Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako ugotoviš

Kako ugotoviš

Ve kdo kako ugotoviš, če ti je nekdo v mobilni instaliral sledilnik?

Sledenje je vklopljeno po Defaultu. Google namreč za vsak Androidni telefon, tudi če imate izklopljene lokacijske nastavitve, še celo, če nimate vstavljene SIM kartice, niti ni nameščene niti ene same aplikacije, VE kje se nahajate:
https://qz.com/1131515/google-collects-android-users-locations-even-when-location-services-are-disabled/

Poleg triangulacije baznih postaj, je tu še WI-FI.. Še celo hitrost praznjenja baterij, to izdaja: https://arxiv.org/pdf/1502.03182v1.pdf

Lokacijo pa sevea izdajajo inercijski sistemi (uporabljeni tud v letalstvu), kjer žiroskopi zazavajo pospeške in premike in lahko izračunajo, kje se nahajate glede na izhodično stanje (recimo domači Wi-FI).

Da torej pogledaš, kje se človek nahaja, se je nahajal, potrebuješ zgolj Nemški program Elcomsoft Cloud eXplorer (cena 2..000 EUR) omogoča vpogled v vse podatke, ki jih Aplhabeth zbira o vas. Stvari so grozljivo zalezovalne.In še članek nemškega računalniškega mesečnika CHIP: Googlove skrivnosti – tako točno vas pozna ameriški konzern?
Toliko bolj, ker vse te stvari lahko izvedo o vas tudi tisti, ki poznajo vaš gmail email naslov (pride prav ljubosumnim ženam, možem in podjetniški konkurenci ali sodelavcem).
Na minuto točno se ve vašo geografsko pozicijo od prvega dneva uporabe Androida, vse uporabljena gesla za Wi-Fi omrežja, vsa gesla za internetne stvari, ki ste jih shranili.. vsa zgodovina internetnega brskljanja, vsi emaili, vsa dokumentacija in fotografije, ki ste jo obdelovali preko Googlovih spletnih orodij. Skratka vse vaše spletno življenje in sobivanje s telefonom – kjer je telefon, je tudi Google (in Apple).

Alternativa za laične hoby vohune pa je namestitev dodatne vohunske programske opreme na telefon.. kar je sila preprosto odkriti s pogledom katere aplikacije trenutno uporabljajo vaš spomin, procesor.. pa ponavadi so še plačjivi servisi to.. ki pač izkoriščajo že vgrajeno Googlovo vohunjenje za vami.
Pa Facebook tudi enako vohuni za vami.. ter ostali informacijski velikani.

De omnibus disputandum..

Uf…. Tole je bilo pa čist v detajle, hvala. Neki druga me je zanimal drugače….Lahko na kak način preverim, ce mi je nekdo to aplikacijo vgradil v mobilni, da bere vsa moja sporočila, ve kje se nahajam in koga kličem…. Sumim, da mi je, pa ne vem kako preveriti, če je sploh možno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close