Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ste si pozdravili Helicobacter Pylori?

Kako ste si pozdravili Helicobacter Pylori?

Z antibiotikom ali naravno?

Kakšne znake ste imeli, preden so vam odkrili bakterijo?

Najlepša hvala za odgovore. 👍

Doza ustreznih antibiotikov. Prej sem imel občutek, kot da me nekaj peče v želodcu, kot bi pogoltnil tlečo cigareto. V resnici enak občutek kot če imam preveč želodčne kisline, le da malenkost bolj intenzivno.

Odgovor na objavo uporabnika
Želodec, 29.04.2025 ob 18:41

Z antibiotikom ali naravno?

Kakšne znake ste imeli, preden so vam odkrili bakterijo?

Najlepša hvala za odgovore. 👍

Z antibiotiki. Ne gre kar tako brez zdravil. Driska, kislina, brez okusa. Hudo.

Da je bilo čisto ok je minilo kar par mesecev.

Da jo imam, sem izvedela naključno ob gastroskopiji, ki jo je predpisala zdravnica bolj na pamet, ker nisem imela nobenih znakov niti za gastro, niti za bakterijo. Pozdravi se s kombinacijo AB.

Dobila sem kombinacijo dveh močnih antibiotikov. Bakterije sem se na srečo znebila, zdaj pa imam kronični gastritis, hernijo, jemljem emuzol…

Čakam na idiote tipa pikimiki, darko, limonco in podobne tepce, da ti predlagajo kakšno “pravo” zdravilo.

Ampak lej, če si cepljeno, si itak fertik  😀  Nima smisla.  Pojdi na rob Zemlje in skoči.

Kim tudi sama imela to bakterijo, sem se jo znebila, isto dobila emuzul. Ko sem ga jemala nisem imela več nobenih težav. Potem mi je osebna zdravnica kar ukinila emuzul, ponovno težave. Pravi da se ne sem jemat dolgoročno, da vpliva na jetra. Koliko časa jemljete?

Dve vrsti antibiotikov plus tableti za obnovitev želodčne sluznice. Zdaj je super. Če te je strah gastra greš lahki na dihalni test.

A je ta Helicobacter Pylori nalezljiva? Ker baje, če jo ima en član družine, jo imajo verjetno vsi. Pa zelo težko jo je izkoreniniti, ker se rada ponavlja.
Zdravljenje z AB ima kar neprijetne stranske učinke.

Znaki – slabost, driska, bruhanje, pekoča bolečina

Da, prenaša se zelo hitro. Pri nas jo je imel tudi mož. Sicer pa mi je zdravnica rekla, da bi jo lahko dobila tudi naključno- pogovor na manjši razdalji…. pa še informacija, da se zelo redko ponovi.

Mislim, da je bil Ultop.

Emozul lahko jemlješ do konca. Meni ful pomaga, stranskih učinkov skoraj ni, ali so zanemarljivi.

Jaz dobim recept brez problema, jemljem ga zjutraj, že pet let.

Odgovor na objavo uporabnika
Iva862, 29.04.2025 ob 20:04

Kim tudi sama imela to bakterijo, sem se jo znebila, isto dobila emuzul. Ko sem ga jemala nisem imela več nobenih težav. Potem mi je osebna zdravnica kar ukinila emuzul, ponovno težave. Pravi da se ne sem jemat dolgoročno, da vpliva na jetra. Koliko časa jemljete?

Simptomi: obcutek kamna v zelodcu, hrane v poziralniku, ki ne gre in ne gre dol, skoz slabo, obctek, da bo treba rignit, ampak ne morem, tisci in boli. Naredili test in gastroskopijo, dali 2  razlicna ab in nexium, potem je bilo dost ok, imam pa tudi hernijo, tako da v bistvu me skoz neki tisci. Zanimivo je, da imam vsako jesen bolj izrazite simptomev primerjavi z drugimi meseci v letu.

New Report

Close