Kako sušiti perilo v bloku?
Kako vi sedaj pozimi posušite perilo? Za sušilni stroj nimam prostora ker je majhna kopalnica. Na balkonu imam vrvi in stojalo ampak se mi prepočasi suši čez poletje še gre, sedaj pozimi se pa suši 2-3 dni. V stanovanju ga pa ne morem sušiti ker je potem v prostoru toliko vlage da so okna in vrata čisto zarošena. Vedno se mi nabere en velik kup perila, ki ga pa potem en teden perem ker se ne suši sproti. Že vnaprej hvala za odgovore
Tudi pri nas ni prostora za sušilni stroj, zato kombiniramo: mokro perilo obesim ven na balkon. Če ga recimo obesim zjutraj, ga zvečer, sicer pa naslednji dan poberem in do konca posušim še notri na radiatorjih. Ko ga dam z balkona notri, je veliko manj vlažno, kot bi bilo, če bi ga dala direktno iz stroja sušiti na radiatorje. Je malo bolj zamudno, a pri meni se od vseh metod najbolj učinkovito obnese.
Saj tisti razvlažilnik s tableto že imam samo ko nič ne pomaga, a je električni razvlažilec kaj boljši?
[/quote]
tisto s tableto je jajc, jeba itd…prvi 2,3 se tista tableta topi, nabvere vodo in potem zlgeda kt kup gibsa, vode pa ne veže nase za boga milega. Vem ker sem ga mel v kuhinji nad plato, v kopalnici kjer je vlage še pa još pa je blo zgoraj opisano več ali manj stalno na sporedu
električni črpajo/sesajo zrak ter ga osušujejo. Poglej si karakteristike ko recimo počrpajo par l vode na 24 ur…ni slabo kaj? Je pa težava cena. Začnejo se tam pri 150,200 €. Poglej za kakim od arga, olimpia splendid to so dobre marke, majo dobro robo
druga varianta je klima…če maš klimo, ga zloži pod njo, pa naj tople luft piha v cote. Mi jih tako “pofiniširamo”, tiste ki ne gredo v sušilc….
Sama sem imela več let enake težave. Včasih sem kakšen kos oblačila do konca posušila tudi s fenom za lase. Ko pa se mi je moj prejšnji pralni stroj (na srečo) pokvaril sem kupila kombiniranega, torej pralni in sušilni v enem. Nekateri sicer pravijo, da to ni najboljše..ampak jaz sem s tem nakupom več kot zadovoljna.
Sem pa gledala ravno zadnjič po TV neko reklamo za sušenje perila..malo pobrskaj po spletu morda najdeš kakšno stvar, da ti perilo hitreje posuši, ne vem pa če je kaj učinkovito.
Kje imas pa pralni stroj? Ko smo mi bili v bloku in imeli res mini kopalnico, smo imeli susilec na pralnem stroju. Ti te moznosti nimas al kako?
[/quote]
Pri nas je nad pralnim strojem bojler.
Sicer pa očitno avtorica teme nima težav s sušenjem perila, ampak z vlago in plrsnijo v stanovanju. V tem primeru je balkon ali sušilec edina rešitev, pa veliko zračenja je treba, ko je zaprto, pa ogrevanja. Plesen je treba sanirati in skrbeti, da do nje ne pride več. Kakšna so okna, izolacija, napa?
Na balkon pa si je treba poleg vrvi postaviti še stojalo ali dva. Mi imamo eno veliko in eno manjše, pokončno stojalo. Tako ni problema, če se perilo dlje časa suši, ker je dovolj prostora.
Kje imas pa pralni stroj? Ko smo mi bili v bloku in imeli res mini kopalnico, smo imeli susilec na pralnem stroju. Ti te moznosti nimas al kako?
[/quote]
Pralni stroj je stisnjen čisto v kotu in je takšen z zgornjim nalaganjem ( za navadnega ni prostora ) nad pralnim strojem je pa bojler, včasih kakšne kavbojke ali pa trenerko posušim tudi z fenom ker ima bolj debele žepe in se ne posuši dovolj.
