Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako veš, da si plodna

Kako veš, da si plodna

Zanima me, kako ste vedele, da ste plodne? Na primer, s partnerjem ne uporabljama vedno zaščlite, velikokrat je na umik. Ali je katera zanosila na tak način?
Menstruacije redne. Ali ste katere potem ko ste se odločile, lahko zanosila kar takoj, ali je trajalo več časa? Me mora skrbeti.?
Še ne bi ime takoj, ampak v bližnji prihodnosti pa.

dokler ne boš zanosila, ne boš vedela
ko boš pa eno leto redno seksala dvakrat tedensko brez vsake zaščite, in še vedno ne boš noseča, pa verjetno imaš kak problem, ja

dokler pa tega ni, se ne rabiš sekirat zaradi neplodnosti. raje se sekiraj, da ne zanosiš, če tega ne planiraš

Boš pravočasno izvedela, še preden boš rodila.
[img]https://i.ytimg.com/vi/41g1Mh6GqJg/hqdefault.jpg[/img]

To tudi mene zanima. Uporabljala metodo umika ene 5 let pa nisem zanosila. Potem sva se se eno leto trudila zanositi z rednimi odnosi, pa tudi nisem zanosila. Sedaj samska a me je strah, da sem neplodna. Ali mi ni uspelo samo s prejsnjim partnerjem. Poznam veliko primerov, ko dva nista kompatibilna, z drugimi partnerji pa je uspelo. Je to mogoce?

Dobra ta s Pipijem in Melk. Jaz poznam take, ki imajo z metodo umika doma otroka.

Poznam pa tudi take, ki z nekom ne morejo zanositi nikakor, z drugim pa takoj.

Ko bo prišel pravi, poskusita, če bodo težave, pa le raziščita, da vsaj veš, pri čem si.
Je pa tako, če ti pri prejšnjem ni uspelo, je v bistvu še sreča, da je bilo tako, saj sta se itak razšla.

Otroka sva naredila, kak se to smesno cuje ☺ v polleta in potem deset let z metodo umika in v ‘neplodnih dneh’ brez umika nisva naredila otroka – nisva ga zelela narediti. Seksava tedensko enkrat, po dopolnjenem 35 letu sem se sterilizirala…

Veste kako imenujemo ljudi, ki uporabljajo metodo umika? Starši.

No, jaz sicer sem starš, ampak nikoli starš zaradi metode umika. Pri nama je vseh 20 let super delovala, će sva se je ppslužila. Otrok imava toliko, kot sva si jih zamislila, najcavili so se vedno v prvem poslusu.
Ne morem in ne morem pa verjet kako ženske pojma nimate o svojih telesih in njihovih zakonitostih. Vzamete tabletke in mislite kako ste napredne, otroke cepite in mislite kako bodo tisti, ki vedo od vas več, prevzeli odgovornost in se vam s tem sploh ni teba ukvarjat. Je lepo živeti v svetu, kjer za nič ne odgovarjas, ljer namesto tebe mislijo drugi, kjer delaš kar hočeš in imaš vse pravice tega sveta, kajne?
No eni s tem nismo zadovoljni. Pravite nam primitivci, neodgovorni starši ali pa tercialke. Vstavi poljubno.

Veliko prispeva tudi partner, če ima slabo seme ne pomaga nič. Sem slišala že za veliko primerov ko ni mogla zanosit, pa je dobila novega partnerja in hopla, takoj trebušček.

Kvalitetno moško seme je zelo pomembno!

No, jaz sicer sem starš, ampak nikoli starš zaradi metode umika. Pri nama je vseh 20 let super delovala, će sva se je ppslužila. Otrok imava toliko, kot sva si jih zamislila, najcavili so se vedno v prvem poslusu.
Ne morem in ne morem pa verjet kako ženske pojma nimate o svojih telesih in njihovih zakonitostih. Vzamete tabletke in mislite kako ste napredne, otroke cepite in mislite kako bodo tisti, ki vedo od vas več, prevzeli odgovornost in se vam s tem sploh ni teba ukvarjat. Je lepo živeti v svetu, kjer za nič ne odgovarjas, ljer namesto tebe mislijo drugi, kjer delaš kar hočeš in imaš vse pravice tega sveta, kajne?
No eni s tem nismo zadovoljni. Pravite nam primitivci, neodgovorni starši ali pa tercialke. Vstavi poljubno.
[/quote]

LOL. Ne jemljem tabletk. Uporabljava metodo umika, ker veva da ni nobene panike, če bo slučajno še eden. Nikoli nisem nikomur rekla primitivec ali tercialka (kar sploh ne vem, kaj pomeni), neodgovorni starš pa definitivno ne v kontekstu kontracepcije in cepljenja. Ampak ja, glavno da vi vse veste.

