniku smo šli iz več gimnazij dijaki na morje v Rovinj. Tam sem srečala tega fanta mojih let, osvajala pa ga je sošolka. Tako smo se napili, da sploh ne vem, kako sem pristala z njim v sobi sama. Ko sem se zbudila, sem imela groznega moralnega mačka.
Ta fant me je hitro obiskal in pričakoval nekakšno romanco. Povedala sem mu, da je bil moj prvi in da nič ne čutim do njega in da mu bom hvaležna, če najinega dogodka ne bo obešal na velik zvon. Bilo je za to že prepozno, ampak sem bila zelo zadovoljna, da tega dogodka takrat ni nihče posebej nagovarjal. Spolnih odnosov zaradi te frustracije nisem imela še dobro leto po tem dogodku, šele s prvim ‘resnim fantom’ na faksu sem potem razvila svoje veščine in se rešila frustracije ob izgubi nedolžnosti.
P.S.: Sošolka mi tega sploh ni zamerila. Ko zdaj razmisljam nazaj, sploh nisva bili zelo dobri prijateljici, bolj se je ona rada priključila meni, ko sem bila v privlacni moški družbi v moji režiji, tako rekoč. In vselej je z nekom pristala v postelji. No, ne toliko krat, kot se sliši, pa vendar. Pa tudi seksalo se ni tako na veliko takrat … bolj je slo za vse drugo, kot seks. Le jaz trapa sem bila tako pijana, da sploh vedela nisem, kako sem seksala. Fant, ki me je razdevičil me je pa pohvalil, češ da sem bila zelo dobra, glede na mojo nedolžnost. Pa tudi posebej prizadet ni bil, ko sem ga zavrnila.
Ha! Zdaj sem se pa spomnila, da sama sebi od nekdat tajim, da sem v tistem tednu namorju srksala še z enim Ljubljančanom, ki me je povabil v svoj apartma, v katerem je bil tudi brat. In spet je bila tista sosolka z mano in spet ji je bil všeč brat, kateremu sem bila všeč jaz. Morala se je zadovoljiti z bratom, s katerim sem se zgolj malo pomuckala tudi sama drug dan. Ce bi spala še z njim, bi po tistem izletu pristala verjetno na psihiatriji, tako pa sem se po izletu zateklakstarejsemu bratu, katerega punca me je lepo potolažila, da nisem prva, ki se ji je to zgodilo. In če bolje premislim, mi postane jasno, zakaj se takrat med sošolci ni govorilo o mojih škandalih: ker so bili vsi na tem izletu seksualno dokaj eksperimentalni in intenzivni. Niti malo nisem izstopala. Mogoče sem takrat v resnici odrasla … na nek čuden način.
Pa še to! Takrat sem imela fanta, ki je hodil na faks. Ko sem prišla iz izleta, sem nadaljevala zvezo z njim brez spolnih odnosov. Pa tudi izvedel ni nikoli za mojo prevaro. Toliko smo bili pa le enotni in lojalni, da se nismo izdajali.
Ko zdaj pomislim nazaj, vidim, kako čudno je bilo vse to. Na vsak način ni šlo za užitek, ampak za kopičenje frustracij. Kot najstnica sem bila očitno zelo zakompleksana, kljub temu, da sem bila v bistvu zelo ‘priljublhena’ in zaželena. Čudno je vse to …zares. Sprašujem se, kakšne posledice nosim v sebi iz tistega obdobja. Nisem še vsega predelala.