kako vam uspe še sploh privarčevati
Ni mi jasno, kako vam nekaterim uspe privarčevati ok. 40000eur, kot berem spodaj. Trend plač, ki je v Sloveniji, povprečna ok. 1000eur mi res ni jasno, kako lahko nekdo privarčuje 40000eur. Stara sem 35 let, prihodkov ok. 1300eur, ni slabo, položnic za ok. 300eur, vse ostalo gre za hrano in enega otroka ter druge stroške itd. Pa mi nič kaj ne ostaja, sva sama. Kakšni prihranki neki.
Čisto enostavno, kak izlet manj, kak kos oblačila na razprodaji in ne po polni ceni, za kak kos oblačila ugotoviš ob pregledu omare, da skoraj enakega že imaš, menjaš dobavitelja elektrike, GSM ponudnika… kak obrok več doma in ne v restavraciji, kako jed pripraviš sama in ne kupiš že predpripravljene…
Ni ti treba biti tiho, je pa tudi brezpredmetno spraševati, ker ko bo, če bo prišlo do sprememb v tvojem pritoku financ boš vse znala in vedela. In sama se boš odločala kje boš rezala, menda ja ne pričakuješ, da ti bodo informacije, ki bi jih pridobila danes od ljudi, ki so že na varčevanju skozi mesec, kaj dosti koristile. Si odrasla ženska in mati in se pričakuje, da se boš pač v dani situaciji znala znajti in prilagoditi, če pride do nje.
Ja, pa na minimalni plači si, ampak zato na vrtu za bajto pridelaš vse od hrane, obleke, obutve do elektrike in rezervnih delov za pralni stroj. Ni problema.[/quote]
Sorry, nisem ravno na minimalcu, ampak precej zelenjave je kar iz domačega vrta
Je smiselno imeti GSM paket za 40€, če ti enako omogoča paket za 20€ pri drugem operaterju ali pa celo isti operater pri drugem paketu? Je smiselno imeti elektriko prek X-elektro, če je npr.Elektro Celje ali pa I-gen cenejši?
Ne jem v restavraciji, nikoli predpripravljenih jedi, saj dam veliko na zdravo prehrano…. Ampak pišeš neumnosti, potem tako lahko samo životariš. Po moje so ti privarčevani zneski iz dediščin in nikakor od plač.[/quote]
Kot sem že tolikokrat napisala, vse je stvar prioritet. In moja prioriteta npr.ni 15 zelo podobnih bluz/puloverjev.. brez težav se kateri odpovem in imam denar na računu ali pa ga porabim za kaj drugega.
In če sem kak vikend doma, to zame ne pomeni životarjenja
Kolk smešno … od vsega naštetega dejansko lahko uporabim nasvet glede menjave elektičnega dobavitelja in gsm (ker ostalo že celo življenje točno tako počnem), pa takole od oka bi s tem prihranila (mesečni strošek gsm je trenutno 10€, elektrike 31 €)…hm … max. 30-40 € na leto … če sploh … in, ja … v 1000 letih bi naneslo 40.000 €.
Sicer je nasvet na mestu, samo s takimi drobižnimi prihranki, pa četudi jih podeseteriš, nikamor zares ne prideš.
Kolk smešno … od vsega naštetega dejansko lahko uporabim nasvet glede menjave elektičnega dobavitelja in gsm (ker ostalo že celo življenje točno tako počnem), pa takole od oka bi s tem prihranila (mesečni strošek gsm je trenutno 10€, elektrike 31 €)…hm … max. 30-40 € na leto … če sploh … in, ja … v 1000 letih bi naneslo 40.000 €.
Sicer je nasvet na mestu, samo s takimi drobižnimi prihranki, pa četudi jih podeseteriš, nikamor zares ne prideš.[/quote]
Še ne tako zelo dolgo nazaj sem za starše zamenjala GSM paketa, mesečni prihranek 40-60€, sta bila na paketih, ki so bili pred par leti še dejansko med najbolj ugodnimi…
Sicer je nasvet na mestu, samo s takimi drobižnimi prihranki, pa četudi jih podeseteriš, nikamor zares ne prideš.[/quote]
Še ne tako zelo dolgo nazaj sem za starše zamenjala GSM paketa, mesečni prihranek 40-60€, sta bila na paketih, ki so bili pred par leti še dejansko med najbolj ugodnimi…[/quote]
In kar naenkrat se to spremeni v roku par mesecev in je ta paket spet dražji od… Poleg tega vsako menjavo paketov plačaš, kar si pozabila. Pa še nekaj, če omenim, telefon imam službeni, tako da s tem ni stroškov. Glede na to, da je stanovanje veliko 80m2, mislim da stroškov več ni mogoče manjšati. V 300eur je tudi kosilo v šoli, internet, tv paket in moje zdravstveno zav. Oblačila večinoma kupujem na razprodaji. Vse je postalo precej drago, ni mogoče kar tako varčevati.
No, da okvirno ponazorim:
dohodek 1500
stroški majhni, smo v hiši, skupno z telefoni, zavarovanji,…. : 260 €
prehrana, čistila, pripomočki za dom: na mesec 300 €
bencin, manjši stroški avtomobilov: 200 €
zabava, ostali priboljški, oblačila : 240 €
In ostane 500€. Seveda za zabavo, oblačila, ne porabimo vsak mesec 240 € – tisti denar pač gre za zavarovanje avtomobilov (preračunano približno 60 € na mesec za dva)
Je še vedno tako čudno?