Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako varčevati?? Kje?

Kako varčevati?? Kje?

Pred kratkim se mi je iztekel kredit in zdaj ko sem že nekako navajena živeti brez tistih 200 EUR, bi rada ta denar nekam nalagala… za hude cajte…. za karkoli, da mi ne bo treba več jemati kredita…..

Zdaj pa kam in kako? Zaradi tega nočem izgubiti otroških dodatkov, sem pa ziheraš, tako da bi mi banka najbolj ustrezala – skladi niso zame, želim garancijo.

Kaj svetujete, tisti, ki se spoznate? Kako imate pri vas (tistim ki kaj ostaja)?

HVALA v naprej.

Jaz bi kar v šparovc dajala. Tole z otroškimi dodatki me je razjezilo.

Poišči finančnega svetovalca.

To ni strošek.

indeksni skladi so trenutno zanimiva opcija, pa tut dodatkov ti zarad tega ne bodo kenslali

Ne, res ni strosek, je pa tezko najti pravega in neodvisnega financnega svetovalca – jaz ga se nisem srecala!
Ker vsi financni svetovalci so ali zastopniki zavarovalnic (kako se potem lahko imenujejo financni svetovalec?) ali pa so majhni in odvisni od pogodb s financnimi hisami, tako da ti sveto svetujejo tisto, od katere imajo vecjo provizijo.

Povej, za kaj zelis varcevati, s kaksnim namenom, pa ti bomo tukaj svetovali se najbolj neodvisno (ce le ne uleti kaksen agent).

Kakor sem rekla – enih 200 eur mi bo zdaj kao ostajalo, ker se mi je iztekel kredit – zapravit ni problem, rada pa bi še naprej shajala brez tega denarja – dokler bo šlo.

Premoženjski svetovalec, ki me je včeraj obiskal je bil menda neodvisen, predstavil mi je več produktov, človek se zamisli in bi moral kar vse sklenit, od zavarovanja stanovanja, življenjskega, varčevalenga…vse sorte no…. Sem bila že z eno nogo pri podpisu generalijevega garanta – 10 let po 50 eur (garantirana najvišja vrednost točke), ampak kaj pa, če ne bom mogla vedno tako lepo shajat z manj denarja? Potem je tu bolj fleksibilna naložba pri triglavu, najmanj 30 eur, lahko miruje, lahko spreminjaš, ampak ker so to skladi, ni pa garancije in lahko vrednost točke takrat to ti rabiš denar, precej pade… to ni zame….

Ne vem, ne vem, ne vem….

za tebe je varčevalna knjižica na banki.

vse ostalo nima smisla.

kot prvo, imaš premalo viška, da bi se nekje poznalo
kot drugo, hočeš imet dostopen denar za primer krize. pri vsakem produktu boš v primeru krize, ko boš želela likvidirat zadevo, izgubila vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} navarčevanega
kot tretje, hočeš imeti garantirano glavnico.

odpri si varčevalni račun na tvoji banki in napravi trajnik, da se ti bo denar nakazoval tja.

aja, na daleč pa se ogni vsakemu produktu, ki smrdi po zavarovanju. to ni varčevanje. na koncu boš polovico denarja itak zapravila za zavarovanje.

raje posebej skleni tako zavarovanje, kot ga rabiš.

Kako pa stojis z zavarovanji? Ima s otroke? Starost? Se kaksen kredit?

Jaz bi tudi rekla vezava, varcevalni racun, nekaj takega, kamor s trajnikom vsak mesec nakazujes dolocen znesek. Ni super-dobickonosno, ampak manjsi nateg kot marsikatero ‘zavarovanje’ in manj riskantno kot kaksne delnice. Ali garantirani skladi se obstajajo?

Imam dva otroka (osnovnošolca). Imam že naložbeno zavarovanje (50 EUR) z nezgodnim zavarovanjem (cca 5 eur), pa še eno letno polico, po obeh skupaj dobijo za smrt ali 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} invalidnost 17.000 EUR. Za oba otroka varčuje tudi njihov ata – mislim da tudi neki grawe paket po cca. 50 eur na vsakega. Stanovanje imam zavarovano samo skupno – kar plačujemo upravitelju (potresno in požarno menda), znotraj nič že 10 let.

Zdaj me mika, da bi za dobrih 16 EUR mesečno bila zavarovana za 50.000 EUR (za primer smrti + 25.000 za nezgodno smrt), stronirala bi nezgodno zavarovanje, ki je zdaj dodan varčevanju pri ZM, in bi potem plačevala posebej 16 eur za zavarovanje in posebej 50 eur za naložbo – varčevanje.

Še vedno pa ne vem, kam bi mesečno nalagala 200 EUR, da ne bi bilo tvegano, pa da bi bilo vseeno vsaj malo donosno… (bolj kot v nogavici).

definitivno si zavaruj še stanovanje vsaj za izliv vode, če kaj drugega ne.
jaz plačujem zavarovanje stanovanja 180 EUR letno (ZM), pa imam zavarovano vse, na novo vrednost.

za tvoje želje je pa res varčevalna knjižica. vse ostalo ima določeno tveganje, pa še dostopno ni, ko ga rabiš.

1. Zavaruj stanovanje za izliv vode in pozar. Vsaj to.
2. Ne storniraj nobenega zavarovanja, ki ga imas. Zavarujta se z mozem samo za zivljenje in invalidnost, pri katerikoli zavarovalnici, samo zavarovanje brez varcevanja! Premije so nizke, odskodnine visoke.
3. Varcuj na varcevalnem racunu, Sparkasse ima ugodno obrestno mero, imajo pa tudi druge banke podobne ponudbe. Polozis lahko kolikor zelis, kadar zelis in dvignes enako, ko zelis in kolikor zelis.
4. Jaz bi v tem casu nalozila 200e mesecno v sklade, ampak mislim, da to ni za tebe.

Pozdravljena
Pojdi na banko in preko trajnika nakazuj na poseben račun (na hranilno knjigo) 200€.
Če si lahko bila do sedaj brez teh evrov praviš, boš tudi od slej naprej. Sanja se ti ne, kako boš vesela drugo leto v času dopustov. Počitnice zagotovljene. Ali pač kar koli
Jaz dajem 50€ ker pri penzije pač ne znese več, pa ti povem, da imam za dopust. Prepričana sem, da kar tako ne bi mogla prišparat.
lp

New Report

Close