Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ste shujšale 20kg in več???

Kako ste shujšale 20kg in več???

Dajte mi prosim malo motivacije kako se naj spravim da bom izgubila težo???Vključila sem dolge sprehode kasneje bom dodala lahkoten tek…Rada bi še malo jedilnika kaj naj jem da bom začela hujšati…shujšala že nisem 8 let nič…samo še gor gre…jaz pa bi rada da gre dol???Prosim tiste, ki vam je uspelo izgubiti lepo število kg če mi poveste kako je to potekalo in seveda v kakšnem času?
Hvala vam.

Glej, preden ne najdeš vzroka, čemu si se redila, ne bo uspeha. Če si sladkosned, črtaš sladkarije, vse, razen naravnih sladkorjev (sadja) v zmernih količinah. Ne vem, kaj piješ, lahko nesladkan čaj ali vodo. Ne vem kako si kuhaš kosila – količino maščobe se da prepolovit zagotovo. Ne vem koliko poješ ogljikovih hidratov in kakšne – črtaj vse bele in še količino zmanjšaj vsaj za tretino. Ne vem koliko mesa ješ in kakšno – črtaj vso svinjino, obdrži nemastno perutnino, purana in ribe – trikrat na teden je dovolj. Ne vem koliko se gibaš. Meni je zelo pomagalo pri hujšanju, da sem pred zajtrkom šla s kužo za 15 minut teči. KO sem se vrnila, sem spila dve žlici kisa v 2dcl vode in šele pol ure kasneje sem zajtrkovala. Popoldne sem šla s kužo za eno uho hitre hoje s tekom. Po 17h nisem več jedla. Pazi, da spiješ na 25kg 1l vode.

Dovolj nasvetov?

Shujšala sem 12kg v petih mesecih, potem pa še v petih mesecih 5kg. In tak način življenja mi je dal bistveno več energije – trenutno (še 3kg sem izgubila v zadnje pol leta) tehtam toliko, kot sem pri 15 letih… Imam pa za seboj 4 porode, stara 42 let, visoka 165, tehtam 53…

vedno, ko pišem tukaj mi folk ne verjame.a vseeno ti povem: vpisala sem se na fitnes. hodila vsak dan uro in pol, od tega 30 min steper, pod nadzorom trenerja. jedla zdravo, brez kruha, testenin, sladkorja, bele moke, …veliko jogurtov, skute, sadja, zelenjave in meso. vsak dan tudi hitra hoja uro in pol na lj grad.

in rezultat- v 4 mes 30 kg. in ja že 3 leta jih vzdržujem, sicer le ob hoji in hrani-fitnesa ne obiskujem več.

avtorica prpričaj me da resno misliš pa ti bom kot sem že 100x tuki napisal kaj in kako!!

Kako dočgo pa nisi jedla kruha testenin in nič sladkega???Povej mi samo kako se prepričat, da to nehaš jest vem da je prvih par tednov kriza potem pa nehaš pogrešat ampak jaz nikakor ne pridem do te točke….res si želim nekaj naret ampak zdžim en dan potem pa me tak vleče da ne morem umaknit rok…Jaz sem hodila na fitnes pred dvemi leti 4 mesece pa ni bilo nekih vidnih sprememb..Najhuje mi je ker sem zgoraj čisto napihnjena prsa grozno velika..Trebuh okrogel in tak mehki mlahav…ne vem no…samopodoba je na čisto na dnu….4 leta nazaj sem še imela 63 kg sedaj 90….;( obup..

Manj jej in nehaj verjeti, da obstaja čudežna dieta, ker je tako lažje in hitreje. To je vse.

Se strinjam z ohja.

Najbolje je,da ješ manj.
Tega sem se jaz držala. Pojedla sem kdaj zjutraj tudi kak kos kruha, pa tudi za kosilo testenine ali pa krompir. Ampak v manjših količinah kot prej.
Sem pa črtala sladkarije in slane stvari (mogoče kdaj kak košček temne čokoladte, tako za dušo).
In po peti uri nisem jedla nič več.
Pa 3-4 krat na teden zumba po 45 minut.
Shujšala okrog 30 kg v enem letu. In vzdružujem drugo leto.
Je pa treba biti vztrajen. 🙂
Veliko sreče.

A veš kako? najprej sem probala vse možne diete, ki obstajajo. Brez efekta, pri nekaterih sem se še celo zredila. Šport je bil, a premalo in nereden. Sem vse skupaj opustila. Potem me je pa enkrat zagrabilo in sem (takrat sem lahko, bila mlada, brez družine) začela obiskovat fitnes, 6x na teden po min. 3 ure, raje več. Nisem shujšala, a sem še kar hodila in postal mi je obsesija. Potem sem se pa še začela stradat, dobesedno, jedla sem le 4-5x na teden, kolikor pač sem. In sem shujšala. Zelo. Bila videt fenomenalna, čudovita, fit itd. Čez kako leto, dve … kolaps. Sesutje imunskega sistema, ugotvljena zmanjšana gostota kosti ipd. Po desetih letih še nisem čisto ok. Zakaj to pišem? Da ne boš delala neumnosti, ne zato, da ti svetujem moj način. Si pa vprašala, to pa res, in to je odgovor.

