kako v cerkvi
Za Cerkev po civilnem obredu pravzaprav se nista porocena. To sta cisto dva locena obreda. Tudi prstane morata dati dol po civilni poroki. Zdi se mi, da prihaja v modo, da oce pripelje nevesto pred oltar, tam pa jo caka zenin.
Midva bova prisla s pricami v cerkev, pred nama po bo slo mojih sest necakov, ki bodo nesli kruh in vino (za darovanje), porocno sveco, prstane in kaksno rozico.
Meni osebno tudi civilna poroka pomeni samo papir, cerkvena pa je pika na i, oz. sklenitev zakona. Sem tudi pevka na koru, tako da mi to še tolk več pomeni. NAju pa bojo najbrž pričakali pred cerkvijo pevci, mladinci, nato bodo šli svatje notri, pevci na kor, midva pa skupaj s pričami po taktih poročne koračnice v cerkev, oz. pred oltar. Da bi me pred oltar pipeljal oče, se mi zdi preveč po zahodnem stilu oz. duhu Amerike, no, morda se bo to vpeljalo, ampak se Slovenci značilno zgledujemo samo po njih. Glede otrok oz. nečakkov, so pa žal še zelooo majkena, so sicer 4, ampak jih ne bom porabila, naj bodo sproščeni in neobremenjeni s kakšnimi koraki itd. pri svojih starših. seveda, to je tudi samo moje osebno mnenje, ki ga ne vsiljujem nikomur, tako je pač meni všeč.
LP, E!
Za cerkveno poroko ni glede vstopa v cerkev nič določeno, je pa več možnosti. odločita se mladoporočenca. O tem kako in kaj pa naj bo obveščen tudi duhovnik, ki vodi obred.
Možnosti so naslednje:
Duhovnik pride ven in potem grejo pred oltar najprej ministrantje, potem duhovnik in za njima ženin in nevesta skupaj nato za njima še priči. Starši so v tem primeru že spredaj. Druga varianta je, da duhovnik počaka pred oltarjem, ženina pripelje pred oltar mama in potem ko je na mestu pride še nevesta z očetom. Priče so že pred oltarjem. Na najini poroki pa sva udari eno čisto svojo varianto in sicer duhovnik je čakal pred oltarjem, prav tako ženinovi starši in nevestina mama. Ženin je šel pred oltar med obema pričama, ko so bili na mestu pa pride nevestaz očetom. Zelo lepo je, če oče s kakšno besedo preda nevesto ženinu. Ljudje so kar smrkali.
Mogoče pa obstaja še kakšna možnost, ki pa se je v tej vročini ne spominjam.
Lep poročni dan želim in mirne živce