Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako vam gre hitro tipkanje?

Kako vam gre hitro tipkanje?

Evo, to so moji rezultati:

88 WPM
(words per minute)
Top 1 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Keystrokes (441 | 0) 441
Accuracy 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Correct words 96
Wrong words 0

Pred časom sem bila hitrejša, že nekaj časa nisem vadila.

po zadnjem merjenju cca 420 udarcev v minuti 🙂

Tudi čez 400, stara šola – desetprstno slepo tipkanje.

Kje pa to merite? Sem še v SŠ imela predmet desetprstno slepo tipkanje na Olympija stroju. Ni bil električen.
Enter je bila ročka:):) Del / Back gumb pa bel listek čez katerega si udarila tipko, da je prekrilo napačno črko:) Že 30 let nisem po nareku tipkala.
Je kak program, da ti izmeri, da pišeš po nareku ali prepisuješ besedilo?

Na netu jih je polno 🙂 Jaz imam ponavadi okoli 400 znakov (cca. 80 besed) na minuto. Bi pa v slovenščini bilo verjetno še malo več. Nimam nobene tipkarske šole, samo veliko irca/neta/messengerjev v mladosti. 😉

https://typing-speed-test.aoeu.eu/
https://www.typingtest.com/test.html

Najlepša hvala! Sploh pomislila nisem, da bi kaj takega preverila na netu. Super ste!

Lahko poskusite tudi tukaj:

https://10fastfingers.com/typing-test/slovenian

Res zelo pomembno v življenju.

Evo, ste me spodbudile, da se stestiram… 😉

Nikoli učena, imam nek svoj stil z zgolj parimi prsti… bogsigavedi kako sem se naučila tako tipkat.. menda cca 40 besed ni tako slabo. Mi zadostuje. In celo nisem vedela, da tako nezavedno tipkam brez gledanja na tipkovnico.

Glede na vaše rezultate pa kvarim povprečje v tej temi. Hehe

Kar se pa tiče pomembnosti tega v življenju… ene par javnih uslužbenk na okencih in poštark me je že uspelo spravljat ob živce s svojo počasnostjo na tipkovnici. Prav ne morem razumet, kako so bile sprejete na ta delovna mesta z neznanjem tipkanja. In ja, čas je denar, tudi ko stojiš v vrsti po nepotrebnem.

Če se približam 300, sem kar vesela, tipkam sicer desetprstno, slepo, so pa napake. Že nekaj časa nisem testirala, morda je sedaj še slabše. Leto dni tolčenja po stroju, ja, pa že takrat nisem bila med boljšimi v razredu. Administrativna je vsekakor dosegala bistveno boljše rezultate od nas.
A stenografijo še obvlada katera? Moja mama se je je učila, nikoli uporabljala in ne zna nič več. Meni so bile pa tiste čačke ful zanimive, razumela seveda nič:-)

Ja, stenografijo še vedno obvladam (ne sicer popolnoma in perfektno), učila sem se jo v srednji šoli in jo kot zapisnikarica tudi uporabljala v službi – na sestankih.

Ko ti zdravnik stoji za ramo in narekuje tekst, ki vsebuje tudi latinske izraze (svoje ugotovitve mora seveda dokumentirati), je zelo pomembno, ja!

Spomni se na ta svoj kretenski komentar naslednjič, ko pri zdravniku čakaš na izvide in odpustnico.

Namig: če jih hitro dobiš, pomeni, da je ena zelo dobro in zelo hitro tipkala.

Jaz sem v stilu: Benti, kje je že una črka!?

Ja, stenografijo še vedno obvladam (ne sicer popolnoma in perfektno), učila sem se jo v srednji šoli in jo kot zapisnikarica tudi uporabljala v službi – na sestankih.
[/quote]

Bravo, res:-) Tega menda nikjer več ne učijo, ne? Škoda, dobra znanja so to bila, ker kljub vsej sodobni tehniki se še vedno na sestankih piše zapiske peš. Uradnih zapisnikov ne dela nihče, piše vsak sebi sam, snemat pa tudi ni nikjer dovoljeno, če ne podpišeš sto izjav prej 🙂

Kdor res hitro tipka, to niti ni najboljši test za preverjanje, ker hitreje natipkaš stavek, ki si ga zapomniš, kot pa kr ene besede ali po nareku. Okoli 400 udarcev sem imela na preverjanju na sodišču, pa vseeno nisem bila sprejeta 🙂 Sedaj pa sploh ne iščem več, brez veze.
Če je cela Slovenija zanič, naj pa še tipkajo z 2 dvema prstoma…. 🙂 naj se folk načaka.

no pa res dobim pri slovenskih besedah več 🙂 (450 keystrokes / 90 wpm) mogoče tudi zaradi slovenskega layouta tipkovnice

pri stavkih je res potrebno manj koncentracije in razmišljanja, so pa pike in velike začetnice tiste, ki me vržejo iz ritma

Če nisi iz tega filma se ne oglašaj!
Sicer pa najbolje je nič znati in socialno vleč, pa na monu dajat neprimerne komentarje.

Ostalim pa carice ste ker še tako obvladate strojepis!

Sem se preverila, tudi jaz kvarim povprečje:) Če mi dajo pa številko vmes je pa konec, ker moram dol pogledati.

New Report

Close