namesto pšeničnih testenin imajo zelene-iz špinače, blitve, itd..take so brez sladkorja. kruh-namesto tega ržene crispije ali stiropor. sladkor-natren, stevia,..sladoled pa pojem tu in tam. jaz sem stopila “čez”. tega ni in ne pogrešam

namesto pšeničnih testenin imajo zelene-iz špinače, blitve, itd..take so brez sladkorja. kruh-namesto tega ržene crispije ali stiropor. sladkor-natren, stevia,..sladoled pa pojem tu in tam. jaz sem stopila “čez”. tega ni in ne pogrešam[/quote]

Ti pa nasedeš vsemu, kar prebereš, ha?
Testenine iz špinače(saj se nisi zatipkala in hotela reči testenine z dodatkom špinače?)? Testenine brez sladkorja? Ti bogca! Po novem je sladkor še v makaronih problem.
Natern? Ščepec stevie z umetnimi sladili?
Odličen primer, kako nam marketing pere glave.

namesto pšeničnih testenin imajo zelene-iz špinače, blitve, itd..take so brez sladkorja. kruh-namesto tega ržene crispije ali stiropor. sladkor-natren, stevia,..sladoled pa pojem tu in tam. jaz sem stopila “čez”. tega ni in ne pogrešam[/quote]

Testenine iz špinače(saj se nisi zatipkala in hotela reči testenine z dodatkom špinače?)? Testenine brez sladkorja? Ti bogca! Po novem je sladkor še v makaronih problem.
Odličen primer, kako nam marketing pere glave.[/quote] mislim, da te bolj moti, ker je nekdo shujšal in obdržal težo, ki je ti ne moreš

NATRENA nikoli!! Strup!

Odličen primer, kako nam marketing pere glave.[/quote] mislim, da te bolj moti, ker je nekdo shujšal in obdržal težo, ki je ti ne moreš[/quote]

Meni ni treba hujšat, niti se mi ni treba trudit za težo. Nekako pa upam, da ni veliko takih, ki nekritično nasedajo vsemu, kar preberejo. Take pohlevne naivne ovce družba najbolj rabi, ja.
Kaj pa vem, nekako upam na prizemljitev, ampak imaš prav. Nima smisla. Ker lahko nadaljujeva samo tako, da se branim tvojih namišljenih zaključkov o meni. Ali pa recimo o tem, da lahko nasvete dajejo samo debeli, ki se gredo celo življenje jo jo, tisti, ki uporabljajo zdravo pamet pa ne.

NATRENA nikoli!! Strup![/quote]

A si ti tud fouš, ker je shujšala 😛

NATRENA nikoli!! Strup![/quote] ………to, da ti kadiš pa ne. smešno kolk si glupa

Najprej razčisti v glavi, več kot je viška, počasneje gre. Najbrž ne boš izgubila 30kg v 3 mesecih, bilo bi celo škodljivo za organizem. Jaz sem imela sicer “samo” 10 kg viška, a fora je po mojem enaka. Najprej sem se sprejela in vzljubila takšna kot sem, z vsemi kilami in drugimi napakami, torej nehaš konstantno mislit na težo. Drugo, ješ manj oz. v manjših količinah. Jaz jem tudi sladice, a manjkrat in v manjših količinah. Tako nimaš občutka, da kaj zamujaš in ni prepovedanih jedi. Tretje je gibanje, kjer bi bilo ok, če začneš s sprehodi, recimo vsak dan 1 uro hoje, kar lahko počneš tudi z otroki. In seveda, pozitivna naravnanost. Uspelo ti bo, a premik se mora nujno zgodit v glavi, šele nato na krožniku.

Tole bo malo daljši zapis, ampak pri meni je bilo tako:

Dolga leta sem se tudi jaz kao “trudila shujšati”, ampak nikoli se nisem resno lotila tega. Saj sem si prisegla vsakič, ko sem recimo kupovala hlače, da zdaj bom pa RES shujšala, ampak potem sem po dveh, treh tednih spet živela po starem.

Potem pa so slabe navade terjale davek – žolčne kamne. Zdravnica mi je priporočila, da jih najprej poskusim obladovati z dieto in seveda shujšam. Če ne bo pomagalo, pa odstranitev žolčnika. No, to je bila pa končno tista brca v rit, ki sem jo rabila. Zdaj hujšam od 0,5 do 1 kg na teden, odvisno koliko sem zravem še aktivna. Trenutno sem na -22 kg, 8 kg bi se rada še znebila.

Prvo, kar sem naredila, je da sem skoraj popolnoma opustila dodajanje maščobe k hrani. Čebulo ali česen popražim na 1 čajni žlički olivnega olja na porcijo (če kuham za dva, torej 2 žlički), če je premalo, dodam še malo vode. Vse ostalo pripravljam brez maščobe.
Opustila sem tudi predelano hrano in sladkarije. Privoščim si še kakšno doma narejeno sladico, ampak največ 1x na teden eno porcijo.

