Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ustaviti osebo, ki krade

Kako ustaviti osebo, ki krade

Aja, še to, da odgovorim. Ko je nekdo vprašal, če je bilo zastonj? Verjetno je mislil montaža kuhinje? Ne, nič ni bilo zastonj. Za to kar smo dobili (recimo namesto ploščic ali keramične plošče zgoraj pri koritu in nad kuhalno ploščo, rečeno je bilo celo marmor za pult), navadno tanko leseno desko, poleg vsega drugega, in celo tistega kar sploh nismo dobili, smo plačali prekleto drago.

In bili ste tiho, ko so pripeljali in začeli z montažo?

Jaz sem prekinila montažo, ker so nam tisto robni del med pultom in steno pripeljali (tistega trikotne oblike) pripeljali ožjega kot je bil naročen. Kar sem plačala, to želim. So uredili še isti dan in pripeljali pravega.

Sploh si ne predstavljam, kako gledaš, kaj montirajo, nič ne komentiraš, samo potem se razburjaš na forumu.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 28.04.2025 ob 15:17

In bili ste tiho, ko so pripeljali in začeli z montažo?

Jaz sem prekinila montažo, ker so nam tisto robni del med pultom in steno pripeljali (tistega trikotne oblike) pripeljali ožjega kot je bil naročen. Kar sem plačala, to želim. So uredili še isti dan in pripeljali pravega.

Sploh si ne predstavljam, kako gledaš, kaj montirajo, nič ne komentiraš, samo potem se razburjaš na forumu.

Ja, smo poskušali, ampak to je bil nabildan tip, ki je še grozil, ko smo karkoli poskušali. Na koncu je tudi naredil tako, da smo polovico stvari morali dat na popravilo. Smo potem klicali električarja, da je stvari popravil. Na srečo je pa vsaj to pošten človek, ki ga poznamo že od prej in nam je dosti stvari popravil zastonj. Na žalost samo električar.

Oškodovana, 28.04.2025 ob 15:35

Ja, smo poskušali, ampak to je bil nabildan tip, ki je še grozil, ko smo karkoli poskušali. Na koncu je tudi naredil tako, da smo polovico stvari morali dat na popravilo. Smo potem klicali električarja, da je stvari popravil. Na srečo je pa vsaj to pošten človek, ki ga poznamo že od prej in nam je dosti stvari popravil zastonj. Na žalost samo električar.

Zdaj pa še samo reči, da so vam nastavili pištolo na glavi, da ste pri njih naročili, pa bo zgodba popolna.

Stara forumašica, 28.04.2025 ob 16:04

Zdaj pa še samo reči, da so vam nastavili pištolo na glavi, da ste pri njih naročili, pa bo zgodba popolna.

Ne. Moja mama se je pogovarjala s to znanko, zame je znanka, za njo je (bila) nekaj več in se je ta znanka ponudila, da njeni kolegi delajo kuhinje. Moja mama ne razmjšlja in zagrabi prvo kar dobi samo zato, ker so prišli na dom in vse pokazali, povedali (na začetku so še bili prijazni) in ji ni bilo potrebno nikamor it. Jaz nisem vedela, dokler ni bilo že določeno.

Maah, o tem si že pisarila tukaj…kaj ne gre dalje v prihodnost in skozi pogrevaš nekaj, je minilo anede…

Drugače pa , naivnost v odnosih …ker te najbrž nihče s pištolo ne sili v nekaj, pač ti kar  zagrabiš naivno in to si sama pripiši. Svet je krut in vedno močnejši poskušajo te opetnajstit anede…

Pa to, da ti alarmi ne zvonijo , ko je cajt…pa kje se čaka na kuhinjo pol leta brez vsega, še v novogradnjah se ne grejo tega…ali je zlata kuhinja kot pri angleškem kralju ..Pa folk ima rabljene kuhinje pa jim nič ne manjka ….pa ,da se ne znajdeš da si sam skuhaš…pa kar neke pravljice nalagaš kot, da si sužnja te ženske…

To je že od začetka posel oziroma odnos vzemi ali pusti anede…in ti si pač vzela …lej večina nas bi zavrnila anede…kdo koga prisiljuje v nekaj, če ne želiš rečeš -NE- ! Je logika kajne ?

