Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ugotovit v katerem stanovanju škripa pipa oz. vodovodna napeljava?

Kako ugotovit v katerem stanovanju škripa pipa oz. vodovodna napeljava?

S sosedi poskušamo ugotovit iz katerega stanovanja prihaja nenormalno zoprn zvok. Sliši se kot zelo glasno škripanje pipe, zraven se sliši voda. Kako ugotovit v katerem stanovanje je? Je že upravnik pisal obvestila in opozorila, a ni učinka. ta zvok je tako glasen in zoprn, da te zbudi sredi noči.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=4213896

Noben ne ve?

Slišiš škripanje pipe in kako teče voda ali to misliš pritisk tekoče vode v cevi?
No slednje vprašam, ker jaz slišim spodnjega soseda kadar toči vodo na wc-ju nima kotlička, preden smo dali števce za vodo z ventilom za zapiranje pa sem slišala ko je točil vodo v kopalnici…zdaj z ventilom uravnava pritisk vode…
Ti zvoki so nastali ob njegovi prenovi kopalnice in wc-ja…

Sigurno je pod ali nad vami v tej liniji ta ki ima težavo…mogoče tudi iz linije sosednjega stanovanja, če se stika kopalnica ali kuhinja z vašo steno….
Mogoče si zmislite zamašitev odtočnih cevi pa vas gre par po tej liniji stanovnj da odprejo vodo da se vidi pretok vode…ali kaj podobnega….pa ga boste mogoče tako našli…

V stolpnici imamo vertikale, po katerih se prenaša zvok še marsičesa drugega, ne samo škripanja pip. Ko je kreganje, cviljenje, škripanje, kričanje,….fejst nadležno ali vodopotratno, recimo, da teče voda v tušu v eno več kot dve uri neprekinjeno, vzamem ročko tuša in tolčem po steni do onemoglosti, oziroma dokler ne neha. To običajno razkajfa še druge sosede, pa se mi kdo pridruži in tolčemo tako dolgo, da osnovni razlog preneha. Imamo pa pri nas kao neke redne nadzore kotličkov s strani pooblaščene osebe upravnika, ker marsikomu le ta ne tesni in s tem odpravljajo kolektivno plačevanje prekomerne porabe vode. Morda bi vaš upravnik tudi lahko organiziral kaj takega in mimogrede pokontroliral še pipe. Včasih pomaga tudi obvestilo v avli. Prvič prijazno, drugič pa, da veš, kateri avto vozijo in kolk stanejo nove gume. Samo odtisov na papirju ne pusti!

Ja, pri nas se tudi sliši marsikaj samo preko zračnikov ne vodovodnih cevi 🙂 jaz slišim samo enega spodnjega …ne živim v stoplinici ampak v bloku z 4 nadstropji jaz pa sem na vrhu.
Me pa zanima to kaj nimate porabe vode po števcih?

Ti pa si za štose! Že dolgo se nisem tako smejala kot zdalje …

New Report

Close