Jem pa tako:

Za zajtrk vedno kakšno žitarico/kašo – ovseni kosmiči, prosena kaša, polenta, zdrob, rjav riž. Skuhano v mleku ali prelito z mlekom. Jaz uporabljam riževo mleko, lahko pa bi tudi lahko kravje ali kozje. Po vrhu posujem čajno žličko semen (bučna, sončnična, konopljina, chia) ALI par nasekljanih oreškov (mandlji, lešniki, orehi) in obvezno narezan sadež ali dva (jabolko, hruška, breskev, nektarina, banana, kivi…).

Kosilo sestavim tako, da je polovica obroka zelenjava, četrt žitarice ali krompir, četrt pa beljakovine. Pri meni so te beljakovine ponavadi stročnice, lahko pa ješ tudi meso ali ribe, kakor ti ustreza. Kombinacij je tukaj ogromno, danes recimo bom jedla enolončnico iz ohrovta, krompirja in rdeče leče.

Za večerjo jem zelenjavo, ponavadi v solati. Surovo, kuhano ali pečeno, v hladni ali topli solati. Z jogurtom, kisom, semeni, stročnicami… kakor kdaj.

Enkrat na dan malicam, ponavadi sadje ali jogurt s sadjem (mislim navaden jogurt s svežim sadjem, ne sadni jogurt).

Gibam se 3x na teden po eno uro, ponavadi intenzivna hoja ali lahek tek, ali pa sobno kolo (če je slabo vreme). Pa če se le da, med vikendom izlet na kakšen hrib.

To je samo moj primer. Ne pravim, da bi ustrezal vsem. Mogoče pa ti da vsaj malo navdiha. Pa srečno!

Mogoče bi ti pomagalo, da se za začetek vpišeš na kako vadbo. Včasih skupina povleče.
za en fitnes imaš na zadel.si zdaj kupone in dobiš vsaj en brezplačen obisk.
Priporočam pa res spremembo prehrane, najprej vse sladkorje ven. Najtežji je prvi teden, potem pa gre. Vztrajaj!

hahaha, samo to, kar si pa ti delala, je pa res skregano z zdravo pametjo!

a ti noben v tistih treh urah fitnesa ni povedal, da se spelji domov in počivaj?

Vse se da, le nekaj volje je potrebne. In jaz sem se “zraven spravila” v začetku septemba.

Jem vse, tudi tortice, vendar je vprašanje kdaj. Zraven pa jemljem glukomanan, vadim ca. 2 x tedensko, 15 minut visokoaktivno in to je to.

Meni je vedno pomagalo to, da je naredilo klik v glavi. Potem eno ultra dieto, meni je ok scarsdale, ki traja en teden. Po njej sem shujsala cca. 4kg, kar je bilo dovolj, da sem se bolje pocutila in dobila motivacijo za naprej. Potem pa nekako tako, kot so ti svetovale zgoraj. In je slo.
Jaz na svoj klik se cakam. Po dveh porodih v dveh letih mi je ostalo 13 kg viska. Ker pa trenutno se dojim, na dieto ne grem. Cim neham z dojenjem, pa akcija.

Hujšanje “povzroča” pospešeno nastajanje žolčnih kamnov. Zato pa pri operaciji, kjer naredijo želodčni obvod, odstranijo tudi žolčnik!

Vsi pišete načine, kako ste shujšali, avtorico pa predvsem zanima od kod vam volja? Teorijo vsi obvladamo, težko se je držat tega!

testenine niso iz špinače 🙂 ampak so samo obarvane 😛

teorije ne obvlada NOBEN OD VAS- RAZEN MENE!!!! jaz pa še prakso!!!
pišete take neumnosti, da se samo smejem lahko!!!

motivacija? jah to je težko! kaj pa je motivacija, da nekdo pristopi h selekciji za specijalno enoto. največkrat, išče taka oseba družino, potrdilo, očeta, vodjo. so izjeme, ki so res profesionalno motivirani in sposobni. vendar takih je zelo malo pa še na policiji pristanejo!!
kaj biti imela za motivacijo!!??

najdi si fotko, na keri si bila všeč in si jo daj na hladilnik!!! zadaj si cilj! recimo dm- ov tek.
ciljev in razlogov imaš neskončno!!

če nimaš razloga, potem ti takšno stanje ustreza. če ti ne, ugotovi zakaj ti ne. ko ugotoviš zakaj ti ne ustrza več si našla razlog da začneš trenirat- NE HUJŠAT!!!

Jaz pa iskreno priporočam Garcinio Cambogio G Complex. Vesela sem bila, da je bilo moje hujšanje malo bolj počasi kot ene 10 kg na mesec. Pri meni je bilo -20 kg v 4 mesecih. Pomembno je, da se niso vrnili. Aja, pa sploh nisem nic zraven delala, mogoce kaksen dodaten sprehod. 😀

jaz pa niti grama. Kako je to mogoče?!

New Report

Close