Mogoče prebereš knjigo od-  Aljoše Bagola- Ne ! je moč…- se naučiš reči NE-.postavljati meje ljudem in tak dalje…ker drugače si te bo tale oseba še privoščila pa še katera druga anede…

Ja , pa no…če je bla pa matka tista ,ki se je zdilala za biznis, …kaj se ti sekiraš potem, jo je že izučilo , .osel gre enkrat na led kaj , .kaj jamrate zdaj …za naprej pa karkoli se bo ponujalo s strani te osebe  pač rečeš – ne , hvala …A znaš rečt ne …? Spet neki čudni retardirani , zblojeni slovenceljski odnosi z ljudmi in problemi…

Yep, nobene logike v spisu in ta spis se kar ponavlja…ne poznam nikogar, ki bi se šel takšne okoliščine , pol leta čakat na kuhinjo , dajte no dajte…

In kaj zdaj…po toči zvoniti je prepozno , mama je nasedla neki organizirani mafiji…Glej – ta za naprej kako in kaj bosta še šli na led…in denar na banko, v sef , …kaj pameti vendarle premoreta .

hehehe, da bi šest mescov čakal na kunho odpade. eni kolegi so dobil neprofitno v bloku in je blo prazno, so vzeli dobro ohranjeno rabljeno in jo dobili v enem dnevu , vse dela in se super kuha…je blo pa zadnjič od Ikeje, koliko gozdov uničijo , ( Ikea- gospodarica gozdov, na rtv1 ), za to vaše preseravanje od novih kuhinj…

Oškodovana, 28.04.2025 ob 17:13

Ne. Moja mama se je pogovarjala s to znanko, zame je znanka, za njo je (bila) nekaj več in se je ta znanka ponudila, da njeni kolegi delajo kuhinje. Moja mama ne razmjšlja in zagrabi prvo kar dobi samo zato, ker so prišli na dom in vse pokazali, povedali (na začetku so še bili prijazni) in ji ni bilo potrebno nikamor it. Jaz nisem vedela, dokler ni bilo že določeno.

No, torej je to mamina kuhinja, ti nisi naredila nič.

Če bi mama čakala nate, bi bila očitno še vedno brez kuhinje …

Ne zastopim zgodbe glede kraje…Recimo nekaj odneseš v smeti , to izločiš, se temu  prostovoljno odpoveš  pač ti ni  več všeč, je razbito, počeno, pokvarjeno, staro…in potem nekdo brska po smeteh in to vzame , da bo še uporabil, očistil ,mogoče prodal…to ni kraja…enako kot nanosijo vsega živega kar ne nucajo- na kosovni in potem se tam zvrsti sprevod , brskajo, pregledujejo ,vzemajo,  šraufajo, …do datuma odvoza…in to ne samo cigani…to ni kraja…to je pač reciklaža , en pa bo koristno očistil, popravil, zmontiral in  uporabil, zakaj bi novo kupoval…včasih pred smetnjak pripravim in postavim še uporabne reči , listek gor, vzemi, če ti pride prav…vse poberejo, včasih tudi tisti od snage, ko papir pobirajo, je z veseljem vzel knjige, …to ni kraja, daj no…

Stara forumašica, 28.04.2025 ob 19:34

No, torej je to mamina kuhinja, ti nisi naredila nič.

Če bi mama čakala nate, bi bila očitno še vedno brez kuhinje …

In kaj naj bi jaz naredila? Lahko bi samo naročila, ampak njej itak ni nič všeč česar ne vidi tako, da spet ne bi bilo vredu. Prav tako jaz ne bi nikakor naročila aparatov, ki jih ne uporabljamo, ona jih je hotela ampak jih ne uporablja. Ja, če bi bilo po moje sploh ne bi imeli nove kuhinje, ker njej itak potem stvari ne ustrezajo, ko so enkrat narejene in bi že čez 1 mesec rada nekaj drugega. Da se bom pa vsak mesec ukvarjala z novo kuhinjo, ne hvala. Kar naj rihta sama. Meni gre za to, ker je bil zraven tudi moj denar za stvari, ki jih zdaj sploh nimamo itd. In če seštejem vse skupaj, ni malo. Ker ona porabi denar potem pa je treba plačat moram pa jaz.