Tisto je bil pa vic, preveden iz angleščine, samo je očitno zajadral nad vašo glavo.

(metoda umika ni nezanesljiva zaradi zakonitosti ženskega telesa, temveč moškega; to, da je pri vaju delovala in pri naju tudi deluje ne pomeni nič, ker množina besede “anekdota” ni “znanstveni podarki,” semenčice se nahajajo tudi v predizlivu, izliva ni mogoče vedno točno napovedati, pa tudi če ga, včasih moški ne utegne ali ne more pravočasno umakniti)

Hehe, dobra:) No, midva sva tako postala starša. Res je bilo na plodne dni, tako da bi lahko bolj pazla, mogoče je to metodo bolj zanesljivo prakticirat trezen:) no, ampak sva tudi nasploh kar plodna. Naslednje sva planirala, zanosila v 3.ciklu, nato v 1., nato v 2., pa spet v 1. po odločitvi.
Ko sva pa pazila, sva pa med bolj plodnimi dnevi raje uporabila dodatno zaščito (ob rednih menstruacijah odšteješ od trajanja 14dni, takrat načeloma ovuliraš, vzameš mal širše okno – minus 4 – življenjska doba spermijev, plus 3dni za vsak slučaj, pa je;)

Mislim da sem v dm videla en test plodnosti, ampak ne vem kako deluje. Verjetno testira hormone. Neploden je par, ti pa si samska, zato je to vprasanje brezveze.

Dosti je teh primerov ja da z nekom nisi kompatibilen ja in nikakor ne gre. Z nekom drugim pa zanosiš takoj lahko skoraj. Velik teh primerov je.

Tudi to je zelo res. Na to večkrat pozabljamo.

Tudi to je zelo res. Na to večkrat pozabljamo.
[/quote]

“Krivda” je cca pol-pol, oz ena tretjina je nepojasnjena neplodnost.

“Krivda” je cca pol-pol, oz ena tretjina je nepojasnjena neplodnost.
[/quote]

če se nekdo preveč obremenjuje s tem je tudi tukaj razlog da ne mora iti kot po maslu, ker je prisoten prevelik stres zarad tega.

Hehe, dobra:) No, midva sva tako postala starša. Res je bilo na plodne dni, tako da bi lahko bolj pazla, mogoče je to metodo bolj zanesljivo prakticirat trezen:) no, ampak sva tudi nasploh kar plodna. Naslednje sva planirala, zanosila v 3.ciklu, nato v 1., nato v 2., pa spet v 1. po odločitvi.
Ko sva pa pazila, sva pa med bolj plodnimi dnevi raje uporabila dodatno zaščito (ob rednih menstruacijah odšteješ od trajanja 14dni, takrat načeloma ovuliraš, vzameš mal širše okno – minus 4 – življenjska doba spermijev, plus 3dni za vsak slučaj, pa je;)
[/quote]

O, vidva bosta pa še ene parkrat starša. Pa ne zaradi metode umika, ampak zaradi nevednosti…

Dosti je teh primerov ja da z nekom nisi kompatibilen ja in nikakor ne gre. Z nekom drugim pa zanosiš takoj lahko skoraj. Velik teh primerov je.
[/quote]

To je drugače čista psiha, nekaj v zvezi ne štima če mene kdo vpraša. Ker ženska ki je pod stresom ne bo zanosila, sploh taka ki si ful želi imet, pa ne rata takoj. Take običajno iz muhe naredijo slona kao “zakaj ne zanosim takoj??”, psiha pa vse skupaj oteži do te mere da ne more zanosit, čeprav biološko ni z njo nič narobe.
Potem pa pridejo z drugim dedcem skupaj, frišni začetek, vse novo, zaljubljeno, sproščeno pa se seveda takoj prime. Otroci se itak najlepše delajo ko sta oba sproščena in se imata rada, zato pa je tudi ogromno otrok narejenih poleti na morju.

On gre na spermiogram, ti pa daš kri za hormone, po potrebi te pošljejo še na laparoskopijo in/ ali histeroskopijo. Po enem letu delanja na otroku, če si starejša, še prej. To, da imaš redno menstruacijo, še ne pomeni, da vse špila.

babja rit niso orglice, da bi vsak na njih špilal …

na srečo ima narava v teh primerih prav po svoje.
največja je.ba pa so izven maternične nosečnosti

New Report

Close