Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako ve naredite omako iz špinače?

kako ve naredite omako iz špinače?

v naslovu…

hvala…

Špinačo fajn prepražim na olivnem olju, dodam kar konkretno količino česna, na koncu pa primešam še sladko smetano in to je to.

Jaz na margarini prepražim malo čebulice (zelo na drobno sesekljane), dam žličko moke, zalijem z dva dcl mleka in dodam kakšne tri, štiri kocke špinače. Malo pokuham in je končano. Aja, solim po okusu.

malo skuham, dam v miksar in dodam kislo smetano, česen in malo posolim ali dodam zeliščno maslo….

Na maslu prepražim česen, zalivam z vodo, da se malo pokuha. Dodam špinačo in zalijem z mlekom. Sol. Poper. Ko je kuhano dodam kislo smetano in vse skupaj zmiksam v mikserju.

Isto, samo čebulico zamenjam s česnom, kislo smetano pa obvezno s sladko.

Meni se pa zdi, da ve vse delate bolj špinačno juho, kot pa prilogo.

Že od otroštva dalje sem mnenja, da mora biti špinača gosta in potem je okusna. Pravzaprav je gosta res dobra in se jo da jest na zelo različne načine in s kupom ostalih jedi.

IMHO.

..In tvoj recept je …???

Špinačo skuham, zmiksam, prepražim česen in gor vržem. Sol + poper in dober tek!

Jaz delam vedno iz zazmrznjene, jo odtajam, dodam malo mleka (največ 1dl) česna, popra, mediteranskih začimb, in počasi se zadeva zgosti in je kot gosta krema..

NIč maščobe, nič moke…

maslo segrejem, dodam par strokov česna, dve žlici moke, zalijem z mlekom in potem v to zmešam pasirano špinačo. kuham cca 20 minut, posolim in popopram in špinača je gotova

to z moko mi pa ni jasno ! tako so kuhale naše babice …..fuj !

Kupim zmrznjeno, jo dam v posodo, odtaja se na malem ognju, dodano je tudi že maslo. Dodam česen, poper, sol, malo muškatnega oreščka in kislo smetano.

glej, ti jej veeeeeeeeelikoooooooo česna in bio pridelane špinačke brez moke, mi pa jo bomo jedli tako, kot nam je dobra. pa še prav imaš, da so jo z moko kuhale naše babice – meni je njen recept najboljš!

špinačo operem in dam v vrelo vodo, 5 minut, da prevre, nato spasiram s paličnim (+malo vode v kateri se je kuhala)

na maslu prepražim česen da zadiši, žlico moke, dodam spasirano špinačo, zalijem z mlekom, kuham 10 minut in na koncu žlico kisle smetane

kuham in pasiram večjo količino špinače in jo razdelim v lončke za v skrinjo

Uporabim mlado špinačo, na malo ol.olja in masla prepražim drobno narezano šalotko, dodam narezano špinačo, premešam, pokapljam z belim vinom. in malo vode. Ko špinača dobro uvene, dodam še nasekljan česen in muškatni orešček. Na koncu pa še smetano ( ni nujno).

na malo olja prepražim žlico moke, zalijem z zelo malo mleka, čez špinačo, dost česna. lahko malo sladke smetane.
zadeva je gosta. super za k pireju.

Na kančku masla na hitro popražim strt česen, dodam špinačo, podušim in po potrebi zalijem z malo mleka. Gotovo v 5. minutah. Na koncu le še posolim in dodam malo popra. Ko je že na krožniku, zase občasno dodam še žlico kisle smetane, za moja dva pa ocvrto jajce.

meni ima špinača zelo nežen okus in zato niti pod razno ne dodajam čebule ali česna. Na malo masla stresem žlico zdroba in zalijem z mlekom. Dodam nasekljano špinačo in po potrebi zalijem z mlekom. Solim, malo popram in dodam malo muškatnega oreščka.

Živi in pusti živeti

Pa kaj, če je tvoja kuhala zanič. Moja je bila super kuharica.

no, taka špinača,kot jo delate ve mene spominja na otroški kakec.

Jaz jo popražim na česnu , v posodici z metlico zmešam 1 jajček, malo žličko moke in malo mleka.S tem zalijem špinačo in dodajam še mleka po potrebi. Popram,posolim.

Je lepa, kremasta, izredno dobrega okusa. Če niste še delale tako, probajte- ne bo vam žal.

New Report

Close