Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako uvesti samostojne obroke

Kako uvesti samostojne obroke

Stvar je takale, stoji pa takole:
Z malo od 4. meseca uvajava gosto hrano, ki ji je na splošno rečeno kar všeč. Ne vem pa, kako priti na samostojen obrok. Če ji recimo dam speštan korenček in še malo krompirčka zraven, bo pojedla kar precej. Ampak če jo bom potem še dojila, bo po vsej gosti hrani še vedno jedla pri meni več kot 10 minut. Zdaj pa ne vem, ali naj kar ukinem dojenje tisto rundo ko je gosto hrano? Kako naj jo odvadim tega prenažiranja, ker ji potem še tri ure vse nazaj rine (beri polivanje)?
Kako ste ve prehajale na samostojne obroke?

lp

Jaz nisem ne pri prvem, ne pri drugem dojila ob gostem obroku. Zdaj 14 dni jeva gosto hrano (npr.krompirček +brokoli pol male skledčke, nevem kakšne 15 velikih žlic) in potem ga ne dojim, ponudim mu samo malo čaja ali soka in spije kakšne 20 ml. Tako da sva v treh dneh prešla na en gosti obrok, ker meni tisto kombiniranje z dojenjem ne odgovarja. Sem pa opazila, da včasih tak obrok zaleže za 2 uri, včasih za 3, kakor kdaj.

oj!

tudi midve sva začele pri 4 mesecih in zdaj ko ima 5 pa pol imava še vedno samo en obrok na dan. od začetka sem jo mal podojila še po obroku, al pa dala prilagojeno mleko – cca 1 dcl. nakar sem povečevala obrok goste hrane in zmanjševala mleko. zdaj poje pa cca 120 ml goste hrane kdaj tut več, pa pol čes mal soka al pa čaja če ji paše, drugač pa nič. odvisno kaj ji dam tak obrok zaleže za 3-4 ure. če je sam čežana bo maj zdržala, če pa so recimo suhe slive in marelice pa tut 4 ure.

lp , lara

New Report

Close