Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako uporabljate kajmak

Kako uporabljate kajmak

Zanima me, kako jeste in uporabljate kajmak.
pri nas ga namažemo na kruh.:))
Je uporaben še za kaj?

kaj pa kajmak in marmelada? A je to tako kot pes in mačka?:))

Kaj jeste poleg kajmaka?

Kajmak in pečeno meso – mmmmmmm….
(meni je najboljši na piščančjih prsih).

jaz ga dam na pleskavico ali pečen mesni sir….

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

MARMELADA, ČE RES VERJAMEŠ

razrežeš lepinjo in jo pogreješ v pečici
spečen jajc na uč daš v vročo lepinjo
na jajc pa kajmak

miške in kajmak

njamiiii

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

Hvala.

Se mi je zdelo, da to z marmelado ne bo šlo.

Bom uporabila malo domišljije pri kuhanju, namesto kakšne smetane, sira in podobno.

Hvala

“Kajmak i marmelada”

je bila spretna in uspešna Đurotova poteza naslova filma, da že to nasprotje (ne moreš to jesti!) pritegne množice, ki kaj dajo na žanr balkanskega predznaka z alpsko vsebino… pač, dober gemišt, ki je užgal, saj je bil dolgo na vrhu z obiskom kinematografov v Sloveniji.

Mirza Terzimehić, inž. svetovalec za feng shui Telefon: 01 50 71 856 GSM: 041 768 571 feng shui je enostavna, čudovita modrost http://www.mirza.si

No, saj se mi je zdelo, da je naslov filma on-južnjak, ona-Slovenka, nasprotje pač.:))

Ampak sem vseeno razmišljala, kaj pa če.

Tudi maslo je slano, margarina slana, mastna, enako kajmak.
Marmelada se je tudi s kislo smetano..))

Ampak očitno je kajmak kar orenk hrana, vsaj glede na način pridelave…..

on-ona dva nasprotja, ki dasta full kakovost, je očitno

ma, ja, probaš pač, odvisno, če si sladkosneda, te bo kajmak motil in obratno, dej probij pa poročaj, če češ, men to ne gre, ne bi jst, morda le iz firbca, poznam oba okusa iz otroštva

kajmak, ej, pred parimi dnevi sem prišel iz Beograda, bre jebote!, in oni gurmani tam pravijo, da se hrana ne je, temveč “krka”, men je to tako glupo in odurno bilo slišati, ampak sedeli smo v restavraciji oz. na terasi, na Terazijama, štiri debele ure in je vsake toliko hladilo od zgoraj, nek ozon prši iz cevi kroga 10 m, ker je bilo full vroče in je pasala osvežitev,

na mizi je bilo svega i svašta za jesti, dunjovača za piti,
ampak brez kajmaka, ej, ma, ni šans…

Kajmak obožujem in ga včasih jem kar samega z žlico. Velikokrat jem lepinjo s kajmakom, ki mu dodam malo ljute paprike, drobno naribane čebule in še malo soli. Ker nismo ljubitelji mesa, ga jemo poleg kuhanega in tudi pečenega krompirja. Dobra je tudi koruzna kaša s kajmakom, s kajmakom filane paprike ali popečene paprike v kajmaku (zmešaš z jajcem). Malo ga dam v špinačno ali koprivno juho. Dober je tud burek (namesto skute daš kajmak) in špinačni burek s kajmakom.
Z marmelado mi pa ni bil všeč.

New Report

Close