Kako ven ?
Pozdravljeni!
Muči me nekaj vprašanj, ki sem si jih postavil, da bi se izognil stiski, oziroma težavam s katerimi se borim. Vam bom kar naštel..
Star sem 22 let, brezposeln in imam odobreno socialno podporo še do konca meseca julija letos.
Imam depresivno/ psihozno motnjo, in se že nekaj časa ukvarjam z osebno rastjo, hodim na skupino za samopomoč, in imam mentorja.
Pred kratkim sem začel tud z zdravili in dobil pomoč psihiatra.
Doma me zatirajo, in imam psihično nasilje, tako da to okolje ni primerno za mojo nadaljnjo osebnostno rast.
V dveh mesecih se nameravam redno zaposlit, imam poklicno izobrazbo – zaenkrat tretja stopnja!
Vprašanje: ali lahko kje dobim kredit/ posojilo 150.000 SIT/ za 3 mesece, dokler si ne najdem redne zaposlitve? Ali mi socialna podpora v tem primeru še velja?
Kaj če se preselim v kraj kjer je druga občina, ali sem lahko še vedno prijavljen na stari, oz. ali mi še isto velja podpora na novi?
Kaj če mi doma za 3 mesece posodijo 150.000 SIT, ali sem v tem primeru še opravičen do socialne podpore, kot sem bil prej?
Že vnaprej se Vam zahvaljujem za morebitne odgovore,
Lep pozdrav!
Pozdravljen!
Kredit boste dobili bolj težko. Predlagam, da greste na svojo banko, kjer imate odprti račun in jih vprašajte kakšne možnosti imate. Mogoče vam odobrijo izredni limit.
To, če dobite kredit ni v povezavi s socialno podporo.
Če imate socialno podporo od občine potem je enostavneje, da ne menjajte stalnega prebivališča. Vseeno je, kjer boste začasno živeli.
Če vam doma posodijo 150.000 sit ni potrebe, da to komurkoli poveste in ne bo razloga, da ne bi več dobivali podpore.
Lep dan!