Mah, brezveze. Pišem o eni stvari, tukaj vse obrnete po svoje. Očitno ste res tukaj sami troli kot je nekdo napisal. Teme vedno zgubijo rdeče niti.

Lep pozdrav

bukev, 28.04.2025 ob 20:55

Ne zastopim zgodbe glede kraje…Recimo nekaj odneseš v smeti , to izločiš, se temu  prostovoljno odpoveš  pač ti ni  več všeč, je razbito, počeno, pokvarjeno, staro…in potem nekdo brska po smeteh in to vzame , da bo še uporabil, očistil ,mogoče prodal…to ni kraja…enako kot nanosijo vsega živega kar ne nucajo- na kosovni in potem se tam zvrsti sprevod , brskajo, pregledujejo ,vzemajo,  šraufajo, …do datuma odvoza…in to ne samo cigani…to ni kraja…to je pač reciklaža , en pa bo koristno očistil, popravil, zmontiral in  uporabil, zakaj bi novo kupoval…včasih pred smetnjak pripravim in postavim še uporabne reči , listek gor, vzemi, če ti pride prav…vse poberejo, včasih tudi tisti od snage, ko papir pobirajo, je z veseljem vzel knjige, …to ni kraja, daj no…

Stare stvari s smetišča sem dala samo kot primer, nisem napisala, da je TO kraja. In ko so nam delali kuhinjo nas 1 teden ni bilo doma. Zaklenili smo sobo. Marsikaj iz kuhinje pa je izginilo. Kar so dali našega stran nismo rekli, da lahko, nekatere stvari so bile celo nove. To JE kraja. To da 6 mesecev čakamo zato, ker oni zavlačujejo zato, da dobijo čimveč našega denarja JE kraja. Kuhinja bi morala uradno biti montirana v 2 mesecih. Naš denar je dobivala še vsaj enkrat toliko. Ne vem če je sploh možno nekaj prekiniti potem, ko je kuhinja po meri že bila izdelana, samo montirana ne še.

Oškodovana, 28.04.2025 ob 10:37

Poznam osebo (bom rekla znanka, ker to ni kolegica še manj prijateljica), ki krade. Ne samo meni. Morali bi mi že takrat zazvoniti alarmi pa niti pomislila nisem na kaj takega. Sama nam je govorila, da je delala na črno pri raznih ljudeh in, da so jo kao na grd način “odpustili”. Delala je tudi pri nas. Oziroma so tudi njeni prijatelji delali za nas nekaj. Takrat sem na laste oči videla kaj počne. Pri dveh penzijah (je vdova) + delu na črno je jemala iz smeti igrače, obleke.  Osebi, ki res nima je pred nosom vzela igrače, ki so ležale na kosovnem odpadu. No potem pa je kradla tudi nam. Njeni prijatelji so nekaj delali za nas. Zadeva je trajala pol leta. Zavlačevali so z namenom, da je ona pridobila denar. Ker nismo imeli ne vode, ne štedilnika, nič, nam je ona kuhala tisti čas za plačilo. Za plačilo!!! Skoraj 6 mesecev. Ker smo čakali montažo kuhinje. 6 mesecev! Kuhinja je bila na koncu narejena v 4 urah. Zato smo čakali pol leta. Kmalu za tem si je ona prenovila celo stanovanje, ki si ga pred tem nikoli ni. Povsod kjer zavoha denar se vštuli. Dela na črno na večih koncih. Oddaja stanovanje na črno. Če je kdo noče več da dela za njega je noro jezna in o tej osebi začne grdo govoriti okoli in lagati. Začne se družiti z ljudmi, ki so v mojem primeru moji prijatelji in tako poizveduje o meni. Je odrasla, starejša oseba, ki že ima vnuke.

Kako ustaviti tako osebo? Kako preprečiti, da ne bo okoli govorila o meni, poizvedovala, lagala, kradla, nadzorovala?

VI ste budale. A si niste sposobni skuhat sami na premosnem kuhalniku???

New Report

Close