Pralni stroj je stisnjen čisto v kotu in je takšen z zgornjim nalaganjem ( za navadnega ni prostora ) nad pralnim strojem je pa bojler, včasih kakšne kavbojke ali pa trenerko posušim tudi z fenom ker ima bolj debele žepe in se ne posuši dovolj.
[/quote]
če ti šoldi dopuščajo in če maš tam kjer je pralc ene 60×60 cm placa (fajn je če je kak cm več)…. vzameš bojler ki ga lahk montiraš na strop (torej horizontalno, poglej za kakim aristonim) in maš plac za pralca, gor ložiš sušilca
maš pa tudi opcijo pralnosušilnega stroja…če upaš v danih okoliščinah namest toploaderja nabavt eno zadevo 60x60x85 cm bi jaz na tvojem mestu pogledal za kakim hotpoint aristonom…odlične zadeve, niso finančen bavbav pa količincko tud niso glih podhranjene
Kako pa imate predelano kopalnico, da ne gre not stroj normalne velikosti? Pa v kuhinji ali na hodniku tudi ne bi nasli prostora?
Drugace pa elektricni razvlazevalec, taki ta resen. Kadar susis perilo, ga postavis cim blizje k stojalu. Kadar ne susis, pa ga pustis laufat v drugih prostorih, da se tam pobira vlago.
[/quote]
oj a se lahk registriraš? Bi ti na privat poslal (ker zdaj nimam časa, temi pa tud stalno ne sledim) kako zate uporabno zadevo..od sušilnikov zraka do pralnosušilnih zadev malo bolj specifičnih dimenzij. Ti zna mogoče kaj prav pridt
če ti šoldi dopuščajo in če maš tam kjer je pralc ene 60×60 cm placa (fajn je če je kak cm več)…. vzameš bojler ki ga lahk montiraš na strop (torej horizontalno, poglej za kakim aristonim) in maš plac za pralca, gor ložiš sušilca
maš pa tudi opcijo pralnosušilnega stroja…če upaš v danih okoliščinah namest toploaderja nabavt eno zadevo 60x60x85 cm bi jaz na tvojem mestu pogledal za kakim hotpoint aristonom…odlične zadeve, niso finančen bavbav pa količincko tud niso glih podhranjene
[/quote]
Pri nas v bloku imamo vsi enake male kopalnice, s tem, da imajo večja stanovanja še wc posebej, manjša pa ne. In manjša stanovanja imajo večinoma sušilca kar v predsobi poleg kopalnice, ene 2 ga imata na zastekljenem balkonu, torej sušilca dejansko lahko postaviš kamorkoli.
Sreča je, da imaš v kopalnici okno.
Že če se kdo stušira je cel kup sopare. Kaj šele. da gre en srat. Pa po rihtanju vsi spreji, parfumi in vodice po britju. Tooo mora vse ven, čez okno, pa tudi če je zunaj minus in vlaga in mraz!
Mi imamo na srečo okno. Perilo obesim zvečer na raztegljive palice, potem pa počasi na radiatorjih. Nihče me ne bo prepričal, da s tem vnašam vlago. Oz. jo, samo je zdrava. Ker nimate pojma, kako suši radiator kožo. Res pa vsak dan za parkrat odprem okna na stežaj. (odvisno tudi, kako zasmradijo soosedje z drvmi).
Jaz imam stojalo ob radiatorju. Posebno pozimi se posuši čez noč. Ne vem, zakaj imaš pozimi vlaažno. Ali nimate centralne? Ker če je centralna, je suh zrak, kvečjemu presuh.
Doma v hiši pa smo sušili na podstrehi. Tam pa se je sušilo celo stoletje, vse je bilo zarošeno. Ampak seveda gor ni bilo centralne, vse je bilo odprto.
Imeli smo tudi sušilni stroj, pa je nepotreben strošek.