Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako vam uspe še sploh privarčevati

kako vam uspe še sploh privarčevati

Bolje nekaj kot nič. Vseeno pa mislim, da je za omembe vredne prihranke v nekem srednjeročnem obdobju potrebno privarčevati vsaj jurja na mesec ali več.

Varčevati je težko, to je dejstvo. Ni treba, da zapravljaš na veliko, denar gre …

Avtomobil je velik strošek, zanj gre od 800-1000 € brez bencina, dodatno zavarovanje za dveh znaša na letni ravni 600 €, telefon (2*12*15) znese 360 €, komunala, elektrika, siol, voda, davki (zemljišče, …), vrtec, ….

Stroškov je ogromno, midva sva veliko privarčevala v zlatih časih tudi 1000 € /mesec, danes porabimo vse, tako je …. Upam, da bo nekoč bolje, čeprav močno dvomim. 🙁

ena realna

Po prebranem sodeč ni nikomur med vami hudega….lahko hodite na izlete, dopuste – saj nekateri že sedaj sprašujejo kje se bo preživelo prvomajske praznike….itd…lahko celo kaj privarčujete.
Moje skromno mnenje je, dokler se lahko gre na izlet, počitnice, vsaki mesec kupi kos oblačila, čevlji v paru, vam gre dobro oz odlično.
Jaz? Jaz sem vesela, ker pridem skozi mesec s plačanimi položnicami, s plačano najemnino…dopust? Oh, ja, vem….to je tisto, ko odideš nekam in si kaj ogledaš, daš možgane na pašo…ja, tega ni…..izlet? Hm…potem se moram odpovedati plačilu kakšne položnice…tako, da…nehajte jamrati….in ja…varčuješ pri polni vreči moke, ne, ko je že prazna…

Nimajo ostali preveč, ti imaš premalo. Ti si prerevna (tako kot vse več Slovencev). Počasi bomo ostali sami reveži.

No mi smo eni tistih ki imamo našparano 40.000€. Naša familia ima samo 1100€ mesečnega dohodka. Mesečna poraba znaša 800€. Ostane 300€. Denar seveda tudi preračunljivo obračamo v bankah in delnicah, pa se iz tega na leto nateče še dodatnih 4000€. Seveda se denar našpara v več letih, a se. Kreditov se na široko izogibamo, raje se malo stisnemo na manj kvadratov.

Ne jem v restavraciji, nikoli predpripravljenih jedi, saj dam veliko na zdravo prehrano…. Ampak pišeš neumnosti, potem tako lahko samo životariš. Po moje so ti privarčevani zneski iz dediščin in nikakor od plač.[/quote]

Ti se kar tolaži, ko si boš priznala da z denarjem NEznaš ti bo lažje.

Mi smo 4 članska familija okoli 3000 mesečnih prihodkov in 1000€ damo lahko skoraj vsak mesec na stran, razen treh mesecev, ko so izdatki večji za zavarovanje avtomobilov in hiše. Vrt imamop samo za sproti malo zelenjave in za začimbe, malo nas pa tašča zalaga z zelenjavo do recimo 1/3 porabe zelenjave. Na izlete po slo hodimo z vlakom so cene za družinske vstopnice super ugodne, pa še otrokoma se ful dogaja, se ne naveličata vlakov. Otroci ne potrebujejo blagovnih znamk, kakor tudi midva ne!

Ne jem v restavraciji, nikoli predpripravljenih jedi, saj dam veliko na zdravo prehrano…. Ampak pišeš neumnosti, potem tako lahko samo životariš. Po moje so ti privarčevani zneski iz dediščin in nikakor od plač.[/quote]

Mi smo 4 članska familija okoli 3000 mesečnih prihodkov in 1000€ damo lahko skoraj vsak mesec na stran, razen treh mesecev, ko so izdatki večji za zavarovanje avtomobilov in hiše. Vrt imamop samo za sproti malo zelenjave in za začimbe, malo nas pa tašča zalaga z zelenjavo do recimo 1/3 porabe zelenjave. Na izlete po slo hodimo z vlakom so cene za družinske vstopnice super ugodne, pa še otrokoma se ful dogaja, se ne naveličata vlakov. Otroci ne potrebujejo blagovnih znamk, kakor tudi midva ne![/quote]

Za dva jurja bi človek že pričakoval tudi kakšno blagovno znamko :). Morda pa tudi ti ne znaš z denarjem.

Kolk smešno … od vsega naštetega dejansko lahko uporabim nasvet glede menjave elektičnega dobavitelja in gsm (ker ostalo že celo življenje točno tako počnem), pa takole od oka bi s tem prihranila (mesečni strošek gsm je trenutno 10€, elektrike 31 €)…hm … max. 30-40 € na leto … če sploh … in, ja … v 1000 letih bi naneslo 40.000 €.

Sicer je nasvet na mestu, samo s takimi drobižnimi prihranki, pa četudi jih podeseteriš, nikamor zares ne prideš.[/quote]

Mal se pozanimaj; ti z 1300 plače si na istem kot nekdo brez plače ker ta po možnosti dobi soc. stanovanje ali subvencionirano najemnino, ti imaš 400 eur kredita ali najemnine. Potrebuješ avto ali dva – spet stroški. Vrtec – spet nisi ravno v najnižjem razredu. OD ne dobiš. Sva se s kolegico ki je trenutno brezposelna primerjale in ona je celo v plusu kar se dohodkov tiče v primerjavi z mano. Potem pa še starši kaj dajo, pa tete kupujejo obleke za otroke ker so bogi…

Kje pa je kurjava?[/quote]

Hiška z neba padla?

Mi smo 4 članska familija okoli 3000 mesečnih prihodkov in 1000€ damo lahko skoraj vsak mesec na stran, razen treh mesecev, ko so izdatki večji za zavarovanje avtomobilov in hiše. Vrt imamop samo za sproti malo zelenjave in za začimbe, malo nas pa tašča zalaga z zelenjavo do recimo 1/3 porabe zelenjave. Na izlete po slo hodimo z vlakom so cene za družinske vstopnice super ugodne, pa še otrokoma se ful dogaja, se ne naveličata vlakov. Otroci ne potrebujejo blagovnih znamk, kakor tudi midva ne![/quote]

Ma, z 2250 € mesečno se da preživeti, ni treba biti finančni genij, stroški niso premosorazmerni z družinskimi člani (ogrevanje, voda-visok prispevek, poraba je manjši del, ….), to veš, drugače pa pomisli ….je ženska, ki živi sama s sinom, hočeš nočeš včasih gotovo potrebuje “pomoč”, ki je plačljiva. Res, da se to ne zgodi vsak dan …a na letni ravni gre gotovo par sto evrov. Različna manjša popravila po stanovanju, manjši posegi pri avtomobilu ….Ni enostavno, ni “fer” da obsojamo …. Ne varčuje, ker ji ne znese, poskrbi sama zase in za sina, a ni to dovolj …

New Report

Close